Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видеонаблюдение в дома

Препоръчан отговор

Здравейте. Моля тези от вас, които имат поставена камера за наблюдение пред входната врата на апартамента, да ми дадат съвет. Къде може да се постави, така че хем да охранява, хем да не пречи. Благодаря предварително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, hodrina написа:

Здравейте. Моля тези от вас, които имат поставена камера за наблюдение пред входната врата на апартамента, да ми дадат съвет. Къде може да се постави, така че хем да охранява, хем да не пречи. Благодаря предварително.

Какво значи да не пречи?! Да не би тази камера да лае по минувачите?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тя е на стълбищната площадка и снима целия етаж, не само моята врата. Комшиите са ужасни, постоянно се бият, след като се напият. Тя и за това е сложена. Но същите тези не искали да бъдат снимани, даже и срязаха захранването. Но викнах майстор да го възстанови.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А ти какво точно искаш тази камера да наблюдава?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, hodrina написа:

Точно както е поставена. Целият етаж, включително стълби и асансьор. Основно моята врата.

Ами премести я така, че да гледа твоята врата или я вдигни така, че никой да не я пипа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тя е на стълбищната площадка и снима целия етаж, не само моята врата. Комшиите са ужасни, постоянно се бият, след като се напият. Тя и за това е сложена. Но същите тези не искали да бъдат снимани, даже и срязаха захранването. Но викнах майстор да го възстанови.
Има по-интелигентни и съответно по-скъпи и скрити решения с цел подпомагане на самоохраната(основното е аларма с gsm дайлер, а най-сигурното е охр. фирма) ако нямаш вече изградена система с двр или nvr:
Шпионка - BGN 68.17 25%OFF | V380 Door Eye Hole Security 1080P HD 1.7mm Lens Wide Angle FishEye CCTV Network Mini Peephole Door WifI Camera P2P
https://a.aliexpress.com/_msVNIQN
Мини пин камера - BGN 6.78 35%OFF | 4 K WIFI Network Camera Webcam IP P2P HD Wide Angle Mini Camera DIY Wireless Cam Module Motion Activated DV Camcorder Small
https://a.aliexpress.com/_mNIJXi1

Изпратено от моят POCO F2 Pro с помощта на Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Ами премести я така, че да гледа твоята врата или я вдигни така, че никой да не я пипа.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

А ти какво точно искаш тази камера да наблюдава?

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Вдигната е достатъчно високо , но комшиите я срязаха. А не може да се премести, защото над мен е осветлението, ще срежем някой ел. кабел.

За това питам вашата как е поставена? Не вярвам да гледа само вашата врата.

Точно както е поставена. Целият етаж, включително стълби и асансьор. Основно моята врата.

преди 3 минути, jiktak70 написа:

Има по-интелигентни и съответно по-скъпи и скрити решения с цел подпомагане на самоохраната(основното е аларма с gsm дайлер, а най-сигурното е охр. фирма) ако нямаш вече изградена система с двр или nvr:
Шпионка - BGN 68.17 25%OFF | V380 Door Eye Hole Security 1080P HD 1.7mm Lens Wide Angle FishEye CCTV Network Mini Peephole Door WifI Camera P2P
https://a.aliexpress.com/_msVNIQN
Мини пин камера - BGN 6.78 35%OFF | 4 K WIFI Network Camera Webcam IP P2P HD Wide Angle Mini Camera DIY Wireless Cam Module Motion Activated DV Camcorder Small
https://a.aliexpress.com/_mNIJXi1

Това за шпионката отдавна си го мисля. Трудна ли е инсталацията? Всеки един майстор на видеонаблюдение ли може да я постави?

преди 5 минути, hodrina написа:

Това за шпионката отдавна си го мисля. Трудна ли е инсталацията? Всеки един майстор на видеонаблюдение ли може да я постави?

Как става свързването, това пак ли е ip камера? Кабелите на старата ми камера ще свършат ли работа, или трябва ново изграждане? Моята сега е ip hikvision.

Освен това, зложелатели когато видят камера, биха се замислили относно злите си намерения. Ако е шпионка , същите тези зложелатели  биха си изпълнили намеренията. И става малко като след дъжд качулка...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако имате проблем със съседите си, по-добре подходете от културната страна и говорете с тях, докато са в адекватно състояние.Ако входа ви не е защитен и външни лица имат достъп - ми оправете си го със комшиите...Ако някой е решил да ви ограби и не е пълен олигофрен, една камера нито ще го накара да се замисли, нито ще го спре.За пишман хулиган и добра входна врата ще се окаже пречка.А ако пък случайно ви се гледа бой с пияници - в нета е пълно.Но само с една камерка-не разчитайте.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Те като са адекватни и трезвени ще разберат ама като се напият мислиш ли,че ще помнят и ще им пука какво ги е помолил съседа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как става свързването, това пак ли е ip камера? Кабелите на старата ми камера ще свършат ли работа, или трябва ново изграждане? Моята сега е ip hikvision.
Освен това, зложелатели когато видят камера, биха се замислили относно злите си намерения. Ако е шпионка , същите тези зложелатели  биха си изпълнили намеренията. И става малко като след дъжд качулка...
Обикновено идват с маска, качулка и ръкавици, та снимането им е се обезмисля ...Върши работа срещу кокошкарските набези и дрогираните ... Аларма да вие да събуди входа, а вратата е ясно, че е я разбият....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 часа, The Negative One написа:

Ако имате проблем със съседите си, по-добре подходете от културната страна и говорете с тях, докато са в адекватно състояние.Ако входа ви не е защитен и външни лица имат достъп - ми оправете си го със комшиите...Ако някой е решил да ви ограби и не е пълен олигофрен, една камера нито ще го накара да се замисли, нито ще го спре.За пишман хулиган и добра входна врата ще се окаже пречка.А ако пък случайно ви се гледа бой с пияници - в нета е пълно.Но само с една камерка-не разчитайте.

Сега прочетох. Всъщност основния проблем е със съседите до моята врата. За това е сложена и камерата. Не за външни лица, а тези, които са нови и са ми съседи. Представяте ли си? Тази същата, която в 2 часа в полунощ ми разряза кабелите на камерата. Тази същата ( жена е), която като се напие, бие мъжа си. Тази същата, която ми одраска вратата, преди да имам камера, одраска я от горе до долу...И аз няма как да го докажа, понеже тогава нямах камера. И тази същата, не искала да я снимат..( вероятно, защото не може да върши пакости и това я подлудява, а не, че я снимам)...

Та така, това е причината да бъде поставена камера. Не е просто, защото ми е приятно да ги снимам. Хайде, кажете ми какво да направя? С тези пияници как да се защитя?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, hodrina написа:

Та така, това е причината да бъде поставена камера. Не е просто, защото ми е приятно да ги снимам. Хайде, кажете ми какво да направя? С тези пияници как да се защитя?

Никак,в държави в които алкохолът и наркотиците се предлагат на всяка крачка и са евтини както е при нас то този проблем няма решение.За справка може да видиш българските села на какво са заприличали като там алкохолизмът е почти на 100 % от местното население.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, KoiAzLiWe написа:

Никак,в държави в които алкохолът и наркотиците се предлагат на всяка крачка и са евтини както е при нас то този проблем няма решение.За справка може да видиш българските села на какво са заприличали като там алкохолизмът е почти на 100 % от местното население.

Затова въпросът ми е: вашите камери цял етаж ли снимат, или само вашата врата? ( Силно се съмнявам да снима само вратата ви...)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...