Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за игри(Low budget)

Виж решението Разрешен от ncl,

Препоръчан отговор

Здравейте, търся съвет за едно конфигурация която съм зглобил и искам да чуя вашите мнения.
Към момента компютъра ми разполага със следните компоненти
Дъно: Gigabyte GA-F2A75M-HD2
Видео: GeForce GTX 1060 6GB
Процесор: AMD A8-6600K APU
Захранване: Cooler Master mwe 500
Рам: 12 GB HyperX DDR3 на 1600MHz x2
Новата конфигурация е следната:
Дъно: ASRock B550 Phantom Gaming 4 
Видео: Ще си остана GTX 1060 6GB
Процесор: AMD Ryzen 5 Pro 4650G с нов охладител be quiet! Pure Rock Slim 
Рам: 2х 8GB DDR4 3200mhz kingston hyperX fury RGB 
Ще взема и едно ново SSD за слота на дънното, но на по късен етап. Интересува ме какво, Вие мнението за конфигурацията за да няма голям bottleneck понеже вмомента видео картата жестоко затапва процесора. Очаквам вашите мнение ако може да се подмени нещо с по-добро и тн.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако можеш вземи

http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-Ryzen-5-6C-12T-3600-4.2GHz-36MB-65W-AM4-box-with-Wraith-Stealth-cooler/

По-мощен е от 4650G. За bottleneck няма какво да го мислиш, особено с тази видеокарта и дадените процесори, няма как да се случи. Искаш да кажеш, че процесора, с който си в момента, спъва видеокартата, не обратното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Raze написа:

Ако можеш вземи

http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-Ryzen-5-6C-12T-3600-4.2GHz-36MB-65W-AM4-box-with-Wraith-Stealth-cooler/

По-мощен е от 4650G. За bottleneck няма какво да го мислиш, особено с тази видеокарта и дадените процесори, няма как да се случи. Искаш да кажеш, че процесора, с който си в момента, спъва видеокартата, не обратното.

Обратното, объркал съм се. Видео тапи жеското процесора. Пусна ли игра е почти виниги на над 70-80%(Гледам го от task manager-а). Доколко знам за bottleneck-а е по-добре видео картата да е на 100%, а процесора да има запас. Поправи ме ако греша и 50 лв разлика мисля, че няма да са ми проблем. Благодаря ти много за мнението, ще изчакам още 1-2 човека да си кажат мнението и поръчвам. :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом е за игри и с ограничен бюджет, може да се помисли и за 10400F + подходящо дъно. Цената ще дойде колкото на цената на 3600 при сравнително равни възможности.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, TupacCyber написа:

Здравейте, търся съвет за едно конфигурация която съм зглобил и искам да чуя вашите мнения.
Към момента компютъра ми разполага със следните компоненти
Дъно: Gigabyte GA-F2A75M-HD2
Видео: GeForce GTX 1060 6GB
Процесор: AMD A8-6600K APU
Захранване: Cooler Master mwe 500
Рам: 12 GB HyperX DDR3 на 1600MHz x2
Новата конфигурация е следната:
Дъно: ASRock B550 Phantom Gaming 4 
Видео: Ще си остана GTX 1060 6GB
Процесор: AMD Ryzen 5 Pro 4650G с нов охладител be quiet! Pure Rock Slim 
Рам: 2х 8GB DDR4 3200mhz kingston hyperX fury RGB 
Ще взема и едно ново SSD за слота на дънното, но на по късен етап. Интересува ме какво, Вие мнението за конфигурацията за да няма голям bottleneck понеже вмомента видео картата жестоко затапва процесора. Очаквам вашите мнение ако може да се подмени нещо с по-добро и тн.

.... не слушай на рейз глупостите за процесор 3600 за 400+ лева, виж шопа на @Gaming_Solutions ..... и се получава сглобка с 10400F за 275 лв с дъно ,нещо Б460 - b460M pro4, B460 HD3

- 16GB RAM - team, Kingston

- gammaxx gte V2 -виж дали ще ти влезе в кутията, 40лв е идеална цена

- с разликата в парите до АМД платформата - 500GB nvme: A2000

...... следващото е бих сменил захранването с ново и по- качествено в някой момент

пс: смей се, ама на 130лв разлика в процесорите ще ми мълчиш после като рибок като те питам как ще ги оправдаеш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Малко се обърках, но като погледна цената на Intel (може би защото излиза нова серия ?!) е по-ниска, но дава по-добър перформанс на тестове. Не съм адски заклет геймър игри като(League of Legends, CS:GO и Killing Floor2) играя мисля, да сменя концепцията и да се насоча към intel. 🤔

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...... 10400F и ryzen 3600 са си конкурентни чипове ....., разменят си шамари в различни приложения и цели ,но при такава разлика в цената в момента е безсмислено да се коментира... платформата на АМД носи някои повече бонуси и може би за ъпгрейд после е по-удачна, но ако не ги и ползваш няма какво да го мислиш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, arestant написа:

...... 10400F и rzyen 3600 са си конкурентни чипове ....., разменят си шамари в различни приложения и цели ,но при такава разлика в цената в момента е безсмислено да се коментира... платформата на АМД носи някои повече бонуси и може би за ъпгрейд после е по-удачна, но ако не ги и ползваш няма какво да го мислиш

Ясно, идва ми разлика от почти 200 лв за части, взех решението, че Intel ще е по-добрия за мен вариянт. Благодаря много на всички който ми обърнаха внимание :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих помислил за дъно и процесор втора ръка - съвместими с твоята оперативна памет - някой интел ще е с истински 4 ядра, защото твоя май не е истински 4 ядрен.

За нови - може да погледнеш новите i3 -4/8- те също ще имат много разлика от твоята антика.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма смисъл от втора употреба стара платформа. След някой и друг ден ще вземе нова видеокарта и пак се връща в изходна позиция. Вариант е да се вземе и Ryzen 1600 AF/2600 за около 200-250 лева, с които пак ще има много по-добра производителност и няма да спъва видеокартата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В момента i5-10400F за 270/280 лв. и с по-евтините дъна 460 от 550 нямат конкуренция колкото и да харесваме amd.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съмняваме скоро да сменя тази видео карта... С тези игри който играя дори не мога да я напрегна и малко...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, ncl написа:

Това не е сериозен пропуск. Разбира се, може да се спести още някой лев като се вземат памети на 2666Mhz.

Освен ако тези на 3000MHz/3200MHz не са по-изгодни от тези на 2666MHz 😉

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, отново :D Закупих частите, зглобих го, но имам едно въпросче относно рамта. Как е по-правилно или ако има значение как стой рамта ? 2-те плочки една до друга или ? Вмомента са една до друга. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В книжката пише, че ако са еднакви трябва да са на #1 и #3 позиция, но компютъра се рестартирва постоянно като се опитам по този начин. Даже сега забелязох в cpu-z, че рамта я пише като single channel.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моя грешка, точно ти както казваш на 2 и 4 трябва да е. Сега ще ги сменя и ще пиша пак :) 

Смених им местата на #2 и #4 и вече и в CPU-Z изписва, че е dual channel. :)  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...