-
Добре дошли!
Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.
Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.
- Вход
- или
Нова Про Конфигурация за Машина тип Изрод до 2К
-
Разглеждащи това в момента 0 потребители
Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
-
Горещи теми в момента
-
Подобни теми
-
от izvladov
Здравейте,
Имам един настолен компютър с малко странен проблем.
Параметрите са му:
Intel Core i5-4570
RAM 4 GB
500 GB HDD
Както компютърът работи и изведнъж екрана се счупва и се появяват цветни пиксели, след което трябва да се направи рестартиране.
Ще прикача видео, в което се вижда как изглежда. (самите пиксели примигват)
Няма конкретен начин да възпроизведа проблемът. Просто докато работя на компютърът и изведнъж се получава проблема.
Пробвах следното:
- Пробвах да сменя процесора, тъй като използвам видео от него и мислех, че е там проблема, но проблема се появи с чисто нов процесор също.
- Пробвах да сменя хард диска. Пробвал съм с три хард диска и с трите има същия проблем
- Тествал съм РАМ паметта, чрез BIOS-a на компютъра и не откри никакви грешки.
Това което съм забелязал, е че хард диска почти винаги е на 100% натоварване в Task manager-a.
Въпреки, че не е SSD ми изглежда необичайно, случва се дори когато не правя нищо на компютъра.
Моите предположения са следните:
- Възможно е захранването да е проблемно.
- Възможно е някой кабел, който се свързва с хард диска да е проблемен.
- Възможно е проблема да е по дънната платка.
- Проблемът не е в монитора, понеже съм го използвал с друг компютър и няма проблем.
- Проблемът не е в захранващият кабел на монитора или компютъра, пробвал съм ги сменя.
Разчитам на някакво мнение.
Надявам се някой от Вас да се е сблъсквал с такъв проблем и да знае как да го реша или поне да каже как мога да разбера къде е проблема.
Ако проблема е в дънната платка, ще трябва да продам всичко на части, понеже сокета на дънната платка е 1150 и рядко се намират евтини дънни платки.
Благодаря предварително!
PC problem.avi -
от g2l2
Здравейте,
имам проблем със самоволно рестартиране на нов компютър!
Конфигурацията, взета дословно от тук: https://videosmile.ru/lessons/read/gotovyie-sborki-kompyuterov-dlya-rabotyi-s-video-i-grafikoy-200419.html
(с изключение на захранването!),
е следната:
Дънна платка GIGABYTE B450 AORUS PRO SOCKET AM4
Процесор AMD RYZEN 7 2700X 8-CORE 3.7GHZ (4.3 GHZ TURBO), 20MB/105W/AM4/FAN
Охладител за процесор DeepCool CPU Cooler GAMMAXX 400 – 2011/1150/1366/775/AMD
Памет KINGSTON HYPERX 2X16GB DDR4 2666MHZ KIT HEAT SINK
Твърд диск Samsung SSD 970 EVO Plus 250 GB, NVMe M.2, V-NAND, 3400 MB/s / 2300 MB/s
Оптическо устройство NO
Видеокарта PALIT Video Card GeForce RTX 2060 nVidia, Gaming Pro OC 6GB GDDR6,192bit ,DVI,HDMI,DP
Мрежова карта onboard 10/100/1000
Захранващ блок FSP GROUP HYPER M 700, 700W, ATX модулно
Кутия Zalman Case ATX Z3 Plus USB3.0
- - -
Грешката, която се изписва е следната: The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
- - -
Рестартирането си остава независимо от операционната система. - Уиндоус 10, Убунту..
Ще съм благодарна за някакво съдействие, тъй като от компютърната фирма изглежда нямат идея за какво става въпрос.
Вече 2 месеца сме в този филм..
Опитвахме с ЮПС, но безрезултатно..
-
от Valentwow
Toва ще е първият път, в който сам си събирам и избирам компонентите за настолен компютър. Moже би пропускам някоя част или компонент, и ще се радвам да ми кажете кой е тои. Мненията ви ще бъдат оценени също. Всичките компоненти съм ги избрал от десктоп.бг. Стремя се общата стойност да е до 1600лв (със ОС включително). Оставям линк към имгур със конфигурацията. Благодаря.
https://imgur.com/a/lOH1LeY
-
от monefff
Здравейте,
Реших малко да обновя компютъра и за сега съм се спрял на тези части:
Процесор: AMD Ryzen 7 3700X
Памет: 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz, Corsair Vengeance
Дъно: Препоръчайте ми дъно, което поддържа RAM памет до 3600Mhz
Захранване: Нещо до 700W
Видео карта: GTX 960 или AMD Radeon 9 заначало - Трябва ми карта, която е втора употреба, защото към момента не ми е нужна много силна. По-скоро търся нещо до 100лв втора употреба. (Тук слагам опция, че за в бъдеще ще премина към 1080Ti или 2080Ti, ако ми се разцъкват някакви по-добри игри на макс, затова искам компютъра да е подготвен да издържи картата.)
HDD: Samsung 860-QVO 1TB (Закупен)
Кутия: Мисля си за be quiet!, но ако има вариант за алтернативна до 100лв, бих се възползвал
Компютъра ще се ползва предимно за работа (Отваряне на няколко браузъра и много табове в тях + Photoshop)
И разбира се от време на време малко гейминг, за разпускане.
Благодаря
-
от GHM
Здравейте приятели!
Тъй като не съм чак толкова запознат с компонентите, а искам да си сглобя една що-годе добра конфигурация за не чак толкова много пари, с която ще мога да се наслаждавам на игри като WoW, LoL, Dota 2 и някои по-нови на по-високи графични настройки.
Конкретния въпрос ми е, дали всички избрани компоненти от мен са съвместими?
И ако има някои от тях които могат да бъдат заменени с по-добри. Имайки в предвид, че не желая да надхвърлям бюджета над 1400 лв.
Благодаря предварително! Прекачвам файл с снимка на всички избрани от мен компоненти.
-
-
Дарение
Препоръчан отговор
Добавете отговор
Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.