Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прекратяване на договор

Featured Replies

Казуса е следния!
Подписах договор с теленор на възможно най ниската тарифа,която ми предложиха!По точно договора съм го прехвърлил на мое име.Подписването беше днес и попринцип съм чувал,че може в 7 дневен срок да прекратя договора,ако не ми допадат условията!Това така ли е и дължа ли вноски за целия период на договора,или не.
Четох,че мога да се откажа като заплатя текущите разходи до момента и малко се обърквам,защото в договора пише,че трябва да се заплатят някакви вноски за период от 3 месеца за определени периоди!Т.е мога ли да го прекратя утре,или вдруги ден без да плащам някакви неустойки?!

преди 3 минути, em9990012 написа:

Казуса е следния!
Подписах договор с теленор на възможно най ниската тарифа,която ми предложиха!По точно договора съм го прехвърлил на мое име.Подписването беше днес и попринцип съм чувал,че може в 7 дневен срок да прекратя договора,ако не ми допадат условията!Това така ли е и дължа ли вноски за целия период на договора,или не.
Четох,че мога да се откажа като заплатя текущите разходи до момента и малко се обърквам,защото в договора пише,че трябва да се заплатят някакви вноски за период от 3 месеца за определени периоди!Т.е мога ли да го прекратя утре,или вдруги ден без да плащам някакви неустойки?!

От кой си прехвърлил договора? Освен таксите в самия договор има ли комбинирани услуги и устройства на изплащане? Не си подписал ти, а си сменил обственост. Тоест продължаваш да използваш услуата на друг.

Защо не питаш директно тях ?

Ще ти отговорят индивидуално и коректно, както разбира се се и очаква.

Цитат

Тел: 123 - за абонати на Теленор

Тел: 089 123 - за абонати на други оператори

Тел: +359 89 123 – за абонати в чужбина

• Автор

От починал близък,най кратко казано.Комбинирани услуги няма и телефон на изплащане!Само абонаментен план.Сменил съм собствеността,да.Т.е се е осъществило прехвърляне.Договора,обаче си е за 2 години!

преди 1 минута, em9990012 написа:

От починал близък,най кратко казано.Комбинирани услуги няма и телефон на изплащане!Само абонаментен план.Сменил съм собствеността,да.Т.е се е осъществило прехвърляне.Договора,обаче си е за 2 години!

А защо не си го прекратил тогава? Колко остава като време на този гдоговор?

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

А защо не си го прекратил тогава? Колко остава като време на този гдоговор?

Току що активиран е,т.е преди няколко часа.Но не съм сложил сим картата дори още 

Договора е 24 месечен,според това което пише по документа

Това "чувал съм" се пита преди подписването. След като си сложил подписа и договора е влязал в сила, освен ако няма клауза за отказ в 7 дневен срок, няма как да го прекратиш без неустойки.

Предсрочното прекратяване на договор с мобилен оператор - близо или далеч (aktivnipotrebiteli.bg)

Такова нещо за 7 дни има единствено, когато не си се съгласил договора да влезе в сила веднага, което ме съмнява да си направил: Договорът с мобилен оператор може да се прекрати до 7 дни без неустойки - Бизнес - Дневник (dnevnik.bg)

Прочети и това:

Правата ми в договор с мобилен оператор | pravatami.bg

а най-добре се обади на КЗП, там ще ти дадат най-сигурна информация.

преди 40 минути, em9990012 написа:

Нещо те е излъгал консултанта, при починал роднина със смъртния акт отиваш и го прекратяваш договора без да се налага да се плащат каквито и да е наказателни такси. Той реално те е набутал не с прехвърляне на стария договор, а да сключиш нов договор за 24 месеца.

преди 40 минути, em9990012 написа:

Току що активиран е,т.е преди няколко часа.Но не съм сложил сим картата дори още 

Договора е 24 месечен,според това което пише по документа

Няма как да е току що подписан договор и да е смяна на собственост.

• 3 седмици по-късно...

Въпрос имам към Емил Костов.

Смятам да закрия два договора и да мина на unlimited 150.Та въпросът ми е:точно месец преди изтичането им ли трябва да пусна предизвестието?Ами ако се падне датата в почивен ден?vivacom iTraffic xxl и smart m.Благодаря предварително за отговора.

• 2 седмици по-късно...
на 17.02.2021 г. в 18:39, Raze написа:

Това "чувал съм" се пита преди подписването. След като си сложил подписа и договора е влязал в сила, освен ако няма клауза за отказ в 7 дневен срок, няма как да го прекратиш без неустойки.

Освен ако няма промяна в закона, в седем дневен срок имаш пълното право да прекратиш договора с мобилен оператор без да заплащаш неустойки. Изключение има ако си сглупил да дадеш съгласие с подпис и отметка на опцията "Моментално влизане в сила на договора", тогава въпрсния закон не важи.
Темата е стара но информацията ще е полезна ако някой има нужда от нея.

на 5.03.2021 г. в 11:52, _nib_ написа:

Въпрос имам към Емил Костов.

Смятам да закрия два договора и да мина на unlimited 150.Та въпросът ми е:точно месец преди изтичането им ли трябва да пусна предизвестието?Ами ако се падне датата в почивен ден?vivacom iTraffic xxl и smart m.Благодаря предварително за отговора.

Не е задължително да изчакаш да ти изтече договорът. Може и по-рано, но вече зависи от това какви услуги или комбинирани пакети ( промоции) използваш, лоялен клиент ли си, имаш ли устройства на изплашане. Най-добре отиди в магазин на виваком и там ще ти обяснят.

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Не е задължително да изчакаш да ти изтече договорът. Може и по-рано, но вече зависи от това какви услуги или комбинирани пакети ( промоции) използваш, лоялен клиент ли си, имаш ли устройства на изплашане. Най-добре отиди в магазин на виваком и там ще ти обяснят.

По спомен 3 месечни вноски са максимума като неустойка  при прекратяване преди изтичане на договора. Ако са ползвани отстъпки от таксата или някакви други ще бъдат изискани. Или определена част от тях. Може и да греша. За преподписване отново 3 месеца евентуално?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.