Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Поставяне на дисплей в кутията?

TupacCyber
Виж решението Разрешен от Profruit,

Препоръчан отговор

Здравейте, съвсем случайно попаднах на клип в youtube, в който човека беше монтирал дисплей(не знам колко инча) в кутията си и му показваше темепература на cpu,gpu и тн. Интересува ме някой правил ли го е ? Даде съвет за дисплей, софтуер и тн. 823940070_nzxts340computerstatinfoscreen.png.ae02c14ff9ea95daa1149961c52ead1f.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми зависи от кутията, аз съм си сложил дисплей на едно от чекмеджетата отпред под оптичното устройство, същия ми дава възможността да контролирам начина на работа на перките в цялата кутия.

Нещо такова : Линк или Линк

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, цър-вул написа:

А де, в бързането, нищо направих го сега.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение
преди 3 часа, TupacCyber написа:

Здравейте, съвсем случайно попаднах на клип в youtube, в който човека беше монтирал дисплей(не знам колко инча) в кутията си и му показваше темепература на cpu,gpu и тн. Интересува ме някой правил ли го е ? Даде съвет за дисплей, софтуер и тн.
 823940070_nzxts340computerstatinfoscreen.png.ae02c14ff9ea95daa1149961c52ead1f.png

Минимумът за подобна джаджа започва от 150$ и представлява Linux компютър в Windows компютър.  В Windows компютър се инсталира специализирана програма, която чете датчиците, след което по свой протокол ги сервира в локалната мрежа. Ред е на Linux компютър, който е в същата локална мрежа. Той е снифер и съответно ги изобразява. ОС–ма е специализирана linux за arm-процесори.

Kaзус №1
Как ще бъдат свързани главния комп и снифера? Последния увисва на LAN кабел. В противен случай интерференции или покупка на Wifi shield за RPi.

Kaзус №2
RPi 3+ или RPi 4. Надолу е нонсенс.

Казус №3
Размер и тип на дисплея

Казус №4
Монтаж. RPi е гола платка.

Казус №5
Минимален опит с администриране на linux машина.

Евтин вариант в рамките на 15$ е arduino и разхвърляни dallas датчици по горещите точки плюс поялник.

Поздрави!

П.П.
Ако всичко е под ръка - три часа работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Последно въпросче - Това ? би ли свършило работата която искам ? До колкото разбирам се захранва от usb кабел и hdmi да изкара картина на него ? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

Като компонент - да, но не като самостоятелно решение.

Може ли да се обясниш защо ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, ще стане.
Купете RPi 4 c 4GB RAM версия. Запас за бъдеще. Купете алуминиева кутия, която изпълнява роля на пасивен радиатор за проца. По-скъпо е от пластмасова с вентилатор, но алуминиева изпълнява още роля на кафез.  RPi "шуми" отвратително и замърсява ефира в близък периметър около себе си. Ако можете отбийте купешкото захранване. То е шлак и спокойно го заменете на samnin 5V 3A или на марково от разряда на meanwell.

spacer.png

USB-порта за захранване е подводен камък. Най-добре го отпойте и кабелите от захранването запойте директно на пистите. Ще си спестите време и главоболия с сприхави рестарти. Какви 3А, ако ме разбирате?

Ако задумката ви не изгрее, имате още опции. Да превърнете покупката в пълноценен linux неттоп или в домашен център за умни неща.

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...