Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaк да накарам Аdobe XD да използва вградената видео карта?

Featured Replies

Машината е с уиндоус 10х64  и интел 2700К  и RADEON 7870 XT.Проблема е че XD крашва при стартиране.Установих ,че е заради радеонката,защото когато е изключа и се ползва само вграденото видео няма проблем.Гледах видеа в ютюб как да се принуди някое приложение да използва определена карта,но при мен не ми излиза вградената като опция "saving power" (на снимката се вижда).Та какво е решението според вас в моя случай?Не мога да чакам ъпдейти на ХД или радеона.

b939746ddec5f5520f9c0d03f637ef14.png
https://gyazo.com/b939746ddec5f5520f9c0d03f637ef14

В BIOS настроено ли е и двете карти да са активни? В device manager вижда ли се вграденото видео? Може да се наложи да включиш някакъв монитор към дъното, за да го активираш.

• Автор

С последния драйвър е.

В device manager се виждат и двете карти.От там спирам радеона и ХД работи,включвам го пак и почва да крашва.

Картата е стара и не се поддържа:

https://helpx.adobe.com/xd/user-guide.html/xd/system-requirements.ug.html

Бил съм и аз със ATI/AMD карта и знам ,че nVidia-та е за предпочитане, при продуктите на Adobe.

преди 1 час, Mr. ?? написа:

Картата е стара и не се поддържа:

https://helpx.adobe.com/xd/user-guide.html/xd/system-requirements.ug.html

Бил съм и аз със ATI/AMD карта и знам ,че nVidia-та е за предпочитане, при продуктите на Adobe.

Те и двете карти не се поддържат, ама работи (уж) с вграденото видео в i7 3770 (Intel® HD Graphics 4000), като процесора е от 2012 година.

@gibson58 като гледам си намерил сам решение -

преди 2 часа, gibson58 написа:

В device manager се виждат и двете карти.От там спирам радеона и ХД работи

Друго решение е да вземеш по-нова видеокарта.

преди 2 часа, gibson58 написа:

В device manager се виждат и двете карти.От там спирам радеона и ХД работи

С помощта на DevManView можеш да спираш/пускаш Radeon-а  от 2 bat файла с 1 клик
Сваляш devmanview-x64.zip, извличаш devmanview и го копираш в c:\windows
В notepad поставяш текста
devmanview /disable "Intel(R) HD Graphiccs 4000"
като на мястоо на Intel(R) HD Graphiccs 4000 поствяш името на radeon картата, като ти го покаже инструмента
Запази файла на десктопа като Graph_ena.bat
Промени ключа /disable на /enable и запиши на десктопа като Graph_dis.bat
От единия  bat ще забраняваш, от другия ще разрешаваш графичния адаптер.

Snap60.png

• Автор

Благодаря на всички за предложените решения.Няма ли да е най добре да сменя картата с оглед на това да не вземат и другите продукти на адоби с които работя да вземат да спрат?Ясно е че ще е енвидия ,но не разбирам от видео карти.дали има нещо адекватно до 100лв. Втора ръка.Някой ако се сеща за конкретен модел който си заслужава ще съм му благодарен да сподели.

П.с. захранването ми е сийсоник 750 вата. Предполагам ще е достатъчно.

• Автор
преди 37 минути, Raze написа:

Нали това и аз предложих. Иначе за тези пари най-много GT 1030 втора употреба.

Да, това предложи, просто мисля да се спра на твоето предложение.А тази GT 1030 по мощна ли е от моята сега?

За 100 лева мислиш ли, че ще е по-мощна? Зависи и за какво ще се ползва. В игри най-вероятно ще се представя по-зле, но реално е много по-нова технология, в пъти по-икономична (захранва се само от PCI-E слота и харчи около 30 W. Има вградено хардуерно декодиране на 4К видео съдържание.

Грубо сравнение: UserBenchmark: AMD HD 7870 vs Nvidia GT 1030

Не бързай със GT 1030 (има и вариант с DDR3 памет, която не струва) това си е карта начален клас за медия.

По скоро за пускане на филмчета, браузване и леки програми.

В момента, няма нови видеокарти на добри цени, а втора употреба цените пак са високи.

В случай, че искаш да вземеш нова карта, която да използваш в бъдеща конфигурация или за гейминг GT 1030 е безмислена покупка.

Ще ти дам един пример, Netflix, бяха пуснали (преди време 2018г.) за пример, за пускане на 4К HDR, като минимум GTX 1050.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.