Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Не купувайте "ORION Велоергометър MyBike Мах 7 kg" от Sport Depot


Препоръчан отговор


Привет,

Реших да дам една обратна връзка тук за артикул, който закупих наскоро от Sport Depot и за който не намерих преди това никаква друга информация в интернет.
Сега поне се надявам, че ако някой потърси, Google търсачката ще го отведе до тук.

Говорим за "ORION Велоергометър MyBike Мах 7 kg" който се продава в мрежата на Sport Depot

Уредът струва 725 лв с периодични промоции на около 550 лв, като ще видите на снимките дори реклама с български известен спортист.
Това което съм сигурен обаче е, че въпросният никога не се е качвал реално на това колело, защото щеше да осъзнае какъв боклук рекламира.

Нека разкажа и историята :

Закупувам въпросния артикул преди около месец на промоционална цена от 550 лв.
Тогава ми обясняват, че в момента на тези пари това е единствения уред с 7 килограмов диск, което позволява за по-голямо съпротивление при каране.

Доставката идва след 3 дена, сглобявам го по схема и като се качвам да го карам, реално при всяко завъртане на десния педал се усеща, че на едно определено място уреда трака.
Само да вметна че аз съм 75 килограма, да не си помисли някой, че съм смазал уреда под тежестта си. Мисля че това колело издържа до 120 кг.

Звъня в Спорт Депо, дават ми контакт с техника. Звъня на техника и човека казва, че при евтините уреди било нормално това, имали проблеми с лагерите след известно време.
Но при този уред, който е по-скъп (реална стойност 725 лв), а и е чисто нов - не е нормално това.

Дават ми шанса да се възползвам от рекламация и тъй като това се случва веднага след като уреда е пристигнал при мен - дори шанс да го заменя с мострата в магазина и да не чакам реална поправка на първоначалния уред.

Това и правя, защото техника спомена, че има разлика и между партидите уреди. Нищо че са една и съща марка и модел, едните били по-добре направени от другите.
И наистина - разлика имаше. Уреда (мостра) който взех е на първи поглед едно към едно със стария ми, но ако се вгледа човек, пластмасата е малко по-различна, дръжките са по-добре оформени и прочие.

Като цяло получавам явно уред от партида, който е по-добро производство. Техника ми казва, че го е погледнал - всичко му е точно.

Качвам се аз на него - карам 5 мин и всичко изглежда ок. Но в един момент уреда започва да стърже (за разлика от предния който тракаше).
В конкретика дори се усеща как стърже от лявата страна на тялото, все едно диска вътре опира нещо.
Тук искам да отбележа, че тези уреди идват със сглобено тяло, до което аз нямам достъп и няма шанс аз да съм объркал нещо при сглобяването. А реално и мострата, която получих - си беше вече сглобена изцяло.

Пак пускам рекламация, този път го приемат за поправка и чакам два дена за резолюция.
Техника ми се обажда и ми казва "Нищо му няма на уреда, пробвах го". Аз обяснявам за гореспоменатите неща и че нямам никаква ползва от това да си измислям симптоми.

След известно време пак се обажда и казва, че го е оправил този път. Отворил го е и е видял там че опирало нещо (не разбрах точно какво обясняваше), но в крайна сметка - разрешил проблема.
Карал го 20 мин и всичко било перфектно.

Аз доволен нали, благодаря и чакам да получа обратно колелото. На този етап дори ми го доставиха от
Sport Depot, което не знам дали е практика или просто го направиха като услуга, да не ходя да го взимам.
Благодарих и прочие, при всички случаи.

Качвам се на следващия ден - и уреда пак има проблем. Ако предния път стържеше под формата на това, че се усеща че опира някъде, този път е някаква по лека форма на това, но пак се усеща че има някакво триене.

Поглеждам аз какво е положението с педалите и реално както двата педала стоят на една ос (както е при всяко колело) - тази ос има луфт поне 5 мм с което се мести цялото вътрешно тяло.

Ако се издърпа левия педал до край докато уплътни този луфт - колелото започва да стърже (явно опира някъде). Ако се издърпа от десния педал - почва да трака на определена позиция (вече тук нз дали е лагери това или какво е).
А това не виждам как може да се поправи, защото цялото вътрешно тяло на колелото се движи с тази ос. Аз от вън мога да затегна само самите педали, но нищо повече.

Ходих пак до Sport Depot (вече за трети път), за да говоря с мениджър за вариант да върна уреда и да получа компенсация. Обаче едно че веднага не им се хареса това и друго, че единствено мога да го върна за да получа ваучер към тях на тази стойност. А аз не искам от тях да купувам друго колело, то може да излезе същото, а и всичките им велоаргометри са на една и съща марка ORION.

За референция отидох до друга спортна верига, която започва с Д и завършва с Н (и не е Данон нали :D) и там имаше велоаргометър за 550 лева, който е с два пъти по-добър компютър, по-удобна седалка и колкото успях да го тествам за 5 минути, нямаше никакъв проблем с вътрешното тяло. Може и онзи след време да трака и стърже и прочие. Ама може и да не ги прави тези неща.

А от Sport Depot вече със сигурност знам че тези колела са супер зле за цената която им искат. Сега в крайна сметка не знам вече какво да правя. И да го занеса пак, той техника е същия, ще го погледне набързо, ще каже "нищо му няма". Ходи се разправяй после. И с мениджър на Sport Depot  не можах да говоря. Само през седмицата до 6 часа ми казаха, а аз като всеки нормален човек съм на работа тогава и не мога с това колело да се разправям.

В крайна сметка реших да го ползвам в този му вид докато се разпадне и толкова. Поне знам, че така съм взел една бройка от тези боклуци, което означава че това е една бройка по-малко за всички останали и съответно един човек по-малко, който няма да се набута с тези велоаргометри ..

Имахме гости онези ден и без да казвам нищо ги оставих да се качат на колелото да видя и те какво ще кажат и отговориха "май нещо трака тука, така ли трябва да е?"

Финалното заключение - не си давайте парите за ORION Велоергометър MyBike Мах 7 kg !

Един поздрав за край :D

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз използвам AXOS KETTLER велоергометър. Работи перфектно, но като загрее вътрешното колело с тежестите понякога трака зверски. Аз съм му свикнал.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз му махнах пластмасовия капак и видях каква е работата.

Реално излиза, че всички тези модели имат фабричен дефект. Какво са мерили, какво са правили не знам, но оста която свързва двата педала реално е с луфт.

Луфта идва от това че двата стопера, които са от ляво и от дясно на оста са на прекалено голямо разстояние.
Има улей за всеки стопер и той си попада точно там и съответно не може да се промени позицията му и от там няма оправия този луфт.
И интересното е, че те са го знаели това, защото върху десния стопер имаше един извит пръстен, който все едно да компенсира за този луфт, но неуспешно.

А за да работи самата индикация на колелото, на предния диск има закрепено едно малко кръгло магнитче, което при всяко завъртане минава през един индикатор за магнитно поле.

И тук сега идва ролята на луфта, защото ако оста се измести прекалено наляво, следователно и предното колело се измества и въпросното магнитче закрепено за него започва да стърже в тръбата, която се издига към седалката.

Ако пък луфта се измести много надясно, тогава магнита се отдалечава от тази тръба и не стърже, но пък се губи баланса в оста и десния педал взима да трака.

И при двата случая - чупена работа.

Сега знаейки го това, си го настройвам горе-долу да центрирана оста и ако се измести прекалено наляво или надясно, пак го коригирам ..

Но човек да даде 725 лева за такова колело и да трябва всеки път да наглася .. супер умряла работа.

Наистина не купувайте точно този модел, а и внимавайте с останалите на ORION

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Искам да добавя нещо последно за Спорт Депот.

Изпратих им един голям мейл с всички тези технически характеристики, които според мен са фабричен дефект при цялата серия и че очаквам адекватно отношение от тяхна страна.

Днеска получих смс да отида в офиса им лично. Там говорих с мениджър, обясних всичко, както съм го написал тук и реално ми възстановиха заплатената сума, като върнах уреда.

Във формуляра за връщане отново съм вписал, че тези модели имат луфт в свързващата ос и това трябва да се отрстрани, за да са в търговско състояние.

Дали вече ще го отстранят обаче - не знам. Но човека с който говорих (мениджъра на магазина), беше разбран и много любезен, за което трябва да дам точки на Спорт Депот.

Те сигурно ме мислят, че съм от онези лудите клиенти, дето намират проблеми във всичко и само са недоволни. А то нали знаете какво казват, за лудия целия останъл свят изглежда побъркан.

Така че може и аз да съм прекалено педантичен и с прекалено много изисквания или каквото, но пак си казвам - моя уред в този му вариант не работеше, имаше дефект с този луфт и се надявам да са го отстранили това.

При всички случаи на този етап повече с велоаргометри няма да се занимавам ..

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване