Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смарт часовник - Кръвно налягане

Featured Replies

Здравейте! Някой има ли опит с часовници с тази функция? Разглеждам от известно време и попаднах на няколко такива. Интересува ме дали може да се разчита на показанията им?

Не. Пулсомера ок, но кръвното налягане как ще го измерят? Има такива,но не може да се каже, че са точно "часовници":

Wrist Blood Pressure Monitor & Watch | HeartGuide by OMRON (omronhealthcare.com)

Този е на принципа на апаратите за кръвно, останалите часовници не очаквай да мерят нещо.

Samsung smartwatches can now measure blood pressure – but there's a catch | TechRadar

Горе-долу... с Galaxy Watch 3 съм, горната граница я показва с точност +-1, а долната +-4.

Всички тия джиджавки са ташак работа. Няма нищо по-хубаво от истински апарат за кръвно налягане. Тия глупави гривни са само маркетинг.

преди 1 час, Raze написа:

Не. Пулсомера ок, но кръвното налягане как ще го измерят?

Защо мислиш, че няма връзка между едното и другото?

преди 1 час, pix3l написа:

Горе-долу... с Galaxy Watch 3 съм, горната граница я показва с точност +-1, а долната +-4.

Никой не търси такава точност. Въпросът е - дали „горната граница“ е 120-125 или е над 160.

На нищо не може да се разчита. Това са едни просто фалшиви програми и не знам защо хората им се връзват.

преди 33 минути, jhoro написа:

Никой не търси такава точност. Въпросът е - дали „горната граница“ е 120-125 или е над 160.

В горната е по-точно отколкото в долната - единица разлика в горната срещу 4 единици в долната максимум. За това казвам долу-горе. Понякога и апарата и часовника заковават едни и същи стойности. Това е, което съм забелязал докато си играх с него, нямам навик да си меря кръвното всеки ден.

преди 2 часа, pix3l написа:

В горната е по-точно отколкото в долната - единица разлика в горната срещу 4 единици в долната максимум. За това казвам долу-горе. Понякога и апарата и часовника заковават едни и същи стойности. Това е, което съм забелязал докато си играх с него, нямам навик да си меря кръвното всеки ден.

Ясно - при долната има повече разлика.
За 10 дни - два пъти ми мериха кръвното. Един и същ лекар, с един и същ медицински апарат. Разлика - по 10 единици както при горната, така и при долната граница.

Идеята е, да следиш - дали нещата са в рамките на нормалното. И ако има голямо отклонение - да се прави по-точно измерване.

преди 10 минути, jhoro написа:

Идеята е, да следиш - дали нещата са в рамките на нормалното. И ако има голямо отклонение - да се прави по-точно измерване.

Това е истината, да е ориентир някакъв.

преди 2 часа, jhoro написа:

За това върши работа, може да му се разчита.

П.С. Трябва да го калибрираш всеки месец. Предполагам при всичките е така.

Кръвното налягане няма как да бъде винаги еднакво. За човек най-опасно е кръвното налягане сутрин рано. Инсултите и инфарктите са в повечето случаи сутрин рано/така беше и при майка ми и при баща ми,сутринта към 4 часа/. Някои специалисти наричат това налягане базово. Тогава организмът преминава от едно  в друго състояние .От "спящо" ,сърцето работи ,пулсът е малка стойност ,но кръвното налягане е с висока стойност, към работно състояние.През деня КН се нормализира ,ако разбира се няма стрес и  по-голямо физическо натоварване.Лично аз РЕДОВНО си следя кръвното налягане ,защото то е един основен показател за състоянието на организма.Сутрин ,то много рядко е  повече и то само с няколко единици над 140 при пулс около  55-60. През деня е нормално 120-130/75-85 и пулс около 70-80/За моята възраст е хубаво горното налягане да е около 130 ,за да има правилно оросяване на мозъка .Не взимам лекарства ,но за всеки случай имам  молсидомин. С него не се привиква и само една малка частица /1/3/ е достатъчна за мен да ми свали кръвното за около 15 -20 мин.

!     Един такъв часовник би бил добър ориентир за този важен показател за състоянието на организма.

• 9 месеца по-късно...
преди 9 часа, fresh_bones написа:

Това са едни пари на вятъра!!! Според мен.

Напълно дадени пари на вятъра, но нали знаеш поговорката. Имал си бол пари дал си.

преди 14 минути, adersa написа:

Смарт часовник никога няма да си купя .Поредната глупост

Не е лош като часовник, но тези екстри дето му ги слагат ( и не само на него ) като мерене на пулс, крачкомер, мерене на кръвно, мерене на настроение и каквото още се сетиш са пълна тъпотия и не отговарят на истината.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.