Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно Волт-ампер метър

Featured Replies

Здравейте,

взех един такъв. Възможно ли е да го свържа само към батерия без товар, за да ми показва ампеража на батерия в момента ? fb1bf35b57eb70183bf8f96f3036ff5c.jpgd7aefd5ef0c565f6387b98512bd321d4.jpg

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

преди 38 минути, DaGa написа:

Здравейте,
взех един такъв. Възможно ли е да го свържа само към батерия без товар, за да ми показва ампеража на батерия в момента ?
fb1bf35b57eb70183bf8f96f3036ff5c.jpgd7aefd5ef0c565f6387b98512bd321d4.jpg

Да, възможно е. Ще ви показва напрежение. Ампераж, волтаж са профански изрази в българския технически език. Жълтия проводник съединете с червения, за да избегнете автономното захранване на уреда. Този модел е клас 'направи си сам' и е по-скоро показометър отколкото волтметър. Бавно опресняване при изменение, а шунта му е китайска лъжа. Има тример на платката с когото да настроите точността паралелно с еталон. Преблемът им е че в горна граница показват вярно, а в долна грешат или обратно.

Има конкурент в този формат. По-пъргав е, по-бързо обновява резултата, един разряд повече. Разликата е минимална.

spacer.png

• Автор

Батерията е такава 15423265f205d36d2aa919a1944424f1.jpg
@Profruit - нямам жълт проводник. Има син.

Kласически оловен акумулатор. И се досещам накъде биете. Притежавам два мотоциклета: yamaha и ktm. И двата са с подобен акумулатор, но Li-Ion. За целта си спретнах зарядно с посочения модел волтметър и модул xl-4005.

4005

Левият тример задава 14.2V, a десния сила на тока 1А. Спокойно зареждате акумулатора в следващите 7 часа.

Няма как да знам какви са цветовете при вас, китайска лотария и изходих от моите бройки. Схема без автономно захранване.

волт

load не се свързва според вашето условие и готово.

Успех!

преди 7 минути, Profruit написа:

Или по-скоро са клемите за свързване на консуматора. Иначе каква е логиката да се мери ток от източник, към който няма свързан товар.

Аз го разбирам буквално показаното на първата снимка. 12.1V напрежение и 0А консумация. Втората снимка показва вариант А, а автора пита за вариант Б. Логиката е, че иска да следи акумулатора, а "ампеража" е подхвърлен неволно. Както и да е.

Идеятата има продължение. Texas instruments предлагат контролери серия INA 219~226. Те се четят по IIC. Super! И пак super! Toва позволява автоматизация и логически завършек на умно зарядно. Щом силата на заряда падне на 0 се вдига флаг и зарядното се изключва дистанционно от мрежата. Това приложих и на безжичните зарядни за телефоните ми. Край, вече не светят посред нощ светодиоди на телефони и на зарядно, и не жужат вентилатори на охлаждането. Цена на въпроса 1.5$.

• Автор

Kласически оловен акумулатор. И се досещам накъде биете. Притежавам два мотоциклета: yamaha и ktm. И двата са с подобен акумулатор, но Li-Ion. За целта си спретнах зарядно с посочения модел волтметър и модул xl-4005.
ibvkVR4.png
Левият тример задава 14.2V, a десния сила на тока 1А. Спокойно зареждате акумулатора в следващите 7 часа.
Няма как да знам какви са цветовете при вас, китайска лотария и изходих от моите бройки. Схема без автономно захранване.
ZdQumuw.png
Успех!

Да правилно сте разбрали замисълът ми. Сега се сетих,че може да я зареждам на домашната ми аларма. Тя е Paradox Spektra 1373. И тя е със същата батерия за бекъп ,но 4 ah.
Би трябвало да зарежда и тази батерия . Само не знам колко е силата на тока

Да обясня - искам ако може този дисплей да го сложа на акумулаторната количка на малката ,за да следя кога почне да пада батерията

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.