Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с микрофона

Featured Replies

Здравейте пичове ! Днес си закупих нови слушалки logitech g332, но понеже съм на лаптоп използвам вградедния микрофон и не мога да настроя така ,че да си избера кое как да работи заради realteka, а когато го потърся в search bara дори не ми излиза realteka. Та въпроса ми е някой може ли да ми каже как да направя така, че микрофона от лаптопа да го изключа по някакъв начин и да използвам микрофна от слушалките? За протокола не ползвам сплитера на слушалките,а направо както си са от кутията. Благодаря предварително ! 

преди 1 минута, Kris25 написа:

Здравейте пичове ! Днес си закупих нови слушалки logitech g332, но понеже съм на лаптоп използвам вградедния микрофон и не мога да настроя така ,че да си избера кое как да работи заради realteka, а когато го потърся в search bara дори не ми излиза realteka. Та въпроса ми е някой може ли да ми каже как да направя така, че микрофона от лаптопа да го изключа по някакъв начин и да използвам микрофна от слушалките? За протокола не ползвам сплитера на слушалките,а направо както си са от кутията. Благодаря предварително ! 

Марка и модел на лаптопа като за начало.

• Автор

Марката е Acer, а модела ASPIRE, с точност Acer Aspire ES1-532G-P3HE

На taskbar долу/дясно с десен бутон върху иконата на говорителя, избираш sounds, от там recording и си избираш микрофона на слушалките. Това поне е за windows 10, не си казал за ОС ползваш. Също и приложението, което ползваш за говорене, трябва да има подобна опция.

• Автор

Самия микрофон не излиза за маркиране, тва е проблема, прегледах нещата няколко пъти и пак не става, единствения микрофон , който си остава е този на лаптопа и е маркиран да си седи по default

преди 10 часа, Kris25 написа:

За протокола не ползвам сплитера на слушалкит

тук май са нещата

Без сплитера няма как да тръгне микрофонът!!!
Жакът влиза ли докрай? Съмнения за неконтакт на извода на мъжкия жак.
Пробвай слушалките със сплитер на стандартно оборудвана с 2 3,5" жака машина.

Като гледам лаптопа е с комбо жак, този сплитер как ще го ползва?

Лаптоп Acer Aspire ES1-532G-P3HE - NX.GHAEX.034 NX.GHAEX.034 - на топ цена — Ardes.bg

Цитат
  • 3.5 мм комбо жак за микрофон и слушалки

преди 19 часа, Kris25 написа:

Самия микрофон не излиза за маркиране, тва е проблема, прегледах нещата няколко пъти и пак не става, единствения микрофон , който си остава е този на лаптопа и е маркиран да си седи по default

Много нразя туй "пак не става"! Давай снимки!

• Автор
преди 15 часа, JKirilov написа:

Много нразя туй "пак не става"! Давай снимки!

със снимки или без няма значение като просто самия микрофон не излиза за маркиране

преди 15 часа, цър-вул написа:

C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\
RtkNGUI64.exe

пробвах го, но не се отваря, зарежда за около секунда две и спира, видях и долу в малкото табче, където понякога се появяват, но пак го нямаше 

Инсталирай отново от инсталатор с админстраторски права- той ще деинсталира настоящия драйвър и ще инсталира на чисто. Ще рестартира 2 пъти.

• Автор
преди 2 часа, цър-вул написа:

Инсталирай отново от инсталатор с админстраторски права- той ще деинсталира настоящия драйвър и ще инсталира на чисто. Ще рестартира 2 пъти.

направих го, но пак не се отваря

Странно - никой не говори за „Контролен панел на звукова карта” - избор на периферия.

Нищо странно, за тук е нещо като закон. Започва се с

на 24.04.2021 г. в 22:33, Емил Костов написа:

Марка и модел на лаптопа като за начало

и после си идваме на нашето

на 26.04.2021 г. в 10:39, цър-вул написа:

Инсталирай отново от инсталатор с админстраторски права- той ще деинсталира настоящия драйвър и ще инсталира на чисто

Занимавал съм се примерно с 234 пъти повече компютри от ботушкин (примерно). Не си спшомням нито един случай с проблеми с драйвера! Освен за собствения ми комп, но то се оказа, че всъщност изобщо не съществува такъв драйвер... ;)

преди 47 минути, JKirilov написа:

Занимавал съм се примерно с 234 пъти повече компютри от ботушкин

Недоказано изхвърляне! А аз неведнъж съм срещал подобен проблем и затова съм го предложил.
И как опитът ти от сблъскване с милион и половина компютъра предложи решение със стартирането на контролния панел на звуковата карта? Май никак...

преди 6 часа, jhoro написа:

никой не говори за „Контролен панел на звукова карта”

на 25.04.2021 г. в 19:01, цър-вул написа:

C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\
RtkNGUI64.exe

@Kris25, стартирай %windir%\System32\rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL mmsys.cpl,,1
кликни с десен бутон на празно място в прозореца с устройства (ако се виждат такива) и сложи отметки на двете позиции. Поккажи картинка какво се вижда.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.