Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От българска или чужа борса е по-добре да се купува биткойн?

Featured Replies

Реших да жертвам едни 1000 евро ама гледам coinbase курса е доста по добър за купуване от българските борси. От къде е по добре да се купят? Има разлика около 1500лв за 1биткойн.

€1000?

Това е нищо бре приятел, с тия парички при тая цена на биткойна около €35 000 при повишение с 10К ще вземеш около €150, заслужава ли си като знаеш че това чудо се люшка нагоре надолу като ненормално буквално с хиляди в рамките на няколко минути?
Аз лично не бих си го причинил.

Иначе от където и да купуваш чети много внимателно условията, щото имат имно "готини" комисионни.

преди 3 часа, Bubbles написа:

€1000?

Това е нищо бре приятел, с тия парички при тая цена на биткойна около €35 000 при повишение с 10К ще вземеш около €150, заслужава ли си като знаеш че това чудо се люшка нагоре надолу като ненормално буквално с хиляди в рамките на няколко минути?
Аз лично не бих си го причинил.

Иначе от където и да купуваш чети много внимателно условията, щото имат имно "готини" комисионни.

Би ли поясни още  .... че нещо не разбрах логиката. Защо да купува или - защо да не купува ? А?

Тенкю.

преди 1 час, dimy написа:

Би ли поясни още  .... че нещо не разбрах логиката. Защо да купува или - защо да не купува ? А?

Тенкю.

Аз само му казвам каква ще му е ЕВЕНТУАЛНАТА печалба при такава инвестиция, пък дали и защо, той ще си реши.
Другото е просто предупреждение, защото много хора тръгват на сляпо и като им треснат комисионните мигат на парцали.

• Автор

Bubbles прав си че са малко парички, прати ми 99к  да ги закръгля и ще купя за 100 бона.

Аз затова питам тук,предполагам много хора вече са минали през тази дилема и са проучили таксите.Някой да е купувал от coinbase и да знае колко таксуват там?Защото за exchange.bg разбрах че колкото са напиасли като курс купува/продава,толкова взимат.

Въпрос - с какъв акъл ще даваш реални, обложени с данъци пари за нещо тотално измислено и спекулативно надуто от някакви измамни субекти? При това с огромни комисиони и накрая НАП да ти забият теслата  с измислени печалби и данъци?

на 22.05.2021 г. в 18:39, Bubbles написа:

Това е нищо бре приятел, с тия парички при тая цена на биткойна около €35 000 при повишение с 10К ще вземеш около €150.

E при 30% увеличение на цената му даваш едва 10% печалба - значи не е оферта да си купува от теб. :Д

Към автора - въпроса не е в различните цени, а в различните условия и комисионни: това гледай, щото таксите могат да бъдат доста над разликата в цените.

• Автор
преди 8 часа, Филипов написа:

Въпрос - с какъв акъл ще даваш реални, обложени с данъци пари за нещо тотално измислено и спекулативно надуто от някакви измамни субекти? При това с огромни комисиони и накрая НАП да ти забият теслата  с измислени печалби и данъци?

Ами мисля че пак ще стигне 60000$. За няколко месеца. При това положение почти се удвояват вложените пари .Не знам колко цакат НАП за такова нещо ама мислех че пак ще останат доста. Как НАП третира такава печалба ,някой да знае случайно?

Предполагам си наясно, че биткойна НЕ Е пари. Да обяснявам ли защо ?

Никога не забравяй, че койна е за спекулация и не е инвестиция, независимо от рекламата и пропагандата за него !!!

Също си повтаряй често, че това виртуално "нещо" няма и няма как да има вътрешно присъща стойност. 

Ако си супер сигурен, че койна ще отлепи отново до 60 К долара защо не си заложиш жилището и не играеш на дълго ? Стиска ли ти ?

преди 11 минути, кака написа:

Никога не забравяй, че койна е за спекулация и не е инвестиция, независимо от рекламата и пропагандата за него !!!

Също си повтаряй често, че това виртуално "нещо" няма и няма как да има вътрешно присъща стойност. 

Ако си супер сигурен, че койна ще отлепи отново до 60 К долара защо не си заложиш жилището и не играеш на дълго ? Стиска ли ти ?

Сега КАКА, ти ми дай десетина биткоина, а после обяснявай дали е "пари"! А може и да обясниш дали днешните книжни пари - пари ли са?

Поздрави

преди 3 минути, dimy написа:

Сега КАКА, ти ми дай десетина биткоина, а после обяснявай дали е "пари"! А може и да обясниш дали днешните книжни пари - пари ли са?

Поздрави

Ако си икономист можем да говорим по темата по-сериозно, иначе си остава бля бля бля мън мън и общи приказки. 

А за койните, купи си копачки и копай, никой няма да те спре. 

Понякога си ме развеселявал като съм те чела. С добри чувства съм към теб. 

• Автор
преди 30 минути, кака написа:

Аз не питам какво е койна. Много добре знам какво е за да реша да прежаля едни пари .Като не е пари защо има цена?Защо не ги раздават безплатно?В момента койна е пари и то МНОГО ПАРИ! Друг е въпроса до кога ще е пари,но в момента Е ПАРИ!

И сега ми кажи къде точно казах "аз съм супер сигурен че ще стане 60к?"  ,че и "дали ми стискало"  😆.Хайде малко да четем и да осмисляме прочетеното преди да се изказваме наизуст.

Както каза и колегата по горе, ми като за теб, каке не е пари, продай си жилището и ни метни по няколко койна. Стиска ли ти? 😉

преди 4 минути, gibson58 написа:

Аз не питам какво е койна. Много добре знам какво е за да реша да прежаля едни пари .Като не е пари защо има цена?Защо не ги раздават безплатно?В момента койна е пари и то МНОГО ПАРИ! Друг е въпроса до кога ще е пари,но в момента Е ПАРИ!

И сега ми кажи къде точно казах "аз съм супер сигурен че ще стане 60к?"  ,че и "дали ми стискало"  😆.Хайде малко да четем и да осмисляме прочетеното преди да се изказваме наизуст.

Както каза и колегата по горе, ми като за теб, каке не е пари, продай си жилището и ни метни по няколко койна. Стиска ли ти? 😉

Моят бизнес е с реални неща, с реални активи, материоални активи, които ЗАПАЗВАТ стойност във времето. И с времето цената им само се покачва и върви нагоре. Наблюденията на пазарите са от последните 15 години. И за тези години цената им никога не е падала, само напред и нагоре :) . Спекула винаги ще има и на теб щом ти харесва спекулацията с койна, ами дерзай. Важното е да уцелиш момента и тайминга. Но защо ти трябва да затваряш едни пари в койни, дори и да са символичните 1000 евро, само защото се надяваш и очакваш, че койнът след 10 години щял да бъде номер 1 в света и бъдещата дигитална валута ?? 

А в жилището ми живея в него, няма защо да го залагам или продавам. С достатъчно добри доходи съм. 

преди 15 часа, Гости sound написа:

E при 30% увеличение на цената му даваш едва 10% печалба - значи не е оферта да си купува от теб. :Д

Как го сметна че му давам 10% печалба?

Вярно допуснал съм неточност защото смятах на ум, вместо €150печалбата ще е €300 но това са дребни суми и не си струва според мен.

преди 57 минути, dimy написа:

Поздрави

Кака ти ти казва че виртуалните с'тинки не са добра идея за инвестиция, ако си имаш готови от едно време е друга бирата, но тепърва да купуваш или пък да добиваш си е самоубийство.

• Автор
преди 26 минути, кака написа:

Моят бизнес е с реални неща, с реални активи, материоални активи, които ЗАПАЗВАТ стойност във времето. И с времето цената им само се покачва и върви нагоре. Наблюденията на пазарите са от последните 15 години. И за тези години цената им никога не е падала, само напред и нагоре :) . Спекула винаги ще има и на теб щом ти харесва спекулацията с койна, ами дерзай. Важното е да уцелиш момента и тайминга. Но защо ти трябва да затваряш едни пари в койни, дори и да са символичните 1000 евро, само защото се надяваш и очакваш, че койнът след 10 години щял да бъде номер 1 в света и бъдещата дигитална валута ?? 

А в жилището ми живея в него, няма защо да го залагам или продавам. С достатъчно добри доходи съм. 

Спокойно каке, всички вече разбрахме,че си " голямата бизнес дама с големите доходи" и ,че 1000 евро за теб за символични стотинки.Все пак видяхме колко "сложни думички" ползваш, няма нужда повече от неадекватните ти коментари ,нямащи и бъкел общо с питането тук .  И не мога да не призная,че пак ми прочете мислите и надеждите в живота ,каке!Да не си потомка на баба Ванга нещо? Къде казах че се надявам да стане №1 койна?!? Идеята ми е съвсем друга ама карай, дай да си чешем езиците и да поизбием малко комплексчета.Ще ти дам един съвет , въпреки ,че не мога да се меря с "голяма бизнес дама" ,като теб. Запомни го добре- няма нищо вечно и сигурно !

преди 8 минути, gibson58 написа:

Спокойно каке, всички вече разбрахме,че си " голямата бизнес дама с големите доходи" и ,че 1000 евро за теб за символични стотинки.Все пак видяхме колко "сложни думички" ползваш, няма нужда повече от неадекватните ти коментари ,нямащи и бъкел общо с питането тук .  И не мога да не призная,че пак ми прочете мислите и надеждите в живота ,каке!Да не си потомка на баба Ванга нещо? Къде казах че се надявам да стане №1 койна?!? Идеята ми е съвсем друга ама карай, дай да си чешем езиците и да поизбием малко комплексчета.Ще ти дам един съвет , въпреки ,че не мога да се меря с "голяма бизнес дама" ,като теб. Запомни го добре- няма нищо вечно и сигурно !

Остани си със здраве и успех в твоето начинание 

преди 4 часа, Bubbles написа:

Как го сметна че му давам 10% печалба?

Вярно допуснал съм неточност защото смятах на ум, вместо €150печалбата ще е €300 но това са дребни суми и не си струва според мен.

Кака ти ти казва че виртуалните с'тинки не са добра идея за инвестиция, ако си имаш готови от едно време е друга бирата, но тепърва да купуваш или пък да добиваш си е самоубийство.

Не, каката каза именно това - "не са пари" и дори искаше да обясни защо това е така ...

преди 31 минути, dimy написа:

Не, каката каза именно това - "не са пари" и дори искаше да обясни защо това е така ...

Не всичко казано е буквално.
Може би ти си го разбрал така, аз обаче не мисля така.
Нека каже тя, няма смисъл да спорим. :)

преди 11 минути, Завръщане на бял кон написа:

Не и обръщай внимание на Кака, това е зряла жена с развитието на 14 годишна.Известна е в по-горещи сайтове нали се сещаш, по калдата , аве в цялото нет простраство, но в живота е г-жа ноубъди.Бизнес няма, тя е амбулантен търговец, днес да продаде стоката пък за утре не се знае….. търгува с някакви чашки процеланови, къде в западните държави по магазините втора употреба са по 0,50 цента бройката това са и всичките активи.

Книжните пари са според мен официална обръщателна единица призната от банките.Това от една страна, от друга са официален начин за размяна на услуги.Примерно ти произвеждаш домати, аз си купувам 2кг. и то давам 2 евро, аз произвеждам месо,   ти си купуваш от мен 2кг. и ми даваш 4 евро.Някога, когато не е имало пари, хората са си разменяли директно стока за стока или услуга за услуга.Ако просто се напечат повече пари да подобрим икономиката на България , чисто и просто ще настъпи инфлация.

Чингис хане ... издействах ти 2 (две) седмици бан и не ти дойде акъла в кухата глава. За 10 дена регистрира 4 (четири) ника, стана за смях и в темата за лятото, и навсякъде, няма мъж или жена в темите де не ти се смеят и подиграват. Обиждаш, храчиш и плюеш по всеки.  Спри се и се запри вече.  Смени си дилъра, че е почнал да ти продава ментак дрога. ПРЕПОРЪКА Е  !!! 

Аз съм си сложила моята снимка и много хора ме познават. А ти си никой, НИКОЙ, НИ - КОЙ ... ако беше истински мъж щеше да си сложиш твоята си снимка. Но ти не си Мъж, ти си един мъШ ... 

Но щом отново се хващаш с мен пак ще отнесеш поредния бан, гарантирам ти го. 

Което куче се е заяло с мене, все е полудявало. 

П.С. Пиша ти текста болднат и с по-голям размер та белким вденеш какво искам да ти кажа. 

П.С. Спирам със спама. Участието ми в тази тема беше инцидентно. Който иска да кореспондира с мене има ЛС.

Поздрави

• Автор
преди 21 часа, кака написа:

Чингис хане ... издействах ти 2 (две) седмици бан и не ти дойде акъла в кухата глава. За 10 дена регистрира 4 (четири) ника, стана за смях и в темата за лятото, и навсякъде, няма мъж или жена в темите де не ти се смеят и подиграват. Обиждаш, храчиш и плюеш по всеки.  Спри се и се запри вече.  Смени си дилъра, че е почнал да ти продава ментак дрога. ПРЕПОРЪКА Е  !!! 

Аз съм си сложила моята снимка и много хора ме познават. А ти си никой, НИКОЙ, НИ - КОЙ ... ако беше истински мъж щеше да си сложиш твоята си снимка. Но ти не си Мъж, ти си един мъШ ... 

Но щом отново се хващаш с мен пак ще отнесеш поредния бан, гарантирам ти го. 

Което куче се е заяло с мене, все е полудявало. 

П.С. Пиша ти текста болднат и с по-голям размер та белким вденеш какво искам да ти кажа. 

П.С. Спирам със спама. Участието ми в тази тема беше инцидентно. Който иска да кореспондира с мене има ЛС.

Поздрави

Бе ти друга работа нямаш ли си?Плашиш хората с бан , ама май ти си за е*бан .Оспами ми цялата тема ,изби си комплексите, а сега и лични драми и любови тука.Ходи да пишеш в бгмама.

• 3 месеца по-късно...

Курсовете долу горе са еднотипни по всички борси (има разлика естествено), но най-важни са таксите при купуване/продаване. Забелязал съм че засега бинанс и кракен са ми най-ниски таксите, затова използвам тях. Койнбейс, Крипто.ком  и Револют таксите са изключително високи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.