Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Почистване на двигател ( Mercedes C220 )

Featured Replies

Здравейте около година насам при смяна на масло видях че по двигателя има нещо като прах/пепел или нещо друго . Пробвах да го почистя обаче е твърдо и не се маха лесно , ако със някой по твърд предмет като  отверка/клещи го чепкам почва да се рони  и троши , но иначе не може да се избърше с кърпичка и прочие . Интересува ме как мога да го махна това , ако някой е имал подобен проблем . 

Модела ми е Мерцедес  C220 W203   2001година   дизел , 147 к.с.  

Тук може да видите снимки за по ясна представа     >>> СНИМКИ <<<

нямам кола, но това което виждам по метала, прилича на корозия

Напръскай с най-евтиния обезмаслител от Кауфланд обилно, след това с препарат за почистване на прозорци. Не изчаквай да засъхне, а с четка за боядисване сваляй разтворената гняс. След това напълни пулверизатора с вода и отново с помощта на чиста четка мини повърхностите. 

Има много видове специализирани препарати, които ако искаш можеш да използваш.

• Автор
преди 1 час, Joss Bomon написа:

Напръскай с най-евтиния обезмаслител от Кауфланд обилно, след това с препарат за почистване на прозорци. Не изчаквай да засъхне, а с четка за боядисване сваляй разтворената гняс. След това напълни пулверизатора с вода и отново с помощта на чиста четка мини повърхностите. 

Има много видове специализирани препарати, които ако искаш можеш да използваш.

Този би ли ми свърщил работа https://www.bagira.bg/17521/обезмаслител-за-двигатели-motox-engine-degreaser ? 

Това пък откъде го изкопа? От нормална експоатация не става. Ключова дума за търсене из руските сайтове - утопленик. Казано направо - това е стояло месеци на дъното на някое блато. И си трябва основен ремонт на двигателя. Обикновено от щатите ги внасят с контейнерите.  Или от европейски порои, които ги дават по телевизиите.

Само не ми обяснявай че тук си го карал така. Повече ще повярвам на приказка за трабанта, на който 18 години не било сменяно маслото и се е мазал само от двутактовата смес.

Като искаш го карай на автомивка - пароструйка и те си знаят, както и препаратите. Но имам подозренията че компютърът, а и още някои неща са зле.

преди 39 минути, BlazzgroM написа:

Пробвай евтиния вариант който ти предложих и ако не успееш, отиди на автомивка.

Има и лош вариант. Да е запечатано умишлено и ако се махне да започне да тече нещо от там - масло, нафта или двете.

image.png.3d5ebee7b49f2fac5067cdaba7f572a9.png

преди 2 часа, BlazzgroM написа:

Пробвах да го почистя обаче е твърдо и не се маха лесно , ако със някой по твърд предмет като  отверка/клещи го чепкам почва да се рони  и троши

аз продължавам да си мисля че е корозирал и никакви обезмаслители няма да помогнат

• Автор
преди 2 минути, дръндю написа:

image.png.3d5ebee7b49f2fac5067cdaba7f572a9.png

аз продължавам да си мисля че е корозирал и никакви обезмаслители няма да помогнат

и на мен ми мина същото през ума , защото е твърдо това , ако беше масло или нещо друго  и със мокра кърпа щеше да се покаже някакав малак ефект , а то тва е все едно когато във захарницата влезе влага и захарта става на кубчета . ;Д 

Не. Огледай капака който си свалил от вътрешна страна, дали не му е разрушена изолацията и да се е разпаднала. Това не е корозия.

• Автор

Eйсега ще пусна снимка

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Не. Огледай капака който си свалил от вътрешна страна, дали не му е разрушена изолацията и да се е разпаднала. Това не е корозия.

в дясно се вижда че има и по кората от този ,, прах ,, 

5-28-2021 3-30-13 PM.png

5-28-2021 3-31-41 PM.png

Спечено масло с пепеляк - това само на пароструйка. Иначе е голяма хамалогия с нафта и телена четка (ръчна или на дрелка или на ъглошлайф)

• Автор
преди 6 минути, цър-вул написа:

Спечено масло с пепеляк - това само на пароструйка. Иначе е голяма хамалогия с нафта и телена четка (ръчна или на дрелка или на ъглошлайф)

а не ли е опасно , че може да влезе вода някъде където не трябва 

преди 1 минута, BlazzgroM написа:

Не се занимавай да човъркаш там. Отивай на майстор да ти смени дефтунгите на дюзите. С чистене няма да си оправиш проблема.

преди 55 минути, BlazzgroM написа:

Това двигател в кола или на трупчета е?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.