Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с IP TV на Vivacom

Featured Replies

Здравейте! 

От известно време ползвам услугите на Виваком - интернет и телевизия. Живея в апартамент, в който имам два телевизора с IP TV приемници. Маршрутизаторът е поставен до единия телевизор и съответно до единия приемник. Другата стая, в която е другия телевизор, за съжаление, е далеч от рутера и там сигнала на WiFi мрежата е слаб и когато използвам някое от приложенията на телевизора нещата се случват бавно, с ниски скорости. Съответно имам RJ45 кабел за IP TV Box устройството. Сложих суич - в единия порт влиза кабела, който идва от рутера на виваком, в другия -  кабел към телевизора и в третия порт - IP TV Box устройството. Проблемът е, че в момента, в който вържа и телевизора, моментално телевизията пада. Появява се съобщение да се рестартира приемника, в противен случай - 123.. Те ми обясниха, че не трябва да се свързват и телевизора и приемника към един суич, затова се появяват проблеми. Някой може ли да каже решение на проблема, по възможност да използвам и суича, тъй като вече така или иначе съм го купил?

преди 3 минути, Insidious написа:

Здравейте! 

От известно време ползвам услугите на Виваком - интернет и телевизия. Живея в апартамент, в който имам два телевизора с IP TV приемници. Маршрутизаторът е поставен до единия телевизор и съответно до единия приемник. Другата стая, в която е другия телевизор, за съжаление, е далеч от рутера и там сигнала на WiFi мрежата е слаб и когато използвам някое от приложенията на телевизора нещата се случват бавно, с ниски скорости. Съответно имам RJ45 кабел за IP TV Box устройството. Сложих суич - в единия порт влиза кабела, който идва от рутера на виваком, в другия -  кабел към телевизора и в третия порт - IP TV Box устройството. Проблемът е, че в момента, в който вържа и телевизора, моментално телевизията пада. Появява се съобщение да се рестартира приемника, в противен случай - 123.. Те ми обясниха, че не трябва да се свързват и телевизора и приемника към един суич, затова се появяват проблеми. Някой може ли да каже решение на проблема, по възможност да използвам и суича, тъй като вече така или иначе съм го купил?

До всеки един приемник на Виваком трявбва да има UTP кабел от рутера. Никакви W-Fi или други свободни съчинения.

• Автор

Добре. Този кабел мога ли да го ползвам по начина, който съм описал? Да свържа и телевизора и приемника към него.

преди 1 минута, Insidious написа:

Добре. Този кабел мога ли да го ползвам по начина, който съм описал? Да свържа и телевизора и приемника към него.

Аз не разбрах как си вързал нещата. От рутера слагаш кабел в суич и после връзваш телевизор и ТВ бокс.

Не! От граничния рутер отделни utp до всяко stb. Или схема с PLA...

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Аз не разбрах как си вързал нещата. От рутера слагаш кабел в суич и после връзваш телевизор и ТВ бокс.

Точно така.

Модемите имат задаване дали изхода ще се ползва за телевизия или за интернет - за да имаш на един телевизор и телевизия и интернет ти трябват два кабела или един кабел за телевизията до приемника и wi-fi за инренет ако сигнала е достатъчно силен.

преди 8 минути, Insidious написа:

Точно така.

Всъщност.....има начин, но доста селско изпълнение - цепиш utp-то на 2....естествено падаш на 100 ама за тв и някакъв нет ще стане

преди 15 минути, Insidious написа:

Точно така.

Не може да стане така. Ще кажа само следното. Рутерът или комбинираното устройство на Виваком е направено по следния начин. Като види МАК адрес на приемник пуска телевизия, а като види друг МАК адрес пуска интернет. Когато на суич закачиш приемник и ТВ бокс ще е с предимство устройството, което първо се оторизира. И двете няма да работят.

• Автор
преди 18 минути, Емил Костов написа:

Не може да стане така. Ще кажа само следното. Рутерът или комбинираното устройство на Виваком е направено по следния начин. Като види МАК адрес на приемник пуска телевизия, а като види друг МАК адрес пуска интернет. Когато на суич закачиш приемник и ТВ бокс ще е с предимство устройството, което първо се оторизира. И двете няма да работят.

Сега опитах друго. Размених местата на суича и рутера и всичко работи. 
Сега интернета от отвън влиза в суича и към него - телевизора, IP TV Box и към другата стая, където вече е рутерът и към него - IP TV Box и телевизора. Не знам защо работи, след това, което казахте. Явно има друго обяснение 😃

Сега интернета от отвън влиза в суича и към него - телевизора, IP TV Box и към другата стая, където вече е рутерът и към него - IP TV Box и телевизора. Не знам защо работи, след това, което казахте. Явно има друго обяснение 😃

Има, разбира се... Ако беше казал, че топлогията ти е FTTB, а не  FTTH, това щеше да е първия отговор...

• Автор

Съжалявам, че не съм го споменал, но нямах никаква представа каква е топологията. Дори не съм присъствал, когато е прекарвана мрежата.

преди 10 минути, Insidious написа:

Кажи марка и модел на рутера на Виваком и кое и какво си сменил.

• Автор
преди 10 минути, Емил Костов написа:

Кажи марка и модел на рутера на Виваком и кое и какво си сменил.

Рутерът е Smartcom The Bonds SAM.

Преди
Интернетът от отвън влиза към рутера и после:

1. Телевизор
  2. IP TV Box
  3. Кабел към другата стая, където беше суича и към него:
  • IP TV Box
  • Другият телевизор

Сега само съм сменил местата на суича и рутера, а именно:

Интернетът от отвън влиза към суича и после:

1. Телевизор
  2. IP TV Box
  3. Кабел към другата стая, където вече е рутерът и към него:
  • IP TV Box
  • Другият телевизор

Пак ще имаш същия проблем. При суич преди рутера нещата стоят по следния начин. На 1 порт на суича идва главният кабел. На 2 порт включваш твой рутер или рутера на Виваком. От 3 порт нататък включваш приемниците на Виваком. Отново стои правилото, че ако се види МАК адрес на приемник на Виваком ще имаш телевизия, а ако се види друго устройство ще имаш интрнет.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Ще продължа така засега. Ако се появят проблеми, ще върна всичко в първоначалния си вид. 

Още веднъж благодаря на всички!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.