Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупки от извъневропейски сайтове след 01.07.2021 г. - информация.

Featured Replies

преди 9 минути, Без умствен капацитет написа:

ел подпис

Знам я цялата процедура и съм я правил многократно, ако няма опашки всичко приключва точно за 10 минути по часовник, от подаването на вх. номер до получаването на пратката.
Електронен подпис нито е скъп нито е труден за изваждане и използване. Признавам си че и на мен малко не ми е ясно използването му когато си там физически, но такива са правилата. :)

преди 2 минути, Bubbles написа:

Знам я цялата процедура и съм я правил многократно, ако няма опашки всичко приключва точно за 10 минути по часовник, от подаването на вх. номер до получаването на пратката.
Електронен подпис нито е скъп нито е труден за изваждане и използване. Признавам си че и на мен малко не ми е ясно използването му когато си там физически, но такива са правилата. :)

той не е скъп подписа, но ако ползваш сайтове с предварително платен данък, а само 3-4 китаеца се опитат да минат метър - не си струва инвестицията

• Автор

Понеже при подаването на митническата декларация се изисква прикачване на документ за покупка, гледам, че след плащането на стоката и нейното изпращане в Aliexpress вече има допълнително бутонче за сваляне и печат на фактура.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте,

Поръчах си нов 3D принтер от Aliexpress. Търговеца явно е регистриран в IOSS и по време на поръчката ми се начисли автоматично ДДС, даже и на доставката  :)

Принтера имаше възможност да се поръча и от европейски склад от Испания, естествено избрах тази опция. Въпроса ми е сега като съм си платил ДДС-то и е поръчан от европейски склад ще трябва ли да се занимавам с митници и трябва ли да плащам нещо допълнително като пристигне? Ако има някакво значение принтера струва около 2000лв.

https://ec.europa.eu/taxation_customs/system/files/2021-02/e-commerce-uk-factsheet_bg.pdf

Цитат

Петър от Ирландия поръчва електронно оборудване, произведено в Китай, от онлайн търговец, базиран в Обединеното кралство. Електронното оборудване струва 160 EUR (без ДДС) и фирмата от Обединеното кралство начислява на Петър тази сума. Фирмата от Обединеното кралство възлага на нейния куриер да начисли всички дължими мита за внос в ЕС на пратката.Петър заплаща 160 EUR на онлайн търговеца. Тъй като електронното оборудване не произлиза от Обединеното кралство, Петър трябва също да заплати мита, преди да може да получи пакета.След това ще получи фактура от ирландските митнически органи/ пощенския оператор или от фирмата за доставки, с която се иска да заплати митото и ДДС.

преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

Дори и поръчан от европейски склад?

Няма значение мястото на склада - важен е произходът на стоката.

преди 2 минути, цър-вул написа:

Склада е в Испания (ЕС), не от Обединеното кралство

До седмица сигурно ще е при теб. Сподели как е минала процедурата по освобождаване.
EORI номер имаш ли?

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Склада е в Испания (ЕС), не от Обединеното кралство

преди 4 минути, цър-вул написа:

преди 1 минута, цър-вул написа:

До седмица сигурно ще е при теб. Сподели как е минала процедурата по освобождаване.
EORI номер имаш ли?

Още чакам да го шипнат, нямам EORI

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
на 31.07.2021 г. в 11:31, цър-вул написа:

Нещата стоят така както си мислех. При поръчка от европейски склад няма мито и не се занимаваш с митници. Днес принтера ми пристигна на адрес с Интерлогистика.

• 2 години по-късно...
преди 4 минути, цър-вул написа:

Вчера ме изненадаха в пощата - за $2 пратка платих 3лв такса за митн. декларация. Без обяснение от пощ. служителка.

А от къде е поръчката?

• Автор
преди 2 часа, цър-вул написа:

Вчера ме изненадаха в пощата - за $2 пратка платих 3лв такса за митн. декларация. Без обяснение от пощ. служителка.

И при мен се получи така в централна поща. Служителката вдигна рамене с "Ми те от митницата ...". Но и моята беше минала през подобна държава.

преди 2 часа, цър-вул написа:

Китай, доставена през Киргизстан(преетикетирана).

Имах предвид магазина. Предполагам не е Алиекспрес, защото от там, доколкото знам си плащаш всичко предварително при поръчката. Често пазарувам, последно вчера получих едни лагери и нищо не съм плащал допълнително.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.