Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

пирамидата биткойн

Featured Replies

прави ми впечатление че днес има реклами на биткойн по телевизиите

и некви твърдят че щели в бъдеще да купят  България с един биткойн

и съответно гледам как  специално днес цената на биткойн се покачва

та  ако искате да печелите от биткойн гледайте когато  има реклама на биткойн по телевизията продавайте а когато няма реклама купувайте

все пак кинтите на  пенсионерите гледащи и вярващи на телевизиите трябва да се унищожават и да печели по- младото поколение

Абе доста балъци клъвнаха на тая въдица, вярно някои спечелиха доста добри пари, но повечето дребни риби губят, а ако спечелят, печелят стотинки а дават стотици и или хиляди.
Всъщност изкуственото поддържане на цената му се дължи на огромните вложения които немалко влиятелни клечки са наляли там, обаче в един момент разходът на енергия ще изяде стотинката.

Аз не виждам да се е качила цената. Това 3-5% нагоре/надолу си е стандартно движение. Общо-взето последните 1-2 месеца се наблюдава сериозен спад в предвид увеличението в началото на годината, когато беше достигнал към $62 000. Сега е наполовина около $30 000. Дали е пирамида, питай тези, дето правят десетки/стотици хиляди/милиони $ на месец от това с крипто фермите.

Все повече държави и банкови и др институции почват да включват крипотото .

Сега все още е добра възможност да  се започне. Който е отдавна , най вероятно е леко назад с тоя срив до 30к, но ще наваксаме :) 

Здравейте.

Принципно ако се инвестират около 1000 лева за видео карти(нови с гаранция си) колко може да се докара на месец ?

Ако картите са втора ръка ?

Имам малък сервиз/магазин и другите чарколя да кажем ще се намерят.

благодаря

Нищо почти. Трябва ти поне видеокарта с 6 GB RAM (някой 4 ГБ могат да копаят различни валути, но не са толкова доходоносни). Единствената смислена видеокарта за този бюджет (въпреки че няма да стигне) е RTX 3060, стига да не е LHR (не знам на новите модели дали не е обновен алгоритъма, който намалява хашрейта), с която можеш да изкарваш ~$2.3-$2.6/ден за момента. Тук можеш да провериш коя карта ~ колко изкарва:

https://whattomine.com/

• 3 седмици по-късно...
преди 8 часа, Daylight Dancer написа:

важна е предимно картата нали ? ако сложа просто на едно дъно 775 някакъв процесор и мощна карта вариант ли е?

може би не, според мен, щото 775, няма как да съответства чисто като интерфейс или скорост на pci-expresa, ... но не ти пречи да си загубиш времето малко.

За mining не е задължително да се ползва пълната скорост на PCI-E, повечето risers са с ниски скорости. Единствено проблеми ще има, ако видеокартата е RTX 3060, понеже там има хардуерни ограничения и изисква поне PCI-e 3.0 слот х4 по спомен. Вече при LHR картите едва ли ще има разлика, но те така или иначе са с намален капацитет.

Задължително ли е да купувам такова дъно за да сложа няколко карти https://www.aliexpress.com/item/1005002007790859.html ?

Или мога да ползвам обикновенно си desktop дъно и да ползвам нещо в допълнение ? предполагам това е близко до отговора - https://www.aliexpress.com/item/1005002558986964.html ?

Какви ще са картите точно - марки и модели? В момента не е много изгодно да се инвестира в подобен тип дейност.

• 2 седмици по-късно...
на 15.07.2021 г. в 12:16, Raze написа:

Какви ще са картите точно - марки и модели? В момента не е много изгодно да се инвестира в подобен тип дейност.

не съм купувал хардуер конкретен. Мисля да се поразходя по битака и да случа на нещо с неработещ вентилатор или да офлюся и да загрея дс видя дали няма да изгрее. Следваща стъпка рибол или смяна на чипа

• 1 месец по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.