Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на монитор

Featured Replies

Здравейте,ще ми е нужна малко помощ при избора на нов монитор,че нещо моя се предаде след 12-13 години служба. Монитора почти не се ползва за игри и да се ползва е рядко и инцидентно.Ползва се най-вече за браузване гледането и от щерката за учене при дистанционното обучение.Най-важно ми е може би да е щадящ очите. Като бюджет може би около 300лв. бих отделил.

Набелязох следните модели,може ли да кажете дали някой си заслужава повече от другите или за тези пари няма толкова значение кое ще избера и да гледам просто да има по-голяма гаранция.

AOC 24B2XDA

AOC 24E1Q

AOC 24V2Q

Dell S2421HN

Dell P2419H

LG 24MP59G-P

И един 27 инча

AOC 27B2DA

преди 26 минути, vaniosl написа:

за тези пари няма толкова значение кое ще избера и да гледам просто да има по-голяма гаранция.

Точно. Гледай също така да е IPS матрица и да няма ШИМ. Ако имаш наблизо някой магазин, в който да видиш на живо избрания модел е най-добре.

Разгледай и аналогични модели на HP, не са лоши.

• Автор

Видеокартата ми е Gigabyte radeon rx570

Като цяло бях решил да взема Dell P2419H 

Но ми вкараха мухата да помисля и върху AOC - C24G1

Първия ми харесва,че има всички видове портове и че е с тънки рамки и IPS дисплей.

Втория можеби единственото му предимство е че е 144hz ,но е с VA дисплей и ще има проблем при гледането от по-голям ъгъл.

Игри почти не се играят или и да се играе е много рядко.

Сега дилемата е между тези двата,според вас,кой е правилния избор?Като цена 20-30лв не са фатални. все пак не се купува всеки ден.

До утре трябва да реша,че съм без монитор.

преди 21 минути, vaniosl написа:

Видеокартата ми е Gigabyte radeon rx570

Като цяло бях решил да взема Dell P2419H 

Но ми вкараха мухата да помисля и върху AOC - C24G1

Първия ми харесва,че има всички видове портове и че е с тънки рамки и IPS дисплей.

Втория можеби единственото му предимство е че е 144hz ,но е с VA дисплей и ще има проблем при гледането от по-голям ъгъл.

Игри почти не се играят или и да се играе е много рядко.

Сега дилемата е между тези двата,според вас,кой е правилния избор?Като цена 20-30лв не са фатални. все пак не се купува всеки ден.

До утре трябва да реша,че съм без монитор.

Ще трябва да поседите известно време пред C24G1 и да прецените как ви се струва извивката. Не на всеки му допада, но се свиква бързо. Ако се ползва предимно за игри и смятате, че с вашата карта ще позапълвате потенциала на този монитор - 60 на 40 в негова полза. Аз лично клоня към P2419H. Разликата в цветопредаването не е малка, а и гарантирам, че можете от софтуера на Радеонката да го фиксирате на 75Hz и пак ще имате нелоши изживявания в игрите, но за всичко останало (четене, сърфиране etc) - 100 на 0 като проценти предпочитание.

Успех.

• Автор

Благодаря на всички,които се включиха в темата.Все пак реших да взема Dell P2419H.Монитора е перфектен за моите нужди и много ми допада това,че стойката позволява дасе регулира във всички възможни посоки.

на 7.07.2021 г. в 17:35, lupis написа:

И 27 да вземеш, след време почва да ти изглежда малък.

Чак пък малък не бих казал.

Това да не е ТВ, за да малее размера. 

Друг е въпроса, че при 27 инча, препоръчваната резолюция в 1440p Но за 300 лв. не се намира читав 2K монитор. 

преди 7 часа, Mr. ?? написа:

Чак пък малък не бих казал.

Това да не е ТВ, за да малее размера. 

Друг е въпроса, че при 27 инча, препоръчваната резолюция в 1440p Но за 300 лв. не се намира читав 2K монитор. 

Дали е монитор или ТВ е все едно- човешкото око реагира по един начин. Имах монитор 19 инча, смених го с 24 и ми изглеждаше огромен в началото. Сега ми е малък.

преди 11 часа, lupis написа:

Дали е монитор или ТВ е все едно- човешкото око реагира по един начин. Имах монитор 19 инча, смених го с 24 и ми изглеждаше огромен в началото. Сега ми е малък.

Чак пък да не едно и също, не бих казал.От разстояние 40 см гледане на монитор и 2,5-3 м на ТВ има голяма разлика. Ако опънеш 32 инча или по голям екран пред теб, за да работиш, ще ти се "счупи" врата от въртене. 

Даже и на 27 инча се усеща, че трябва да "търсиш" това което ти трябва пред екрана. Друг е въпроса, колко ти е добро зрението. Затова често пъти хората си вземат и по големи  ТВ, за да избегнат дискомфорта. 

Има варианти и с Ultra-wide или няколко монитора. 

Да опънеш 40-50 инча екран и пред теб да го гледаш от близо, или да ти се скапят очите, не го разбирам. 

ПП. Междо другото за мен, 27 инча 1440p си е почти идеалния размер монитор, стига да виждаш добре. 

преди 5 часа, Mr. ?? написа:

Чак пък да не едно и също, не бих казал.От разстояние 40 см гледане на монитор и 2,5-3 м на ТВ има голяма разлика. Ако опънеш 32 инча или по голям екран пред теб, за да работиш, ще ти се "счупи" врата от въртене. 

Даже и на 27 инча се усеща, че трябва да "търсиш" това което ти трябва пред екрана. Друг е въпроса, колко ти е добро зрението. Затова често пъти хората си вземат и по големи  ТВ, за да избегнат дискомфорта. 

Има варианти и с Ultra-wide или няколко монитора. 

Да опънеш 40-50 инча екран и пред теб да го гледаш от близо, или да ти се скапят очите, не го разбирам. 

ПП. Междо другото за мен, 27 инча 1440p си е почти идеалния размер монитор, стига да виждаш добре. 

Ами принципът е един и същ, само мащабите са различни. При мониторите може да тръгнеш и от 15.6 инча до някаква допустима стойност. При телевизорите  от 24 до ...цяла стена ако е проектор.

преди 6 часа, JKirilov написа:

Спомен от някакъв лаптоп явно...

Аз тръгнах от 14" кинескоп!

Не ти говоря кой от къде е тръгнал, а в момента какво има...И аз от там тръгнах, ама това не е за афиширане :) че от него очите ми се развалиха..

на 16.07.2021 г. в 2:20, JKirilov написа:

Спомен от някакъв лаптоп явно...

Аз тръгнах от 14" кинескоп!

Каза  "ГУРУ"-то  на форума и постави поредните  три точки в края на изречението

• 1 месец по-късно...

Харесвате ли този монитор? Трябва да е с 2хHDMI и с говорители-за два компютъра. Видеокартата е NVIDIA GeForce GT 710. Ако има предложения за нещо по-добро, на приблизителната цена на Емаг ( 349лв).

123.PNG

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.