Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

манипулирана снимка

Featured Replies

Здравейте,

Както става ясно от заглавието, бих искал хора, които се занимават с фотография, обработка на снимки и т.н. да споделят мнение.

Става въпрос за 2 скрийншота, които са направени от един и същи човек на един и същи текст, без моя намеса - изтрил съм само имена. Въпросът ми е - има ли манипулация на реда с написаното и под него и на двете снимки? Ако се потъмнят снимките ще се видят едни петна, които предполагам, че са остатъци от изтрит текст, но все пак за да не набеждаваме човека със сигурност, бих искал да се допитам до вас, понеже аз не съм много запознат. Възможно ли е изобщо като се направи скрийншот да има някакви петна? От целият скрийн, който беше сниман, само на това място се виждат петна.

Моля споделете мнение и защо мислите така. Благодаря предварително.

Ето ги и скрийншотовете:

11.jpg

22.jpg

Къв ти е проблема? Търкаш си картинките и ни питаш дали виждаме колко нескопосано си ги търкал ли? Мисля че за регистрация в Калдата трябва да ви наложат възрастово ограничение срещу документ за самоличност! Такива безсмислени въпроси да се брои за спам.

• Автор
преди 2 минути, Бонбон с катран! написа:

Къв ти е проблема? Търкаш си картинките и ни питаш дали виждаме колко нескопосано си ги търкал ли? Мисля че за регистрация в Калдата трябва да ви наложат възрастово ограничение срещу документ за самоличност! Такива безсмислени въпроси да се брои за спам.

Не съм търкал картинките сам. Въпросът ми е има ли изтрит текст с пейнт или нещо друго

Това не ти е бял лист и молив, че при триене да остават петна.

Също така когато въпроса ти е точно това което питаш, се предоставят оригиналните файлове! Ти предоставяш копие на копието в момента. При всякакво следващо копие ... сещай се.

Аз лично тези "петна" ги отдавам на настройките за компресия на файла.

преди 20 минути, vendetta95 написа:

Не съм търкал картинките сам. Въпросът ми е има ли изтрит текст с пейнт или нещо друго

Ще ти извади очите, не виждаш ли?! Има петно! Сам казваш, че е там! А питаш другите.

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Излагаш се! И то много. Нямаш си идея колко много!

• Автор
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Също така когато въпроса ти е точно това което питаш, се предоставят оригиналните файлове! Ти предоставяш копие на копието в момента. При всякакво следващо копие ... сещай се.

Здравейте и благодаря за отговора. Това не са копия а оригиналните файлове - изрязани  постнати тук. Както написах са направени два скрийшота от въпросния човек.

преди 4 минути, Бонбон с катран! написа:

Ще ти извади очите, не виждаш ли?! Има петно! Сам казваш, че е там! А питаш другите.

Абсолютно съм на същото мнение с вас! Просто исках и други мнения, безпристрастни, които разбират повече от мен, за да съм сигурен и да се предприемат някакви действия спрямо човека и скрийншотовете. 

преди 6 минути, Бонбон с катран! написа:

Дали?

902325426_--kaldata.com--Mypal.jpg.78c2c18b6e5a88023787a1c9bbeeb674.jpg

преди 1 минута, vendetta95 написа:

Това не са копия а оригиналните файлове - изрязани  постнати тук.

В момента в който ги режеш правиш копие номер 1, в момента в който ги поместваш като снимка в сайта правиш копие номер 2.

• Автор
преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

Написал съм, че от целия "лист" скрийншот няма никакви петна освен на това място. 

Относно копията - нищо не съм правил по тях, освен да изтрия името над текста. 

Моля потъмнете снимката и вижда петната, които са на определени места и дори не ви трябва оригиналния файл, за да видите, че тези петна няма логика да съществуват там при скрийшот с такова качество. Можете да съдите по текста.

преди 9 минути, vendetta95 написа:

Написал съм, че от целия "лист" скрийншот няма никакви петна освен на това място. 

Относно копията - нищо не съм правил по тях, освен да изтрия името над текста. 

Моля потъмнете снимката и вижда петната, които са на определени места и дори не ви трябва оригиналния файл, за да видите, че тези петна няма логика да съществуват там при скрийшот с такова качество. Можете да съдите по текста.

Хайде да покажеш какво точно виждаш ти. Говориш за качество - да ти имаш оригиналните файлове и можеш да прегледаш данните за тях. Аз няма как да съдя за качество по това което е качено тук.

Ето ти един и същи текс, направени снимки с един и същи софтуер на една и съща система ....

с различно качество на изходния файл - 100% и 30% - ти разлики виждаш ли?

30.jpg.23539313334f092395f8e07996fb633b.jpg100.jpg.09f05908ab31e9cd21b54c49076f5838.jpg

Като при мен тези същите файлове се виждат по друг начин, но заради поставянето им в сайта се добавят екстри към файловете.

Пак да обясня - има само един истински файл - този който е създал той, като след това ако той го е поместил в сайт - забрави, вече не можеш да гарантираш, че е оригинала!

• Автор
преди 8 минути, plamen_petrov_80 написа:

Хайде да покажеш какво точно виждаш ти. Говориш за качество - да ти имаш оригиналните файлове и можеш да прегледаш данните за тях. Аз няма как да съдя за качество по това което е качено тук.

Ето ти един и същи текс, направени снимки с един и същи софтуер на една и съща система ....

с различно качество на изходния файл - 100% и 30% - ти разлики виждаш ли?

30.jpg.23539313334f092395f8e07996fb633b.jpg100.jpg.09f05908ab31e9cd21b54c49076f5838.jpg

Като при мен тези същите файлове се виждат по друг начин, но заради поставянето им в сайта се добавят екстри към файловете.

Пак да обясня - има само един истински файл - този който е създал той, като след това ако той го е поместил в сайт - забрави, вече не можеш да гарантираш, че е оригинала!

Това, което виждате вие виждам и аз. Проверих дали нещо се променя като кача снимките тук - нищо. Това за копията няма нужда да го обяснявате пак, пак казвам - петната са абсолютно идентични между това, което се качва тук и оригиналния файл

Ето тук с черно задрасквам имената, това е моята намеса само, долу прозорецът няма изтрит текст по мое мнение, в долния прозорец, айде сега можете ли да кажете къде има изтрит текст?

dasdasd.jpg

• Автор
преди 6 минути, Бонбон с катран! написа:

@vendetta95 манипулирани снимки се откриват така.

detect1.png
detect2.png
dtect3.png
detect4.png

Може ли повече информация? Програма/сайт

Всъщност от полза би могло да бъде детектор на дублиращи пиксели в изображение. Би трябвало да маркира еднаквите райони с варираща разделителна способност. Не знам за такава програма!

• Автор

ТОва е достатъчно показателно нали? Сложих Ink outlines филтър с фотошоп, сега изобщо не съм правил нищо, понеже текстът вече не може да се чете, но се виждат останалите пиксели от изтритите букви? Не съм сляп, нали?

rerere.jpg

Изтрито няма как да засечеш на голо гланцирано поле! Може да засечеш клониране, а ретуш само ако четката е по-груба и се полага на голо гланцирано поле. Тогава правиш ефекти за да се очертае.

• Автор
преди 4 минути, Бонбон с катран! написа:

Изтрито няма как да засечеш на голо гланцирано поле! Може да засечеш клониране, а ретуш само ако четката е по-груба и се полага на голо гланцирано поле. Тогава правиш ефекти за да се очертае.

Значи ми потвърждавате, че е трито, нали?

преди 11 минути, vendetta95 написа:

Значи ми потвърждавате, че е трито, нали?

Ми то с просто око се вижда, че снимката е манипулирана. Не е нужно да питаш. Още в началото ти направих забележка!

преди 1 минута, Бонбон с катран! написа:

Ми то с просто око се вижда, че снимката е манипулирана. Не е нужно да питаш. Още в началото ти направих забележка!

преди 21 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ти тази снимка как я виждаш?

1250268391_100.jpg-Paint.jpg.0651dca5deba14d57c45d2d80d5de6c9.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.