Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на компютъра какво бихте ми предложили?

Featured Replies

Здравейте,

Решил съм да вложа нови 2000 лева в компютъра ми характеристиките са ми:
(без смяна на видеокартата)

Твърд диск 250GB SSD Samsung 850 Evo
Видео карта GIGABYTE GeForce GTX 1080 8GB G1 GAMING
Памет 2x8GB DDR4 3000 Corsair Vengeance LPX
Твърд диск 2TB Seagate Barracuda ST2000DM006
Дънна платка ASRock AB350 Pro4
Процесор AMD Ryzen 5 1600 (3.2GHz)
Кутия Segotep EOS, черен
Захранване 650W Seasonic SSR-650FX

• Автор
преди 27 минути, plamen_petrov_80 написа:

В кое не се справя сега?

Във всички се справя, просто минаха 4 години и мислех, че доста са се променили нещата.

Върви си повече от добре даже.

Работиш си така и чакаш смяна на сокет, тип на памет и тогава сменяш комплект дъно, процесор, памет и охладител евентуално, аз даже бих пропуснал първата стъпка от новата платформа - тоест - AM5 с Ryzen 7xxx бих изчакал и по-високочестотна памет DDR5 от първоначално пуснатите на пазара.

преди 17 часа, allmovies написа:

Във всички се справя, просто минаха 4 години и мислех, че доста са се променили нещата.

Върви си повече от добре даже.

Много си е добра машината за всичко. Най-слабото и звено е механичния диск. Ако ти се харчат пари, замени го с този.

преди 30 минути, Joss Bomon написа:

Много си е добра машината за всичко. Най-слабото и звено е механичния диск. Ако ти се харчат пари, замени го с този.

"Слабо звено" е силно казано, много зависи за какво точно се ползва механичния диск.

Ако сега не му трябва - няма смисъл да затваря толкова пари в SSD - което във времето само ще им пада цената.

преди 38 минути, plamen_petrov_80 написа:

"Слабо звено" е силно казано, много зависи за какво точно се ползва механичния диск.

Ако сега не му трябва - няма смисъл да затваря толкова пари в SSD - което във времето само ще им пада цената.

Пак четеш като дявола евангелието. Казах "най-слабото", което визира останалите компоненти. Сигурен съм, че си виждал разликата между машина само с SSD дискове и такава с включен HDD. Разликата е осезателна, дори когато хард диска е само за склад, а той в повечето случаи се ползва и за приложения. Срещал съм негативното ти отношение към SSD дисковете, но то си е само твое. Една машина е толкова бърза, колкото е най-слабото и звено и точно този принцип се ползваше при оценката на хардуера във Windows 7 Windows Experience Index (WEI) . Ползвам SSD от 2009г. и с поевтиняването им през годините напълно премахнах от компютъра HDD преди няколко години и повече такъв няма да сложа никога.

Човека е решил да прави някакъв ъпгрейд и това е единственото, от което ще види ефект. Парите са си негови и той ще си решава дали и за какво да ги харчи.

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Човека е решил да прави някакъв ъпгрейд и това е единственото, от което ще види ефект. Парите са си негови и той ще си решава дали и за какво да ги харчи.

Ето за това си прав.

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

а той в повечето случаи се ползва и за приложения.

Това как го реши? Точно масово се ползва SSD за OS и приложения, които обикновенно се инсталират на системния дял - тоест на SSD-то.

Ако нямаше SSD, независимо от моето мнение бих му препоръчал да си вземе едно, но такова съобразено с неговите нужди!

Да, той в момента има 2TB механичен диск - ама той може да е пълен до горе, а може и 250GB SSD също да е препълнено и какво прави като вземе едно 2TB SSD - нека ти кажа, просто ще го добави и отново ще има ..

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

си виждал разликата между машина само с SSD дискове и такава с включен HDD. Разликата е осезателна, дори когато хард диска е само за склад

А ако имаше 6TB механичен диск - какво щеше да го посъветваш?

преди 12 минути, plamen_petrov_80 написа:

ама той може да е пълен до горе, а може и 250GB SSD също да е препълнено и какво прави като вземе едно 2TB SSD - нека ти кажа, просто ще го добави и отново ще има ..

Ето как личи, че си нямаш много взимане-даване с SSD, щом пускаш мантрата за препълнен диск. Ако имаше нужда от място, щеше да пита за такова.

преди 12 минути, plamen_petrov_80 написа:

А ако имаше 6TB механичен диск - какво щеше да го посъветваш?

Щях да го посъветвам да го извади, да си го остави като външен и да си вземе SSD с размер, който да му е достатъчен за работа. 

Голямо чудене и питане за всичко. Не знам как си си избирал булка с това умуване, чудене и вайкане - ама ако било това, ама ако било друго... 

Няма какво да пускам - при 2TB диск имаш едни 1800+GB място, от тях 10% са ти едни 180GB. А 15% ...

HDD може да работи и с под 1MB свободно място - триеш и записваш новото - няма драма, при SSD-то не е точно така, нали?

Нямаш никаква идея как и за какво ползва механичния си диск - колко често трие/записва информация, с какъв обем и т.н. А ако този механичен диск е почти празен - защо да взема 2TB SSD? - без никаква информация как изобщо предлагаш нещо?

преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

без никаква информация как изобщо предлагаш нещо?

Предлагам за какво може да си даде част от парите сега и веднага на база дадени от него компоненти, и да види ефекта от това, а не да ги държи в буркана и да чака AM5, DDR5, Бързи и яростни 10, електрически автомобил, полет до Марс...

Намери си друг за разсъжденията и не ме занимавай с теории и възможности.

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Намери си друг за разсъжденията и не ме занимавай с теории и възможности.

Аз, тебе ... объркал си се,  приятен полет до Марс, надявам се да ви пуснат Бързи и яростни 10 с електрически автомобили на новата платформа на AMD с AM5, DDR5 ...

А ефекта я го види, я не.

преди 42 минути, plamen_petrov_80 написа:

Няма какво да пускам - при 2TB диск имаш едни 1800+GB място, от тях 10% са ти едни 180GB. А 15% ...

HDD може да работи и с под 1MB свободно място - триеш и записваш новото - няма драма, при SSD-то не е точно така, нали?

Нямаш никаква идея как и за какво ползва механичния си диск - колко често трие/записва информация, с какъв обем и т.н. А ако този механичен диск е почти празен - защо да взема 2TB SSD? - без никаква информация как изобщо предлагаш нещо?

Е той не е отишъл да му го купи насила, само предлага като идея. Автора най-добре може да си направи сметката 1-2 или 6ТБ му трябват, за какво му трябват и тн. Иначе аз също имах HDD за сторидж и от както го смених със SSD машината наистина ми се струва по-пъргава във всичко. Моят съвет към сглобяващите нова конфигурация винагии е бил ако има вариант и възможност, т.е. да няма нужда от много терабайти сторидж да се избягват механичните дискове.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.