Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows забива от втори HDD

Featured Replies

Здравейте първо имах син екран с грешка unexpected store exception  след рестарта се почна забиване на уиндоус  водещо до принудително ръчно изключване на лаптопа. Това забиване се получава  може би заради  втория HDD който се намира на мястото на оптиката. Получава се понякога при четене от диска понеже там си съхранявам някоя друга игра за да не тормозя ССД-то понеже пада здравето му.. . Не съм пробвал да премахна HDD за известно време да видя дали ще има някакви нови проблеми , въпроса ми е следния . Има ли някакво решение освен изваждането на диска?

windows 10 /asus n53jg

Здравей, по принцип не вярвам в случайностите, но и при мен се получи от няколко дни голямо натоварване на HDD на 100% в диспечера на задачите в дял D където по същият начин като теб го използвам диска.За целта днес се амбицирах и реших да го форматирам HDD диска санким се оправи след формата и го проверих за грешки. Като проверката не показа никакви грешки. После си възстанових отново всички файлове от облачната услуга на mail.ru и в началото беше всичко наред и нямаше натоварване. Но след известно време се започна пак натоварване на 100% . Реших че явно на диска му е дошло времето и си отива вече, и за целта имах друг HDD диск и сложих него, като махнах "проблемния" HDD диск. Пак си възстанових всички файлове на новия диск и за сега всичко е нормално. Ще го наблюдавам новия диск как се държи в следващите дни, но повода поради който ти пиша тоя отговор е че току що говорих с един приятел по телефона и той ми сподели за същия проблем, така че започвам да се съмнявам че проблема е от самия Уиндос и от Майкрософт което е твърде възможно като опция. Просто много случайности се събраха, както и сега с тая тема която си пуснал. С Windows 11 съм ако има значение, приятеля ми е с windows 10.

Покажи и SMART статуса на въпросния диск (няма да е зле да видим и на системния), както и логовете от event viewer/windows logs/system.

преди 2 минути, ivan_mz написа:

Дали се е скапал вече и е за смяна?

hdd.jpg

Ами виж си пак скрийншот-а. Български нали четеш?

преди 3 минути, цър-вул написа:

Още някой да пльосне и неговият диск колко е зле?
Бутонът [Нова тема] не хапе!

🖕

На който му се товарят дисковете на 100% и повече да пробва това:

https://www.drivereasy.com/knowledge/100-disk-usage-windows-10-fixed/#b

В нета има още 1000 препоръки за спиране и проверка за причината за товаренето на дисковете.

Който не знае английски - да го научи. Ако не му се учи да ползва преводача на гугъл.

• Автор
преди 33 минути, Raze написа:

Покажи и SMART статуса на въпросния диск (няма да е зле да видим и на системния), както и логовете от event viewer/windows logs/system.

Това е 

2021-08-16_220348.jpg

2021-08-16_220530.jpg

2021-08-16_220909.jpg

System.evtx

Стартирай comexp.msc и разгърни както е показано долу. Когато кликнеш на DCOM Config ще се появи (би трябвало) съобщение за нерегистриран сървър. Потвърди с [Yes]. Потвърди всички изплували запитвания. Рестартирай.
image.png.9c2b4ae89c34f995f24975714598c0fc.png

Извинявайте, че се намесвам, но преди време си изпилих нервите със същия проблем.... Накрая проблема се оказа .... проблем със самото caddy. Знам,че е един прост механичен адаптер, но факт....

преди 6 минути, цър-вул написа:

Тогава щеше да регистрира грешка 199 в S.M.A.R.T

Няма гаранция, че ще даде подобна грешка. Откакто Windows ми изписа като проблем:" There is no explanation error for this error" на диагностика или на грешки на тази ОС аз не вярвам. Миналата година имах проблем с лаптоп. Не искаше да се инсталира Windows на SSD, което беше в кадито, а хард диска си беше на стандарното място. В един момент реших да и сменя местата и всичко си дойде на мястотоама псувах 3 дена и какво ли не пробвах.

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Прав си! На друго място е заровено кучето явно :) 

При Windows e цяла глутница, не е едно куче!

Поначало кади е за hdd, не за ssd

преди 2 минути, Емил Костов написа:

There is no explanation error for this error

'ми, възникнала е грешка, която не е възниквала/класифицирана.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Няма гаранция, че ще даде подобна грешка. Откакто Windows ми изписа като проблем:" There is no explanation error for this error" на диагностика или на грешки на тази ОС аз не вярвам. Миналата година имах проблем с лаптоп. Не искаше да се инсталира Windows на SSD, което беше в кадито, а хард диска си беше на стандарното място. В един момент реших да и сменя местата и всичко си дойде на мястотоама псувах 3 дена и какво ли не пробвах.

Това е при 99% от лаптопите - забрави за boot на ОС от втория SATA порт :) 

преди 6 минути, Емил Костов написа:

При Windows e цяла глутница, не е едно куче!

Ще се заредим с повече "фишеци" :)

Извинете за офтопика...

преди 11 минути, цър-вул написа:

Поначало кади е за hdd, не за ssd

'ми, възникнала е грешка, която не е възниквала/класифицирана.

Никога не съм имал проблеми и винаги SSD си е стояло в  кадито, а за некласифицирана грешка да плащаш сериозна сума хайде няма нужда. С Windows съм отраснал, така че му знам магарийте.

• Автор
преди 14 часа, цър-вул написа:

Когато кликнеш на DCOM Config ще се появи (би трябвало) съобщение за нерегистриран сървър.

Не излезе нищо 

Провери си в настройките за размер на виртуалната памет дали не си добавил такава към дял D ... При мен от там се оказа че е проблема, премахнах размера на виртуалната памет и се оправи компа.

da12187c506006bea8378e91585c7428.png

• Автор
на 23.08.2021 г. в 4:04, mrasnik написа:

Провери си в настройките за размер на виртуалната памет дали не си добавил такава към дял D

Бях добавил ръчно пределен размер за диск C , но гледам ,че пак системата си управлява размера ... иначе не нямам зададено на другите дискове.

Сега няколко дена не ми е правило проблеми ,но и не съм работил много с данни от  HDD.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.