Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Акумулаторна прахосмукачка - струва ли си, и коя е добър избор

Featured Replies

Здравейте,

реших да купя акумулаторна прахосмукачка. Досадно е да включваш и изключваш щепсели и след теб да се влачат кабели.

Струва ли си?
Чисти ли като 'класическа' и удобни ли са за ползване?
Плюсовете са ясни, какви са минусите?

Ако си струва, коя е добър избор?

Благодаря

Батерията е слабото място. Малко държи, и не може да отдаде голяма мощност. За домашни условия няма смисъл. Клиента ще има очакване акумулаторната да чисти като другата и ще остане разочарован.

току-що, vl_dimitrov написа:

Ръчна

Ако е за домашни условия не се занимавай с глупости.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Ако е за домашни условия не се занимавай с глупости.

Това предполага, че за някакви условия все пак става.
За какви условия е подходяща? Домашните условия ли са най-неблагоприятни?

А уточнете първо - като какво е това животно "домашни условия"?
И какво означава - "да 
чисти като другата"?

Имам голяма - с кабел, маркуч, контейнер 2 л, радиус на действие 9 м, външен циклон-филтър и т.н.  Ползвам я за основно почистване на цялото жилище.
Имам и малка, акумулаторна - контейнер 0,5 л. Ползвам я за инцидентно почистване - разсипал съм захарницата.

Не прочетох някой от коментиращите да има такава. Повече от година ползвам акумулаторна прахосмукачка от Лидл и съм много доволен. Доста е мощна и ми върши чудесна работа. У дома вече чистим само с нея. Колата - също. Да, батерията не издържа много - около 15 минути. Аз си реших проблема като взех допълнителна батерия и времетраенето ми стига за всякакви дейности. Специално тази има огромен плюс - когато маркучът се сложи от обратната страна - духа и е идеална за продухване на компютри. Удобна е и лесно се работи с нея. Ползват се торби за еднократна употреба, пак купени от Лидл. И още нещо - батериите могат да бъдат ползвани и за други уреди от тази марка.

преди 15 минути, 2249 написа:

Не прочетох някой от коментиращите да има такава. 

Чете ли изобщо?   :no-no:

Или прахосмукачката  :vacuumcleaner: ти пречи?

преди 16 часа, vl_dimitrov написа:

. Досадно е да включваш и изключваш щепсели и след теб да се влачат кабели.

Струва ли си?

Още по- досадно е да вадиш батерията и да я зареждаш, та после  и пак да я поставяш... Струва ли си? Друг е въпросът ако наблизо няма ток.

Акумулаторна има смисъл ако е робот- пускаш и тя си чисти без никакво твое участие, че даже и измива  пода. Имам такава и всички се родихме( е, тези, които преди това ходеха след ръчната прахосмукачка:))

преди 39 минути, lupis написа:

Още по-досадно е да вадиш батерията и да я зареждаш, та после  и пак да я поставяш... Струва ли си? Друг е въпросът ако наблизо няма ток.

Акумулаторна има смисъл ако е робот- пускаш и тя си чисти без никакво твое участие, че даже и измива  пода. Имам такава и всички се родихме (е, тези, които преди това ходеха след ръчната прахосмукачка :))

Най-досадно е, когато някой говори"наизуст"!

Да разбирам ли, че ти не ползваш акумулаторни уреди (винтоверти, отвертки ...) и чакаш да се появят такива роботи?

Давайте съвети на автора, недейте да умозаключавате. Ама как да давате съвети, като нямате такава прахосмукачки. Не, че ви пречи, де ... :angry:

преди 9 минути, 2249 написа:

Давайте съвети на автора, недейте да умозаключавате. Ама как да давате съвети, като нямате такава прахосмукачки. Не, че ви пречи, де ... :angry:

Ти продължаваш ли, да се правиш на луд???

Написал съм го още вчера:

преди 18 часа, jhoro написа:

Имам и малка, акумулаторна - контейнер 0,5 л. Ползвам я за инцидентно почистване ...

преди 5 часа, jhoro написа:

Най-досадно е, когато някой говори"наизуст"!

Да разбирам ли, че ти не ползваш акумулаторни уреди (винтоверти, отвертки ...) и чакаш да се появят такива роботи?

Наизуст никога не говоря, имам и винтоверт, но това е коренно различно от "дрелка" и предназначението е различно- едното е  за завиване и развиване( не че не може и за друго), а другото за пробиване. Сега ще кажеш, че има и винтоверт  на 220 в., ама много по-често винтоверта се използва на места без ток, така че е по- удобно да е акумулаторен.

преди 5 часа, lupis написа:

Наизуст никога не говоря, имам и винтоверт, но това е коренно различно от "дрелка" и предназначението е различно- едното е  за завиване и развиване( не че не може и за друго), а другото за пробиване. Сега ще кажеш, че има и винтоверт  на 220 в., ама много по-често винтоверта се използва на места без ток, така че е по- удобно да е акумулаторен.

Точно наличието на кабел и дълъг маркуч (на голямата прахосмукачка) ме накараха да си купя малката. След няколко съборени саксии и счупени цветя. Щото заема много място и не е оправдано, да се ползва за нещо малко.
За колата също е удобна.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.