Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Извозване на строителни отпадъци - къде, как, кой?

Featured Replies

Здравейте,

След ремонт на банята ми се налага да изхърля 4 чувала строителни отпадъци. Количеството обаче е е малко и няколкото фирми, на които звънях ми обявяват някакви цени от порядъка на 130-150 лв, които просто не си заслужава. Отделно, знам че общината също (по райони) извозва (поне на теория и според графиците в сайта им) такива, обаче за проклетия моя район (център, при НДК) не фигурира при тях. Няма и телефони, та не знам на кой да звъня да питам. Та с една дума - някой да препоръча фирма, която не дере по 100 кожи и може да извози тези 4 чувала? Или евентуално някаква друга алтернатива (не, че се сещам каква)?

Най-евтиното е ти да си ги извозиш с твоя автомобил(ако е възможно). Намираш къде е най-близкото сметище и си ги закарваш там.

Друг вариант е да ги оставиш някъде където някой вече събира негови чували чакащи за изхвърляне. Ако някъде пък има докаран контейнер за строителни отпадъци още по-лесно.

Може да ги закараш до някой отдалечен квартал и да ги оставиш до казаните. Те като ги видят ще ги съберат с боклука до няколко дни.

Ако ги оставиш "просто така" - има вариант са ти "жулната" една глоба и пак да платиш извозването!

Строителни отпадъци не се депонират при битовите - на сметището!

Най-лесно /но не и правилно/ е да викнеш бай-мангал и да му платиш 20-тина лв. НО даваш парите чак когато ги е натоварил... Не е изключено в такъв случай да си видиш чувалите до някой контейнер наблизо, но клюкарките от близките блокове ще са видели вече байото, а не тебе. Ти си стоиш в къщи, а той носи и си товари сам.

преди 53 минути, Петър Ангелов написа:

Здравейте,

След ремонт на банята ми се налага да изхърля 4 чувала строителни отпадъци. Количеството обаче е е малко и няколкото фирми, на които звънях ми обявяват някакви цени от порядъка на 130-150 лв, които просто не си заслужава. Отделно, знам че общината също (по райони) извозва (поне на теория и според графиците в сайта им) такива, обаче за проклетия моя район (център, при НДК) не фигурира при тях. Няма и телефони, та не знам на кой да звъня да питам. Та с една дума - някой да препоръча фирма, която не дере по 100 кожи и може да извози тези 4 чувала? Или евентуално някаква друга алтернатива (не, че се сещам каква)?

Нищо лично, но сериозно ли не можеш да изхвърлиш 4 чувала с отпадъци?

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Конкретен пример ... на за нашата община.

Сменена дограма и черчевета отиват до контейнера - едно по едно. На втори-трети курс - спира камиончето и човека каза
- Имате късмет, че уцелвате момента. Точно такива неща събираме и сега ще ги вземем всички. Но ако ги бяхте оставили по друго време - има санкция.

• Автор
преди 15 минути, Емил Костов написа:

Не мога, щото не знам къде. Ако знаех, нямаше да питам... До сметището ако ги закарам с колата, тя ще се разпадне по пътя (или вътре докато карам) та не е опция.

преди 25 минути, Петър Ангелов написа:

Не мога, щото не знам къде. Ако знаех, нямаше да питам... До сметището ако ги закарам с колата, тя ще се разпадне по пътя (или вътре докато карам) та не е опция.

Писал си - "Град София".

Ето - Графици за събиране и транспортиране на едрогабаритни отпадъци. Самоси виж - за твоят район.

Цитат

ПРИ ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА ОТПАДЪЦИТЕ Е ЗАБРАНЕНО СМЕСВАНЕТО НА ОБЕМНИ ОТПАДЪЦИ /ЕГО/ С БИТОВИ, ЗЕЛЕНИ, СТРОИТЕЛНИ, ЕЛЕКТРОННО И ЕЛЕКТРИЧЕСКО ОБОРУДВАНЕ И ОТПАДЪЦИ ОТ ОПАКОВКИ!

Фирми изпълняващи дейности по събиране и транспортиране на едрогабаритни отпадъци и строителни отпадъци, образувани от домакинствата, при извършване на ремонтни дейности на територията на Столична община

Цитат

Тук можете да заявите транспортна техника  за извозване на едрогабаритни отпадъци и чували от малки строителни ремонти от домакинствата, които не се поставят в контейнерите за Битови отпадъци

• Автор

Не става - това вече съм го гледал. Моят район, по неизвестни причини не присъства там.

преди 1 час, Петър Ангелов написа:

Как ще се разпадне колата? Иначе си има фирми, но те си имат ценоразпис и не ги интересува.

знам само че когато слънцето се скрие става тъмно и хората спят....

аз строителните отпадъци ги зарявам в двора копая един метър дълбока дупка и ги  слагам и зарявам

другия вариант е да ги оставя и когато строя нещо да ги изсипя в основите вместо баластра 

може да се засади дърво отгоре действат като тор

Живея в Плевен, ж.к."Дружба".В нашия район до всеки контейнер за отпадъци има направена площадка 2Х2 м.На тази площадка се изхвърлят строителните отпадъци и периодично ги вдигат от чистотата.В София няма ли такава екстра?

преди 16 минути, ivan_pop написа:

Живея в Плевен, ж.к."Дружба".В нашия район до всеки контейнер за отпадъци има направена площадка 2Х2 м.На тази площадка се изхвърлят строителните отпадъци и периодично ги вдигат от чистотата.В София няма ли такава екстра?

Вероятно няма. Поне когато живях в София - не съм забелязал.

Пък и ... нали ще им "умре" бизнеса с контейнелите - тип "лодка".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.