Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телефонна сигурност

Featured Replies

Здравейте, бих искал да получа отговор на въпроса дали е възможно нечий телефон само чрез влизане в сайт или натискане на снимки, клипове и др. неща в сайта. да бъде хакнат? Преди няколко дни търсех информация за нещо, влязох в сайта ( имаше удивителен знак, тоест не е безопасен) и започна да ме препраша към други url-ове, затворих ги, като мислех, че това са от обичайните препращащи сайтове които има в много от сайтовете. след това цъкнах на клип от главния сайт който уж показва че се пуска, но седи на 0:00, а след това излязох. Не съм теглил нищо и не ми е показвало, че нещо се тегли на телефона ми ( изключил съм си автоматичното теглене в google chrome), но след това видях че не съм свалял актуализации на google chrome и няколко други приложения. след като затворих сайтовете и google-а ми зареждаше малко по - бавно от обикновено, но само това. На следващия ден телефона ми се рестартира ( без да е включван към интернет, предполагам, че ако някой прави нещо с телефона трябва да съм свързан към интернета), към 2 часа сутринта получих известие, че гугъл е спрял да прави резервни копия, поради неналичие на място, което е малко странно, понеже не съм правил снимки и от нищото да ми излезе това известие, направих снимка и ми показа, че е създадено резервно копие, което е в противоречие с това което е излязло преди минути, но игнорирах и това. Гледах клипове и на няколко пъти ми заби и ме изкара от Youtube. А днес изтеглих няколко антивирусни, като 2-3 от тях показаха,че няма вирус но една от тях (ЕСЕТ) откри '' Android/TrojanSMS.Agent.DLE (вариант), над него пише NextGen-Games.apk и е запазен в /storage/emulated/0/Download/NextGen-Games.apk, премахнах вируса но не съм сигурен дали съм защитен. Дали е възможно да съм хакнат, без да съм теглил нещо, само с цъкане на клип или снимка, и това което е показала антивирусната да е нещо като фалшив сигнал, защото другите антивирусни не откриха нищо, също така съм чувал, че ако си с по-стара версия на приложенията е по-лесно да те хакнат, но как е възможно това и на какво се дължи ? Дали това спонтанно рестартиране и това забиване на YT са породени от това, че не съм актуализирал някой от приложенията си ?

Пусни му и едно MBAM(malwarebytes anti malware) сканиране.

Аз лично не актуализирам-нито приложения,нито андроид.

Всеки решава за себе си.

на 5.09.2021 г. в 17:33, Jokera42 написа:

. А днес изтеглих няколко антивирусни, като 2-3 от тях показаха,че няма вирус

Тези антивирусни показват на теб това,което ти трябва да видиш за успокоение.Всъщност по голям вирус в една система,от самата антивирусна няма. Този смартфон е за reset(връщане на фабричните настройки).След това преди да започнеш да го изполваш и свързваш в интернет,разглеждаш и корегираш ръчно настройките,разрешеният,функциите на системата и най-вече на гугъл.

• Автор
преди 32 минути, Димитър 59 написа:

Тези антивирусни показват на теб това,което ти трябва да видиш за успокоение.Всъщност по голям вирус в една система,от самата антивирусна няма. Този смартфон е за reset(връщане на фабричните настройки).След това преди да започнеш да го изполваш и свързваш в интернет,разглеждаш и корегираш ръчно настройките,разрешеният,функциите на системата и най-вече на гугъл.

Да и аз мислех да върна фабричните настройки, и също така антивирусните които използвах бяха ''сертифицирани'' в смисъл такъв, че са познати и се използват и за компютър. А възможно ли е да предам вирус от телефона към рутера или към моб. данни които да "инфектират'' и другите устройства свързани към мрежата?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.