Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Батерия/зарядно за Canon 800D ?!?

Featured Replies

Някой ползвал ли е "смарт зарядни" и други батерии различни от оригиналните на Canon за 800D ? Чудя се дали е безопасно да си купя смарт зарядно (които обикновенно идват с 2-3 батерии комплект) доста по-евтини са от оригиналните , а и смарт зарядното е удобно , че ще мога да си зареждам батериите докато съм навън с power bank. Главно ме притеснява да не прегрява апарата с "чужди батерии" и дали ще са декодирани за да ми показва колко е заряда на батерията от менюто в апарата.

spokо, нищо няма да ти прегрява..ползвай си на воля ;-) 

• Автор
преди 2 минути, MagNETO1 написа:

spokо, нищо няма да ти прегрява..ползвай си на воля 😉

А някакви предложения можеш ли да споделиш (при възможност от личен опит) ? Гледах в Али Експрес има доста по 30-40 лв.

преди 14 минути, sa6o написа:

А някакви предложения можеш ли да споделиш (при възможност от личен опит) ? Гледах в Али Експрес има доста по 30-40 лв.

недей гледа там, виж тук:

https://www.powerextra.com/product/powerextra-smart-dual-usb-charger-with-lcd-display-for-canon-lp-e17-battery-and-canon-eos-rebel-t6i-rebel-t6s-rebel-t7i-750d-760d-8000d-kiss-x8i-800d-77d-m5-m6-digital-camera/

https://www.amazon.de/s?k=Canon+LP-E17+charger&__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&ref=nb_sb_noss

Нямам опит със смарт зарядите, но имам лоши впечатления за не-оригинални батерии за фотоапарати. 

По скъпи  са оригиналните, но са в пъти по качествени от заместителите.

• Автор
преди 2 часа, sa6o написа:

Ще разгледам като се върна от работа.

С фотоапарат за 1200 - 1300 лева и батерия от Али експрес за 30 лева само веднъж може да ти се случи, когато батерията ще гръмне във фотоапарата и от него ще ти остане само спусъка за снимките, забит в пръста ти. Даваш 1300лева за фотоапарат, а същевременно ще търсиш батерия от такъв магазин. Не мога да ви разбера що за хора сте!

преди 58 минути, Kolev71 написа:

С фотоапарат за 1200 - 1300 лева и батерия от Али експрес за 30 лева само веднъж може да ти се случи, когато батерията ще гръмне във фотоапарата и от него ще ти остане само спусъка за снимките, забит в пръста ти. Даваш 1300лева за фотоапарат, а същевременно ще търсиш батерия от такъв магазин. Не мога да ви разбера що за хора сте!

А какъв е проблема?! Аз за фотоапарати и телефони навремето редовно си купувах Батерий от Али-то. Проблеми - никакви (да не кажа, че там имаше и батерии, за каквито тук не бяха и чували).

Редактирано от Петър Ангелов (преглед на промените)

преди 25 минути, Петър Ангелов написа:

А какъв е проблема?! Аз за фотоапарати и телефони навремето редовно си купувах Батерий от Али-то. Проблеми - никакви (да не кажа, че там имаше и батерии, за каквито тук не бяха и чували).

Понеже питаш какъв е проблема, сега и аз да те попитам: от електроника разбираш ли? Щото ако разбираше, нямаше да питаш а и проблема съм го написал с две думи!

преди 27 минути, Kolev71 написа:

Понеже питаш какъв е проблема, сега и аз да те попитам: от електроника разбираш ли? Щото ако разбираше, нямаше да питаш а и проблема съм го написал с две думи!

Не разбирам грам. Обаче, всичките тези батарей съм ги използувал дълги години без никакъв проблем. Което за мен говори, че са абсолютно безвредни и перфектен заместител на оргиналните им събратя!

току-що, Петър Ангелов написа:

Не разбирам грам. Обаче, всичките тези батарей съм ги използувал дълги години без никакъв проблем. Което за мен говори, че са абсолютно безвредни и перфектен заместител на оргиналните им събратя!

Тогава си ги ползвай. Не коментирай нещо, което не го разбираш.

току-що, Kolev71 написа:

Тогава си ги ползвай. Не коментирай нещо, което не го разбираш.

Ползвам си ги. И препоръчвам на хората да си купуват и смело да ползват батерии от там - проблеми няма!

Ползвам си ги. И препоръчвам на хората да си купуват и смело да ползват батерии от там - проблеми няма!

Поредния патлангач във форума. Препоръките ти не важат за много хора тук, единствено за тези, които са боси като теб.

току-що, Kolev71 написа:

Поредния патлангач във форума. Препоръките ти не важат за много хора тук, единствено за тези, които са боси като теб.

Това на какъв е език е? Иначе, препоръките ми важат за всички разумни хора (ти със сигурност не спадаш към тях).

Това на какъв е език е? Иначе, препоръките ми важат за всички разумни хора (ти със сигурност не спадаш към тях).

Сигурно е така, както ти си мислиш, но само в раздела да люпаш чекии.

преди 1 минута, Kolev71 написа:

Сигурно е така, както ти си мислиш, но само в раздела да люпаш чекии.

Стига финала на чикията да е върху твоята глава - нямам нищо против!

Във форума имаме колега, който е много добър в тази материя - Rudy M. Вземи и се консултирай с него, а не ръси глупости. Той често посещава такива теми и отговаря на питащите адекватно, а не като чекиджия.

• Автор

Пичове какво се изпокарахте. Всеки си ползва каквото прецени и всеки си мери риска. Аз питам дали е удачно понеже ми се иска докато съм навън да мога да си зареждам батерията с power bank. Но като цяло да и на мен не ми се рискува , защото винаги го има варианта батерията да не е читава и да се случи някой фал с апарата.

преди 6 часа, Петър Ангелов написа:

Батерий

го знаем, братчед е на Акълий! :)

Интересна логика обаче - всички батериЙ, които не съм чувал са страшни, а дето съм ги чувал, виждал, работил и чел ревюта и тестове не стават и за чеп за зеле... Жестоко!

Не ти се разбира какво искаш да кажеш, но мисълта ми е (за Батерийте), че практиката (моя случай) понякога се различава от теорията (твоето мнение).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.