Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на фотопринтер

Featured Replies

Здравейте!
Искам да си закупя фотопринтер, но доста се двоумя. Проблемът идва от факта, че от разгледаните модели не мога да придобия реална представа с каква големина са самите снимки. Потърсих за консултация и хора от официалното представителство на Canon в България, но оттам не можаха да ми предложат модел, който да принтира снимки, по-големи от 10х10см. За мен беше доста изненадващ фактът, че консултантът не може да ми предложи модел, който да прави достатъчно големи снимки, с добро качество. Ако имате опит, моля споделете.
Знам, че трябва да се гледат много параметри, но искам да имам възможност да избера.

10х10, или 10х15 см?... Защото 10х15 има много модели.

Ако искаш А4 или по-големи - пак има избор, но те вече са друга категория.

• Автор

Поне 10х15 да са. Да, имам наблюдения, че за по-големи снимки и принтерът ще е по-голям. Проблемът идва когато започнеш да гледаш, и няма кой да ти даде допълнителната информация, която те интересува. Накрая ще стане да взема си поръчам да ми направят специален модел по поръчка 😂
Много странни характеристики имат моделите, за да се спреш на някой, трябва да е някакъв сериозен компромис

Ако така несвързано си говорил и с представителя на Canon - нищо чудно, че не те е приел за сериозен клиент, и те е отсвирил учтиво :) .

• Автор

Много свързано си говорих 🤣
Девойката, която уж е консултант там хал-хабер си нямаше от фототехника, не правеше разлика между компактни и DSLR фотоапарати. Не че е някакво фрапиращо престъпление, но все пак.  За протокола- аз я отсвирих елегантно 😀
Наистина ми трябват мнения на хора, които имат такива принтери, за да мога да се ориентирам.

Мой познат работи с един термосублимационен Citizen CY-2. Качеството е перфектно. Формата е до 15х20 (не знам какви са другите размери). Беше ми споменал, че при калибрирането са "изхабили" около 20 снимки. Прнтера е доста натоварен - ползва го за моментни снимки в един атракционен обект. Ако искаш някакви подробности, като себестойност и т.н - мога утре да разпитам. ПС: Принтера е доста тежък - според мен около 15 кила

Не спирам да се учудвам, как много хора искат съвет за нещо, но не знаят за какво точно!

За да получиш разумен съвет, трябва да зададеш разумен въпрос, а не просто, какво да избера бе пичове.

Не съм особено добре запознат с фотопринтерите, но формат на снимка 10х10 е някаква шега предполагам.

Форматите на снимките, съответстват на форматите на матриците на фотоапаратите, доколкото ми е известно - 2/3 или 3/4, би трябвало да е съотношението.

За да може някой да ти даде съвет, то формулирай за какви цели ти трябва този принтер - за любителски или професионални.

Ако просто искаш да си печатиш снимките за спомен, то най-изгодния вариант цена/качество е да ти ги изкарат в някое фотоателие, поне според мен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.