Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реална стойност на стари компютърни компоненти

Featured Replies

• Автор

Хмм да. Замислих се и в крайна сметка реших, че няма да правя сега пълен ъпгрейд понеже така и така основно лапето седи на него компютър пък и не могат да се вземат кой знае какви пари. Все още върши работа и достатъчно мощен, но ще му сменя захранването. Все не му намирам време, а пък си е с десетина годишен 450 ватов чийвтек, който се е разсъхнал от всякъде - поръчах SF Legion HX 550W и мисля нов 4К 28" монитор да подменя 24ката. Благодаря за отговорите в темата, които мисля ми дадоха насока за да направя правилен избор към днешна дата!

Ако ползваш компютъра за браузване в нета и гледане на филми, няма да забележиш почти никаква разлика каквото и да вземеш (освен ако не гледаш 8к или 4к 60fps с много висок битрейт и нямаше видео карта с хардуерно ускорение). Аз бях с xeon e3 1230 v3, който има същия перформънс като твоя, само че е от поколението haswell. Ъпдейтнах до B460 + 10400f (6 ядрен/12 треда)+ 16gb ddr4 и нямаше абсолютно никаква разлика, освен в игрите и то тези които се възползват от повече ядра. Принципно не е лошо да ъпдейтнеш на по-съвременна платформа, защото не се знае кога старата ще те предаде. Но ако взимаш нещо нека поне бъде 6 ядра нагоре (ryzeb 1600af, 3600, 5600x/g / intel i5 10400f нагоре).

• Автор
преди 1 час, bogomilK написа:

Ако ползваш компютъра за браузване в нета и гледане на филми, няма да забележиш почти никаква разлика каквото и да вземеш (освен ако не гледаш 8к или 4к 60fps с много висок битрейт и нямаше видео карта с хардуерно ускорение). Аз бях с xeon e3 1230 v3, който има същия перформънс като твоя, само че е от поколението haswell. Ъпдейтнах до B460 + 10400f (6 ядрен/12 треда)+ 16gb ddr4 и нямаше абсолютно никаква разлика, освен в игрите и то тези които се възползват от повече ядра. Принципно не е лошо да ъпдейтнеш на по-съвременна платформа, защото не се знае кога старата ще те предаде. Но ако взимаш нещо нека поне бъде 6 ядра нагоре (ryzeb 1600af, 3600, 5600x/g / intel i5 10400f нагоре).

Ами вече ъпнах захранването от към токове да се застраховам, отделно винаги компютъра го държа чист и се надявам да поиздържи още някоя годинка. Обичам да ми е тиха конфигурацията и възможно най-компактна, като за това се спирам на по-енергоефективни елементи, които успяват да са в работни температури  дори и при товар с малко на брой вента с ниски обороти.

на 27.09.2021 г. в 0:04, tepmu написа:

При капитализма едно нещо струва, колкото друг е готов да плати за него. Примерно аз от изкуство не разбирам и ми е непонятно как някаква драсканица като тези на Пикасо примерно струват милионни или милиарди дори.

Ето например тази картина, виждал съм деца в детската градина да правят по-хубави неща.
zx640_1741410.jpg

Казва се инвестиция. Купуваш примерно 4 драсканици на някой художник (задължително вече мъртъв) по един милион $, после се изхвърляш и купуваш още една за 5 милиона $. За търгашите драсканици на тоя художник вече вървят по 5 милиона $. Дал 9 милиона за 5 драсканици по 5 милиона всяка, значи ако ги продадеш ще си спечелил 16 милиона, реално са по-малко щото трябва и данъци да платиш. Задължително условие е художника на драсканици да е мъртъв за не може да пусне на пазара още десетина драсканици и да подбие цената.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.