Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с процесор i7-6700hq

Featured Replies

• Автор
преди 57 минути, дpъндю написа:

това е от режима на захранване в Windows, 
често се среща софтуер, който променя режима
нагласи го да работи в икономичен или балансен режим и ресетни (настройка по подразбиране)
балансния режим е динамичен и честотата се вдига спрямо натоварване
друг много успешен вариант за превключване на режимите е TrotleStop
 https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-throttlestop/

и един известен софтуер, който освен данни за машината ти, може да регулира вентилатора за охлаждане
https://www.hwinfo.com/download/

Този проблем с високата честота е решен, сега остава проблема с прегряването при игра.

Свали си програмата Еверест или която познаваш и дай един скриншот на температурите да видим и ние!

Какво толкова сложно има?

http://pcug.org.au/boesen/temperature_software/everest_sensor_details.jpg

Пусни си играта и като загрее, снимай и покажи снимката да видим кое грее.

Виж как се сменя пастата, ако тя е проблема де, не препоръчвам но можеш и във домашни условия да си го направиш.

Обърни голямо внимание след 3.15 секунди как отстранява старата паста със клечки за уши, тампончета със памук, старата паста около чипа. След като я отстраниш трябва всичко да е чисто.

И още нещо, винаги първите винтчета, се завиват около чиповете на процесора и видео картата, изгледай видеото. Но преди да предприемеш каквото и да било, дай една снимка на температурите, когато са високи, да видим и ние.

на 24.09.2021 г. в 15:33, Станислав Кьоров написа:

Аз направих точно това, след 4 години реших да му сменя термопастата при положение че , преди го оставях само за почистване ,сега от както му смених термопастата е така!!!

ми вземи друга термопаста
явно че тази не е добра
и ненапразно ти дадох линк за дроселиране на процесора
виж в този форум
https://www.techpowerup.com/forums/forums/throttlestop.93/

аз не  зная лаптопи за игри, да имат по-малка температура от 60 до 100 градуса
може и да има...не знам

имах лаптоп с процесор, който не се дроселираше от ОС и на максимална производителност беше като печка
с този, който ползвам в момента, ОС го дроселира на 69%  и единствения начин, да вдигна производителността е в линка който постнах
но с вдигане на производителността, започва да грее като печка и с hwinfo64 , промених режима на вентилатора за да мога да си 
играйкам StarKraft2 full game

желая ти успех с намирането на сервиз в другата тема

Пичове, искате ли да се хванем на бас, че ако този лаптоп се прати в свестен сервиз (например Мост) да му направят както трябва смяна на паста и профилактика, и температурите ще паднат?... Кой знае кой пишман майстор си е оставил ръцете, и затова е така.

Другото, което трябва да се направи, е проверка за вируси и други зарази. 

• Автор
преди 12 часа, ДзВяРа! написа:

И още нещо, винаги първите винтчета, се завиват около чиповете на процесора и видео картата, изгледай видеото. Но преди да предприемеш каквото и да било, дай една снимка на температурите, когато са високи, да видим и ние.

Тези температура са от 20 мин игра, не исках да го натоварвам поче защото ще стигне 100 градуса

150447472_(114).png.5aefed9f9ef874c42c7b3cde74fb19cd.png919061151_(115).png.15a78a436646ff1d41d8bf21772469ab.png113624317_(116).png.298e56dedd56febacc44dec52d3b1f80.png

преди 55 минути, дpъндю написа:

ми вземи друга термопаста
явно че тази не е добра
и ненапразно ти дадох линк за дроселиране на процесора
виж в този форум
https://www.techpowerup.com/forums/forums/throttlestop.93/

аз не  зная лаптопи за игри, да имат по-малка температура от 60 до 100 градуса
може и да има...не знам

имах лаптоп с процесор, който не се дроселираше от ОС и на максимална производителност беше като печка
с този, който ползвам в момента, ОС го дроселира на 69%  и единствения начин, да вдигна производителността е в линка който постнах
но с вдигане на производителността, започва да грее като печка и с hwinfo64 , промених режима на вентилатора за да мога да си 
играйкам StarKraft2 full game

желая ти успех с намирането на сервиз в другата тема

Не съм се занимавал до сега да сменям термопастата , това е причината да търся сервиз за да не оплескам нещо

преди 30 минути, Rudy M. написа:

Пичове, искате ли да се хванем на бас, че ако този лаптоп се прати в свестен сервиз (например Мост) да му направят както трябва смяна на паста и профилактика, и температурите ще паднат?... Кой знае кой пишман майстор си е оставил ръцете, и затова е така.

Другото, което трябва да се направи, е проверка за вируси и други зарази. 

Колега , аз съм на същото мнение , от както му сменига термопастата и го преисталираха започнаха проблемите.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.