Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ

Featured Replies

Здравейте, всички.Аз съм много далеч от възрастта за пенсиониране.Много хора са ме питали в кое частно пенсионноосигурително дружество се осигурявам?Истината е не знам.Проверих в  интернет и са 9 на брой.Ще се радвам да ми препоръчате универсален пенсионен фонд.

В никой, сите са маскари включително и държавния НОИ, ако не беше задължително най-добре е да се осигуряваш във фонд буркан банк.

Въобще избирал ли си? Ако не си и си работил когато стартира системата са ти направили служебен избор. Както ти казаха, всичките са маскари. По научному за пред дебилизора ги дават с отрицателна доходност. Иначе казано в буркана не си на минус, а при тях си. Внасяш едни пари, те кротко си грухтят - ядат от твоите пари и казват че ги "управлявали". То и с разрешените им от закона неща не може повече. Предимно ДЦК на други икономики. За да има някаква полза би трябвало да се инвестира в нискорискови за около 10% годишно. Но с тези икономики на "бацилите" няма шанс.

преди 11 часа, antsofia написа:

Здравейте, всички.Аз съм много далеч от възрастта за пенсиониране.Много хора са ме питали в кое частно пенсионноосигурително дружество се осигурявам?Истината е не знам.Проверих в  интернет и са 9 на брой.Ще се радвам да ми препоръчате универсален пенсионен фонд.

Ако банката, която те обслужва управлява такъв фонд може да минеш към него фонд поне да ползваш някакви бонуси. Аз съм така банка, фонд и застрахователно дружество и съм доволен!

преди 12 часа, Филипов написа:

Ако не си и си работил когато стартира системата са ти направили служебен избор.

и при мен беше така докато не отидох в местния офис на НАП и попълних декларация, че второто задължително осигуряване го прехвърям към държавния осигурител и те така до като се пенсионирах
пп
всъщност те го попълниха, а аз само го прочетох и подписах

на 30.09.2021 г. в 22:20, antsofia написа:

универсален пенсионен фонд

Няма такъв! Има индивидуален. 

Универсалният пенсионен фонд е като масовата приватизация. Уж имаш акции, но решиш ли да си вземеш дивидентите = плащаш. Като си направиш сметката колко пари си влял във въпросния фонд и след това поискаш да ги прехвърлиш в друг = чак тогава виждаш, че реално си загубил пари, а не си спестил.

Имайки в предвид:

Цитат

Участието във фонд за допълнително пенсионно осигуряване е задължително. Задължението за участие възниква при започване на осигуряване и в зависимост от вида на категорията на упражнявания труд. Имате възможност да изберете сами вашите фондове. Ако не го направите, ще бъдете служебно разпределени на случаен принцип.

Личният избор на фонд трябва да направите в срок до три месеца от възникване на задължението за осигуряване като подадете заявление до пенсионноосигурителното дружество, управляващо желания от вас фонд. Информация за регистрираните пенсионноосигурителни дружества можете да получите на сайта на Комисията за финансов надзор.

от тук, то за мен лично сгодно е именно случайния принцип = универсалният пенсионен фонд, иначе е индивидуален, а той е толкова специфичен и интимен, че който и да ви препоръча някакъв, ще е някакъв вид "рекламно лице'. 

Да напомня: пенсионното Ви осигуряване го внася работодателя Ви. = То зависи изцяло от работната Ви заплата. Значение за кой да управлява допълнителното задължително пенсионно осигуряване е ако заплатата Ви е висока, иначе всяко следене и опериране с въпросното ще е нерентабилно за Вас, но това ще го разберете чак когато дойде време да се възползвате от него. 

Успех!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.