Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за Сузуки Целерио

Featured Replies

Интересува ме някой, който евентуално кара или е запознат с такова Сузуки, да ми каже 2-3 думи. Струва ли си? Тази цена добре ли е? И някакви проблеми, за които да се внимава. 

Благодаря. 

Ето колата: 

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11631541690234135

Не съм карал такова, нито съм запознат, но погледнато повърхностно обявата и снимките си е жива подигравка с купувача.

70 коня, три цилиндъра, 1000 кубика, ръчка, евтинджос пластмаси вътре колкото искаш, задните прозорци дори не са електрически. И за всичко това искат 10 хилки....Видиш ли било евро 6...голям праз.

За 10 хилки да не давам пример какъв лукс висок клас автомобил(естествено автоматик) може да се купи някъде между 2008-2010г производство.

• Автор

Не искам лукс. Искам евтина пластмаса и стъкла с врътка. Климатика ми единственото условие. Търся максимално нова кола, на минимални километри, САМО за градско. Респективно не искам голяма и луксозна кола. Търся малка кола за града, която да е нова и надявам се да не ми прави проблеми. Бюджета е макс. 10 000 хил.

Имам си комби за семейна, но просто трябват две коли в семейството. 

преди 46 минути, ostavime написа:

Не искам лукс. Искам евтина пластмаса и стъкла с врътка. Климатика ми единственото условие. Търся максимално нова кола, на минимални километри, САМО за градско. Респективно не искам голяма и луксозна кола. Търся малка кола за града, която да е нова и надявам се да не ми прави проблеми. Бюджета е макс. 10 000 хил.

Вземи си нормална кола не се занимавай с глупости. Това даже не е и скопен кон, а уникален боклук. Колкото до климатика, когато го включиш, ще трябва да буташ, за да може тази каруца да върви въобще. За разход на говриво даже няма и да коментирам.

Помеже знам, че моето мнение за теб не означава нищо и за теб съм никаквец ще ти кажа само едно. Всички в БГ, които си купиха подобни модели с 3 цилиндъра и решиха да ги ползват за таксита се отказаха и ги махнаха.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 час, ostavime написа:

Чудесно, две коли са голямо предимство. Щом е за градско задължително автоматик. Ако не ви пречат задните ръчки на вратите, търсете поне нещо 100 коня нагоре. А за да има мощност и лятото с климатик поне 120+. Бюджета е напълно достатъчен. Качеството не се определя от годината на производство.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Всички в БГ, които си купиха подобни модели с 3 цилиндъра и решиха да ги ползват за таксита се отказаха и ги махнаха.

Това изобщо не е вярно!Точно в Плевен има много 3-цилиндрови Шкоди които са таксита.

Огледай колата, врътни едно кръгче и ако ти хареса, купувай.Километрите не гледай.Гаранция е направена на "реални километри".

Относно проблемите, за кола втора ръка винаги е на късмет.Зависи много от конкретния екземпляр.

преди 1 минута, ivan_pop написа:

Това изобщо не е вярно!Точно в Плевен има много 3-цилиндрови Шкоди които са таксита.

Огледай колата, врътни едно кръгче и ако ти хареса, купувай.Километрите не гледай.Гаранция е направена на "реални километри".

Относно проблемите, за кола втора ръка винаги е на късмет.Зависи много от конкретния екземпляр.

Чакам да дойдеш и да ми ги покажеш! Даже ще те черпя и бира!

преди 3 часа, ostavime написа:

Интересува ме някой, който евентуално кара или е запознат с такова Сузуки, да ми каже 2-3 думи. Струва ли си? Тази цена добре ли е? И някакви проблеми, за които да се внимава. 

Благодаря. 

Ето колата: 

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11631541690234135

Принципно Сузуки правят корави коли, но по-дървени като визия и материали. Обаче теб това не те вълнува. Виж в Миркат и потърси Делян, ако може да ти предложи нещо върнато от лизинг / или след лингова продажба. 

• Автор

@ice_lion__01, автоматик е ОК, но трябва да не е безстепенен. Пробвах една Микра с такъв, не ми хареса особено. Иначе ръчката не ме плаши толкова. Да, другата ми кола е автомат и от години карам автоматик, но не е болка, ако е и ръчка малката кола за града за мен. Не въртя големи километри. Напротив даже. Не ми трябва и някаква голяма мощност, няма да се гоня по светофарите. Просто превозно средство. Търся по-ново, защото както казах предполага по-малко проблеми, уж. 

@Емил Костов, как реши, че е уникален боклук. Малка, градска кола. Това, че е 3 цилиндъра те кара да мислиш, че е боклук ли? Сигурно за 100-тни път ще кажа, че карах Форд с 3 цилиндъра и беше уникален. Нали точно този двигател печели 1000 награди. 3 цилиндров. Само за това ли е боклук това Сузуки? Пак казвам, не ме вълнува пластмасата и т.н. 70 к.с. за града е предостатъчно за мен. Та това тежи 900 кг. Аз няма да я ползвам за такси. 15-20 км. на ден. 

@Jorge, в Миркат има само една. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11632381510363956 На повече километри е, но може би са сигурни, а и все пак е проверена и си е от БГ колата. Също е опция, да. Ще се раходя като остане време. 

@Joss Bomon, това е товарно. 1+1 места. Може би са отрязани коланите отзад и т.н. Трябва да минава технотест и става много сложно. Може изобщо да не разрешат да стане нормална кола. Иначе е хубава, да. 

преди 5 часа, ostavime написа:

автоматик е ОК, но трябва да не е безстепенен. Пробвах една Микра с такъв, не ми хареса особено. Иначе ръчката не ме плаши толкова.

Какъв е проблема да е CVT? Плавна кутия, осигуряваща максимална ефективност. Ускорението и е бавно, но за града няма проблем. На Нисан правят проблеми, но на Сузуки, може да не е така. Няма ритане и забавяне при превключване. На Ситроен малките модели имат един гаден автомат дето докато превключи и всички те задминават. Може и робот да е. Друг е въпроса за возията. Малките коли друсат много. Като каруци са повечето. Няма да ти хареса да ръчкаш на всеки светофар или пътека постоянно 1, 2, 3, спиране и после пак. От автоматик никой не се е върнал на ръчка.

• Автор
преди 6 часа, ice_lion__01 написа:

Какъв е проблема да е CVT? Плавна кутия, осигуряваща максимална ефективност. Ускорението и е бавно, но за града няма проблем. На Нисан правят проблеми, но на Сузуки, може да не е така. Няма ритане и забавяне при превключване. На Ситроен малките модели имат един гаден автомат дето докато превключи и всички те задминават. Може и робот да е. Друг е въпроса за возията. Малките коли друсат много. Като каруци са повечето. Няма да ти хареса да ръчкаш на всеки светофар или пътека постоянно 1, 2, 3, спиране и после пак. От автоматик никой не се е върнал на ръчка.

Проблема е, че не ме кефи. Иначе, ръчкал съм достатъчно и не ми е проблем да ръчкам. Не е болка. Факт, че автомата е супер, но за малка кола за града и едни 15-20 км. на ден, ще го преглътна. 

на 2.10.2021 г. в 19:19, Емил Костов написа:

Вземи си нормална кола не се занимавай с глупости. Това даже не е и скопен кон, а уникален боклук. Колкото до климатика, когато го включиш, ще трябва да буташ, за да може тази каруца да върви въобще. За разход на говриво даже няма и да коментирам.

Помеже знам, че моето мнение за теб не означава нищо и за теб съм никаквец ще ти кажа само едно. Всички в БГ, които си купиха подобни модели с 3 цилиндъра и решиха да ги ползват за таксита се отказаха и ги махнаха.

За кой ли път Ви казвам - взимайте отношение само там, където сте наясно с материята - мобилни оператори, хардуер и периферия! Много сте далеч от автомобилите като компетенция! Снаха ми кара Тойота Ярис - три цилиндрово, жена ми  Тойота Ярис - четири цилиндъра : карам ги естественно и никаква разлика...все пак шофирам от 1977 г.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.