Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Nokia 2 съвместим ли е със 256GB microSDXC?

Featured Replies

Ако сложа на gsm Nokia 2 - microSDXC 256GB ще цикли ли (забива ли) много? Или ще върви добре картата и приложенията, които инсталирам на него? По специфики би трябвало да я приеме и да е съвместима със microSDXC ,  https://www.gsmarena.com/nokia_2-8513.php  та моля за съвет преди да си купя  256гб microSDXC? Ако ще цикли много на 256гб,  то на 128гб как ще се държи? И тогава каква карта бихте ми препоръчали 64гб, 128 гб или 256 гб? Понеже ще ми трябва доста свобоно място (гб), на които да инсталирам приложения.

Моля за конструктивни отговори, акуратни отговори, a не спам отговори и предложения. Като:  защо на такъв модел телефон (потребителски остарял) със остарияла ОС искам да сложа 256ГБ? И не ли по-добре на нов модел с най-нова версия ОС да сложа 256гб? Отговор: Защото с такъв телефон си карам от доста време, свикнал съм с него и не искам да го заменям с друг.

преди 9 минути, CHo San написа:

По специфики би трябвало да я приеме и да е съвместима със microSDXC ,  https://www.gsmarena.com/nokia_2-8513.php 

Къде точно в този линк видя, че моделът поддържа 256GB microSDXC?...

Мемори картата в телефона по принцип служи за запазване на потребителски файлове - снимки, музика, документи. Как смяташ да инсталираш приложения върху нея? Телефонът (и версията на Android) позволяват ли?

И последен въпрос - какъв модел и колко бърза карта смяташ да купуваш? Ако е 256GB SDXC за $20 от АлиБабаЕкспрес - не си прави труда.

• Автор
преди 18 минути, Rudy M. написа:

Къде точно в този линк видя, че моделът поддържа 256GB microSDXC?...

Мемори картата в телефона по принцип служи за запазване на потребителски файлове - снимки, музика, документи. Как смяташ да инсталираш приложения върху нея? Телефонът (и версията на Android) позволяват ли?

И последен въпрос - какъв модел и колко бърза карта смяташ да купуваш? Ако е 256GB SDXC за $20 от АлиБабаЕкспрес - не си прави труда.

karta.JPG

microSDXC - 64GB, 128GB, 256GB и т.н.т

От тук мисля да си взема https://www.reset.bg/catalog/14/1414/1414376/

Ами като вкарам картата ме пита на телефона приложенията да се инсталират или на картата, или другия вариант е след като ги инсталирам на телефона да ги прехвърля на картата. То като инсталираш приложение те пита къде на карта или в телефона

Като инсталираш приложения на картата памет запомни, че махнеш ли картата или скапе ли се, трябва наново да инсталираш приложенията на вътрешната памет, за да сработят

• Автор
преди 1 минута, PsyManDelic написа:

Като инсталираш приложения на картата памет запомни, че махнеш ли картата или скапе ли се, трябва наново да инсталираш приложенията на вътрешната памет, за да сработят

Благодаря, наясно съм с този факт

Машинката не е никак лоша, но с този 1GB RAM ще ти е тегаво. Проблема е точно в малкото RAM. Ако не си обновил до андроид 8, по-добре не го прави, а ако си го направил, паметта ти е съвсем недостатъчна и затова ще ти "цикли/забива". 

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Ако не си обновил до андроид 8, по-добре не го прави, а ако си го направил, паметта ти е съвсем недостатъчна и затова ще ти "цикли/забива". 

И не само това. Ако обнови до 8, телефонът ще спре да го пита къде да инсталира приложения.

• Автор
преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Машинката не е никак лоша, но с този 1GB RAM ще ти е тегаво. Проблема е точно в малкото RAM. Ако не си обновил до андроид 8, по-добре не го прави, а ако си го направил, паметта ти е съвсем недостатъчна и затова ще ти "цикли/забива". 

Благодарско за съвета, а трябва ли да търся Micro SDXC карта със Memory Voltage 3.3v както е в сайта https://www.memorycow.co.uk/mobile-phone/nokia/2-series/nokia-2-mobile-phone препоръчително ли е? Или може https://www.reset.bg/catalog/14/1414/1414376/ 

sdmic.JPG

Не е много сигурно, че телефона ще разпознае такъв обем карта памет, но без да се пробва или потвърди със сигурност от някой, който е пробвал, няма как да се разбере. Евентуално може да има забавяне при зареждане на приложения и данни, ако скоростта на четене от такава карта е по-бавна от скоростта на четене от вътрешната памет.

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Не е много сигурно, че телефона ще разпознае такъв обем карта памет, но без да се пробва или потвърди със сигурност от някой, който е пробвал, няма как да се разбере. Евентуално може да има забавяне при зареждане на приложения и данни, ако скоростта на четене от такава карта е по-бавна от скоростта на четене от вътрешната памет.

би трябвало да я разпознае https://www.memorycow.co.uk/mobile-phone/nokia/2-series/nokia-2-mobile-phone

И още нещо - в уикипедия пише, че максимума поддържан размер карта е 128 GB:

Nokia 2 - Wikipedia

Цитат

The Nokia 2 has a 5.0-inch LTPS IPS LCD display, a quad-core 1.3 GHz Cortex-A7 Qualcomm Snapdragon 212 processor, 1 GB of RAM and 8 GB of internal storage that can be expanded using microSD cards up to 128 GB. The phone features a 4100 mAh battery, and is claimed to have two-day battery life. The device has an 8 MP rear camera with LED flash, and a 5 MP front-facing camera. It is available in pewter and black, pewter and white, and copper and black colours.[2][3]

Nokia 2 Smartphone Review - NotebookCheck.net Reviews

Цитат

The Nokia 2 is powered by a Qualcomm Snapdragon 212 processor, which has four cores clocked at 1.3 GHz. This is unlike most entry-level devices which are powered by the MediaTek alternatives instead. The Nokia 2 supports up to 128 GB microSD card expansion and two nano-SIMs. In theory, the Nokia 2 can achieve up to 150 Mbit/s download and 50 Mbit/s upload speeds over LTE.

• Автор
преди 7 минути, Raze написа:

И още нещо - в уикипедия пише, че максимума поддържан размер карта е 128 GB:

Nokia 2 - Wikipedia

В дилема съм на Уикипедия ли да се доверя или на този сайт https://www.memorycow.co.uk/mobile-phone/nokia/2-series/nokia-2-mobile-phone?

Поръчай картата онлайн, за да можеш да я върнеш ако не стане (внимавай да не скъсаш много или изхвърлиш опаковката) или виж някой магазин, където може да ти я пробват на място.

Реално телефона ти може и да разпознае и да работи нормално и с 500+ ГБ карта, но без да се пробва не може да се каже със сигурност. Ето малко полезно четиво:

Why is there a limit on SD card capacity on mobile devices - Scientific Programmer

Тук пише, че е възможно ако вкараш по-голяма карта да може да се ползва от нея само обема, който е зададен от производителя, въпреки че това ми се струва малко вероятно:

Can I use a larger SD card than listed as the maximum? - Quora

Най-вероятно производителят е тествал с карта само до 128 GB; аз лично не се сещам за причина, поради която може 128-ца да работи, а 256 - не (при положение, че и двете са стандарт SDXC).

Дори статията в Уикипедия си противоречи - в текста пише "до 128", в таблицата вдясно - "до 256". Спецификацията на SDXC казва "до 2 TB".

Като цяло обаче смятам, че да сложиш карта на такъв телефон и да очакваш да ти замени/допълни вградената памет с цел инсталиране на приложения е един вид патерица; допълнителната памет по мое мнение се ползва по-скоро за неща, които заемат повече място и които не засягат работата на телефона, ако не са там - снимки, музика, филми. Доста по-добре ще се държи нов телефон с повече (и по-бърза) вградена памет - за предпочитане поне 32 GB само за приложения.

преди 1 час, killchain написа:

Доста по-добре ще се държи нов телефон с повече (и по-бърза) вградена памет - за предпочитане поне 32 GB само за приложения.

Прав си, но не е там идеята.

Човекът иска дърта Nokia нисък клас да му работи като флагман на Samsung ;) . И си мисли, че като сложи голяма карта памет, ще стане номерът.

преди 2 часа, Rudy M. написа:

Прав си, но не е там идеята.

Човекът иска дърта Nokia нисък клас да му работи като флагман на Samsung ;) . И си мисли, че като сложи голяма карта памет, ще стане номерът.

Чак пък дърта... Аз все още ползвам една Nokia 5 като работно телефонче, и хич не се дава. Всичко от което ми трябва си върви. Пък и корава излезе.

256 GB карта не е сигурно дали ще е съвместима, най-много до 128 GB предполагам. На моята Nokia съм с 64 GB на Lexar, и няма проблем. Не разполагам с по-голям обем да тествам, а и излишно ми е чак толкова памет. :D

преди 1 час, Rudy M. написа:
Announced 2017, October

За телефон 4 години си е доста време.

Да, окей съгласен съм, обаче възрастта на телефон е относително понятие. Фърмуера е чист стоков Android, и не е толкова бавен, тъй като няма накачулени разни интерфейси и излишни неща.

Правя сравнение между Nokia 5 и Huawei P9 Lite (кажи речи на една възраст, един и същи клас модели, близки характеристики) - Nokia-та върви гладко, и не се усеща никакво забавяне, докато Huawei-я вече доста бави дори при най-прости задачи. Батерията при Huawei-я вече не държи и ден при нормално ползване, докато тази на Nokia-та държи повече. Допреди година Nokia-та все още получаваше актуализации, последната е от 01.10.2020 пач за сигурност, версия Pie 9.0, докато Huawei-я отдавна няма ъпдейти и си остана на 7.0. Единственото преимущество на Huawei е камерата.

На хартия Nokia-та вече изглежда остаряла, но пък си работи много добре.

Тука не говорим за флагмани естествено, няма как да се търси такова при тези модели, които бяха среден клас преди години. Камо ли пък със SD карта, няма как да стане това. Само ще има повече пространство за съхранение. Ако ще се инсталират приложения, то и SD картата трябва да е с хубави скорости, инак се губи смисъла. Доволен съм от Lexar като цена-качество. Kingston и SanDisk също имат хубави карти, но пък трябва да се внимава, че там има и доста фалшиви китайски изпълнения. 

• Автор
преди 59 минути, techmaniac написа:

Да, окей съгласен съм, обаче възрастта на телефон е относително понятие. Фърмуера е чист стоков Android, и не е толкова бавен, тъй като няма накачулени разни интерфейси и излишни неща.

Правя сравнение между Nokia 5 и Huawei P9 Lite (кажи речи на една възраст, един и същи клас модели, близки характеристики) - Nokia-та върви гладко, и не се усеща никакво забавяне, докато Huawei-я вече доста бави дори при най-прости задачи. Батерията при Huawei-я вече не държи и ден при нормално ползване, докато тази на Nokia-та държи повече. Допреди година Nokia-та все още получаваше актуализации, последната е от 01.10.2020 пач за сигурност, версия Pie 9.0, докато Huawei-я отдавна няма ъпдейти и си остана на 7.0. Единственото преимущество на Huawei е камерата.

На хартия Nokia-та вече изглежда остаряла, но пък си работи много добре.

Тука не говорим за флагмани естествено, няма как да се търси такова при тези модели, които бяха среден клас преди години. Камо ли пък със SD карта, няма как да стане това. Само ще има повече пространство за съхранение. Ако ще се инсталират приложения, то и SD картата трябва да е с хубави скорости, инак се губи смисъла. Доволен съм от Lexar като цена-качество. Kingston и SanDisk също имат хубави карти, но пък трябва да се внимава, че там има и доста фалшиви китайски изпълнения. 

Благодаря за отговора, полезно пояснение направи 👍. Всъщност Нокията ми е втори телефон и мисля да я ползвам по-малко като телефон и повече, като Киндел (като четец, pocketbook), също така смятам да пълня SD картата предимно със pdf, fb2, txt, ppt и ексел таблици и такива подомни файлове.  Иначе снимки и клипчета(видеа) почти няма да правя и да има в sd картата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.