Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко въпроса за Windows 11

Featured Replies

Здравейте. Имам няколко въпроса, на които моля да ми отговорите конкретно, ако сте запознати.

1. Windows 11 поддържа ли български език към този момент? Ако да, до каква степен? Ако не е напълно, то с актуализации ли ще се допълват преводите? Или ще трябва да преинсталираме наново евентуално, за да получим допълнителни преводи на ОС.

2. За моя лаптоп все още няма драйвери за Windows 11. Това означава ли, че мога безпроблемно да ползвам драйверите, които ползвах за Windows 10, или пък че мога безпроблемно да разчитам, че ще получа коректните драйвери от Windows Update? Или да не се надявам много...

Инсталирах си програмата WindowsPCHealthCheck, с която тествах системата ми и съответно получих отговор, че лаптопът може да работи с Windows 11 и няма никакъв проблем.

Много искам да го изпробвам този Windows 11, гледам разни видеа, то направо красота.

Лаптопът ми е Acer Aspire A515-52G

Като го инсталираш чрез ъпгрейд, до 10 дни можеш да се върнеш на windows 10, без да си загубиш информацията. Пробвай и ще си отговориш на въпросите. С драйверите не би трябвало да имаш проблем.

преди 1 минута, Raze написа:

Като го инсталираш чрез ъпгрейд, до 10 дни можеш да се върнеш на windows 10, без да си загубиш информацията. Пробвай и ще си отговориш на въпросите. С драйверите не би трябвало да имаш проблем.

Е, предпочитам на чисто. Дори днес изтеглим исо файла от сайта на Майкрософт.

току-що, plamen_petrov_80 написа:

И аз имам един въпрос - желаеш ли да имаш таралеж в гащите?

Кое точно ще ти помогне в работата с лаптопа ти този W11?

Е, недейте така. Казват, че е много по-стабилен от W10, много по-изящен и т.н. Винаги се целим към модерните и новите неща.

Тествай 'на мръсно' първо, ако всичко е наред, тогава си направи чиста инсталация. Ако не, ще можеш да си върнеш предната ОС.

Аз от вчера съм на Windows 11 на десктопа и за момента си работи перфектно, макар и да има някои неща, които ме дразнят, ще пробвам да свикна. На лаптопа от подписа имах проблеми с task manager - изобщо не ъпдейтваше интерфейса и трудно се затваряше.

преди 2 минути, aivanov1 написа:

Е, недейте така. Казват, че е много по-стабилен от W10, много по-изящен и т.н. Винаги се целим към модерните и новите неща.

Това го повтарят за всичко ново ...

Стабилен казваш ... колко да е стабилен един Windows?

Изящен .. моля ти се ... това да не ти е ... модно ревю.

Не знам ти в какво се целиш, но всяко едно ново нещо е осеяно с подвобни камъни, а аз лично не мисля да ги търся. Не винаги новата версия на каквото и да е е по-добра от старата.

преди 9 минути, Raze написа:

Тествай 'на мръсно' първо, ако всичко е наред, тогава си направи чиста инсталация. Ако не, ще можеш да си върнеш предната ОС.

Аз от вчера съм на Windows 11 на десктопа и за момента си работи перфектно, макар и да има някои неща, които ме дразнят, ще пробвам да свикна. На лаптопа от подписа имах проблеми с task manager - изобщо не ъпдейтваше интерфейса и трудно се затваряше.

Кажете ми за езика как стоят нещата?

преди 17 минути, aivanov1 написа:

1. Windows 11 поддържа ли български език към този момент? Ако да, до каква степен?

Да - до пълна степен. Дотолкова, че след като си инсталирах БГ версията, и след това опитах да я сменя на английски, като изтеглих допълнителен езиков пакет, все още тук-там срещам неща на български.

ПП. @Joss Bomon , не се хили ;) . Ще изкарам някак до следващата преинсталация.

току-що, Rudy M. написа:

Да - до пълна степен. Дотолкова, че след като си инсталирах БГ версията, и след това опитах да я сменя на английски, като изтеглих допълнителен езиков пакет, все още тук-там срещам неща на български.

С две думи всичко си е преведено, така ли?

преди 16 минути, aivanov1 написа:

2. За моя лаптоп все още няма драйвери за Windows 11. Това означава ли, че мога безпроблемно да ползвам драйверите, които ползвах за Windows 10?

Да, няма проблем.

преди 9 минути, Raze написа:

По-добре да тества на чисто, защото с ъпгрейд е много вероятно да има някой бъг и така да си направи грешни изводи. А иначе версията е перфектна, учудващо като за нова. 

Малее, направо ми е като фетиш този Уиндоус сега. С нетърпение искам да го видя на живо. Просто все още разпитвам по-опитни, за да навляза в нещата

преди 1 минута, therock81 написа:

А иначе версията е перфектна

Колко перфектна? Ти на колко компютъра я пробва, с колко различен хардуер? А колко различен софтуер ползва върху нея и за какъв период?

Ами да не се разочароваш. Освен промени по външния вид (някои от които не е сигурно дали са удачни), не виждам нещо принципно ново.

преди 1 минута, aivanov1 написа:

Малее, направо ми е като фетиш този Уиндоус сега. С нетърпение искам да го видя на живо. Просто все още разпитвам по-опитни, за да навляза в нещата

Лаптопа ти с механичен диск ли е?

Колко удобно и прекрасно ще се получи, ако вземеш да си направиш един бекъп на системния дял и да помислиш за важните файлове от другия дял/ако има такъв/...

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Колко удобно и прекрасно ще се получи, ако вземеш да си направиш един бекъп на системния дял и да помислиш за важните файлове от другия дял/ако има такъв/...

Е нали само диск ц ще пипам, без д?

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Лаптопа ти с механичен диск ли е?

HDD

Добре. Щом е преведена, това е направо разкош. А кажете ми тогава за драйверите. Уиндоус Ъпдейт ли да ми ги инсталира, или аз да си сложа сегашните, които си ползвам на Уиндоус 10? Как ще ме посъветвате за по-добре да направя?

Сложи си актуалните драйвери за твоя хардуер, изтеглени от сайтовете на производителите. Още няма за Windows 11, ползвай тези за 10.

преди 3 минути, aivanov1 написа:

Как ще ме посъветвате за по-добре да направя?

- Работи ли?

- Да.

- Не го пипай!

И с този механичен диск на 5400 оборота към W11, след като за W10 не можело да се ползва ...

преди 6 минути, Rudy M. написа:

ПП. @Joss Bomon , не се хили ;) . Ще изкарам някак до следващата преинсталация.

Ами, успя да ме разсмееш с "остатъците" от БГ интерфейса!

Днес си разцъках LTSC-то, което е надграждано от предна версия и е видяло какви ли не експерименти и... бе, по-пъргаво върви от "необременена" 11 и това си е.

преди 11 минути, aivanov1 написа:

Е нали само диск ц ще пипам, без д?

Да, но подсигуровката срещу изненади е разумното действие.

Аз на LTSC-то изкарах (без 2 месеца) 3 години без преинсталация! Това за мен е голямо постижение :) . Така че съм напълно наясно с качествата му. 

Но смених компа, и реших да пробвам 11-ката. Засега върви гладко, и не съм имал сериозни проблеми. Най-големият е, че не мога да си намеря Realtek HD Audio Manager за новото дъно. Но това не е проблем на ОС.

Така че нямам база за сравнение на 10 и 11 на една машина, и не мога да кажа кое е "по-пъргаво". 

За мен "хубава" операционна система е тази, на която безпроблемно мога да ползвам приложенията, от които имам нужда.

Така че и 11-ката, и LTSC, че и Windows7 стават. Нямам намерение да си блъскам главата "кой е по-по-най".

преди 24 минути, aivanov1 написа:

Леко да не свършиш преждевременно. 😂 Иначе шегата настрана, адмирирам желанието ти да вървиш напред. Иначе още щяхме да си пускаме програмите от дискети или да плюнчим и лъскаме дискове, за да тръгнат.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.