Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно бързите тестове преди пътуване в чужбина

Featured Replies

Обмислям варианта да изляза извън България да поработя малко. В държавата, която съм си набелязал има изискване за бърз антигенен тест направен до 24 часа преди пристигането до там. Някой запознат с процеса, ако може да ми разясни как стават нещата с теста, понеже 24 часа не са много време и реално или трябва да го направя на място на летището или в някоя лаборатория предният ден и на следващия да пътувам. От там ми идват опасенията, ако се окаже положителен, а реално нямам никакви симптоми... Това означава, че инвестираните ми пари за път, билет и самият тест изгарят. Как ще е най-добре да процедирам в случая, като се има предвид, че отказвам категорично да се ваксинирам и да си правя ПСР тест и има ли изобщо начин да пътувам без да се тествам?

Принципно антигенния тест важи 48 часа и струва около 30+- лв. За твое успокоение можеш да си направиш предварително такъв тест, за да си сигурен. В повечето случаи тези тестове излизат отрицателни.

• Автор
преди 19 часа, Филипов написа:

Коя държава и с какво ще пътуваш?

Обмислям да отида в Холандия, най-вероятно със самолет, понеже излиза най-бързо и евтино. В сайта на МВнР е упоменато, че срока за антигенният тест е 24 часа.

"В тази връзка, считано от 21 август 2021 г. при предприемането на пътувания от България („жълта категория“) към Нидерландия всички граждани на възраст над 12 години включително следва да представят преди отпътуването си към Нидерландия COVID-19 сертификат за приключен ваксинационен курс срещу заболяването или сертификат за преболедуване. Гражданите над 12-годишна възраст включително, които не разполагат с COVID-19 сертификат за ваксинация или преболедуване, следва да представят преди отпътуването си за Нидерландия негативен резултат от PCR-тест за COVID-19, направен до 48 часа преди планираното пристигане в Нидерландия или негативен резултат от антигенен тест за COVID-19, направен до 24 часа преди пристигането в Нидерландия.

При тези обстоятелства най-сигурно е да речем си направя теста днес и ако е негативен, си резервирам билет за утре. Понеже, ако го резервирам от по-рано и излезе положителен съм прецакан. Замислих се и за друго, ако да речем отчете положителна проба, това значи ли, че ще ме накарат да карам и карантина, тогава този тест ще е като нож с две остриета... Ако има вариант да избегна тези глупости съм съгласен да пътувам и с друг вид транспорт, но за съжаление май си важат и за останалите.

• Автор

Не желая да ми бъркат навътре в носа с някаква клечка за това не съм съгласен да си правя ПСР, антигенният ми е варианта, но за съжаление важи само 24 часа и трябва да се действа бързо и методично, освен ако някой не сподели някакъв друг вариант, за който още не съм се сетил.

Няма такива тестове. За антигенните също се бърка в носа, просто стават по-бързо. Правих преди 3 седмици такива на 2 пъти, като ходих до Италия.

Бърз антиген тест за коронавирус (synevo.bg)

Цитат

Проба

• назофарингеална проба

Пробата се взима с тампон, който внимателно се поставя в носната кухина, натрива се задната повърхност на назофаринкса няколко пъти. След завъртане тампонът се изважда, като той трябва да е мокър.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.