Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с кучетата от съседния двор

Featured Replies

Здравейте, мигрирам и се включвам от форума на дата.бг, който вече не съществува. :)

На вилата имам съсед, който има две кучета (непородисти, взети от улицата най вероятно) в двора, които постоянно лаят основно по нас като сме на вилата и без причина защото от скромния ми опит не са гледани както трябва и лаят за да им се обърне внимание.

Общо взето, проблемите с тези кучета са следните:

• Гледат в стената и лаят
  • Лаенето обръща към скимтене.
  • Вързани са 100% от времето
  • Блъскат по паницата за храна с крак (и лаят) 
  • Не могат да възприемат съседите и ги лаят 

Не свикват с нас като обитатели на съседния двор и лаят постоянно по нас, включително и когато ни видят през прозореца. Реално задния двор и терасите е невъзможно да се ползват без да се вдига дъндания до небето. Отделно в непсредствена близост има няколко съседи, които са инвестирали пари за да направят лятна кухня и целия им труд пропада, ако някои реши да излезне в двора на нашата къща и почне лая.

В съседни дворове има Немски овчарки, които са гледани и са много културни - лаят само при необходимост, когато има опасност. Пълен парадокс.

Въпросните съседи са нови, а останалите съседи сме от много години. Тоест не е проблем да се обединим. Тук идва и въпросът ми - как може да ни съдейства държавата, общината, неправителствени организации и прочие. Лятото пробвах да звъня, но беше много отпускарски сезон и нямаше резулат много. До колкото разбрах, държавата може да ни съдейства само, а ако кучетата не са гледани добре. Което както казах в случея е очевидно. 

Може ли да ме посъветвате как да процедирам, напролет смятаме да си ползваме двора и това неможе да продължава. 

Кучетата лаят и после скимтят, защото явно съседите не ги хранят.

• Автор

Абсолютно, аз не виждам каква е разликата едно куче да е бездомно и да го вържеш в двора без да го храниш. Даже за него е по зле защото му взимаш свободата.

Отностно храната мислил съм си да им хвърля естествено, но това няма да реши проблема защото те лаят за щяло и нещяло. Както казах, виждал съм ги многократно да седят и да гледат в стената и да лаят, което аз разчитам като проблем с това че са вързани с верига.

преди 30 минути, Avirox написа:

Абсолютно, аз не виждам каква е разликата едно куче да е бездомно и да го вържеш в двора без да го храниш. Даже за него е по зле защото му взимаш свободата.

Отностно храната мислил съм си да им хвърля естествено, но това няма да реши проблема защото те лаят за щяло и нещяло. Както казах, виждал съм ги многократно да седят и да гледат в стената и да лаят, което аз разчитам като проблем с това че са вързани с верига.

Можеш да се обадиш на Агенция за защита на животните като за начало. Не че на тях им вярвам много де, но може пък и да има ефект. Но пък съм и сигурен, че ако занесеш вода и храна на тези кучета няма да се обадят повече. Вече съм имал подобен случай. Комшията ми беше братовчед, та щеше да пояде и малко шамари.

преди 1 час, цър-вул написа:

Хвърлете им храна няколко пъти и няма да ви възприемат като заплаха/дразнител.

Само ако е напоена с отрова ;) 

Към автора, не се надявай някой да ти обърне внимание. Или говори със съседа (което се съмнявам да има ефект, едва ли му дреме какво става изобщо, щом така се отнася към кучетата си) или ги отрови. 

преди 6 минути, N1K17Y написа:

Към автора, не се надявай някой да ти обърне внимание. Или говори със съседа (което се съмнявам да има ефект, едва ли му дреме какво става изобщо, щом така се отнася към кучетата си) или ги отрови. 

А защо примерно не вземе да отрови съседа?! 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

А защо примерно не вземе да отрови съседа?! 

Човешкия живот е поне мааалко по-ценен от това на улично куче. А иначе, ако ще се разправя със съседа, той ще си поправи грешката и само като го понабият малко.

преди 2 часа, N1K17Y написа:

Човешкия живот е поне мааалко по-ценен от това на улично куче. А иначе, ако ще се разправя със съседа, той ще си поправи грешката и само като го понабият малко.

Кучетата не са виновни. Първо ако ги отрови не се знае каква ще е реакцията на съседите и второ какво пречи съседът да си вземе други кучета. И те ли трябва да бъдат отровени. И трето като знам какви боклуци сме хората вече се съмнявам, че  нашият живот е по ценен от този на животните.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Кучетата не са виновни. Първо ако ги отвори не се знае каква ще е реакцията на съседите и второ какво пречи съседът да си вземе други кучета. И те ли трябва да бъдат отровени. И трето като знам какво боклуци сме хората вече се съмнявам, че  нашият живот е по ценен от този на животните.

Съседът няма как да разбере кой ги е отровил, всеки може да мине улицата и да метне храна през оградата. А кой живот колко е ценен, както искаш си преценяй. Аз си ценя спокойния сън повече от живота на някой уличен пес. За щастие, не ми се е налагло да си следвам съвета, но друг работещ няма. Според мен. Автора ако иска, си е свободен да пробва твоя съвет и да си храни чуждите кучета. 

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Съседът няма как да разбере кой ги е отровил, всеки може да мине улицата и да метне храна през оградата. А кой живот колко е ценен, както искаш си преценяй. Аз си ценя спокойния сън повече от живота на някой уличен пес. За щастие, не ми се е налагло да си следвам съвета, но друг работещ няма. Според мен. Автора ако иска, си е свободен да пробва твоя съвет и да си храни чуждите кучета. 

А на бас, че на момента е разбрал. Нали се сещаш, че не е минало без препирни преди постващият да пусне темата :)

преди 38 минути, N1K17Y написа:

не ми се е налагло да си следвам съвета, но друг работещ няма.

Прочети го това и опитай да ми обясниш понеже не разбирам.

Хем не си следвал съвета си, хем бил работещ... Или си го давал на други хора и след това си гледал с наслаждение как се гърчат кучетата или котките? Или каквито животни си намерил... 

Браво, господин венец на природата

P.S. Емо, водях твое мнение което не мога да критикувам

преди 34 минути, rostislaf написа:

Прочети го това и опитай да ми обясниш понеже не разбирам.

Хем не си следвал съвета си, хем бил работещ... Или си го давал на други хора и след това си гледал с наслаждение как се гърчат кучетата или котките? Или каквито животни си намерил... 

Браво, господин венец на природата

P.S. Емо, водях твое мнение което не мога да критикувам

Свободен си да дадеш по-ефективен метод :) 

А щом ти харесва, подари един пес на съседа да ти лае цяла вечер в продължение на 10 години и се наслаждавай. Аз предпочитам да спя. 

преди 2 часа, Avirox написа:

Обаждай се на 4 лапи, те си знаят какво да правят, а ония ще патят.

на 5.11.2021 г. в 15:10, N1K17Y написа:

А затвор де! И мноо кинти глоба!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.