Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Wi-Fi

Featured Replies

Здравейте, имам странен проблем с Wi-Fi на личния си лаптоп - Asus K550JF-XX004D. Интернета доста често прекъсва, както всичко работи и си браузвам, изведнъж някоя страница започва да зарежда и се вижда че на иконката на Wi-Fi пада на само една чертичка обхват, след няколко секунди пак се връща и всичко продължава да работи нормално. Понякога го прави много често през 20 30 мин, понякога го забелязвам само 2-3 пъти дневно. Пробвах да сваля драйвъртите от сайта на Asus, инсталирах ги но без подобрение. Къде може да се крие проблема и как мога да го разреша?

ПС - случва се само на тази машина, към рутера има свръзан телефон и служебен лаптоп. В момента в който мрежата дропне, на другите две устрйства всичко си работи коректно, което означава че проблема е в самата машина а не в рутера или мрежата зад него.

ПС2 - Когато купувах лаптопа, взехме два броя - за мен и за един приятел. Преди няколко дена стана въпрос за това и той ми сподели че изпитва същия проблем, което ме накара да пиша тук.

Благодаря предварително на отзовалите се!

Може да е калпав модел мрежова карта, може да прегрява, може да е твърде "глуха" и да не чува добре мрежите.

Надали проблема е само софтуерен - след като и двамата изпитвате един и същи проблем. Все пак може да сверите OS, версия на драйвера.

преди 8 минути, Marto Martoo написа:

ПС2 - Когато купувах лаптопа, взехме два броя - за мен и за един приятел. Преди няколко дена стана въпрос за това и той ми сподели че изпитва същия проблем, което ме накара да пиша тук.

Благодаря предварително на отзовалите се!

Това навежда на мисълта че WiFi картата на тези лаптопи е калпава.
В такъв случай вариантите са тези :

1. Изтекла гаранция + сръчни ръчички = Намираш си нова КАЧЕСТВЕНА WiFi карта, купуваш си я и сменяш тази на лаптопа.
2. Машината е в гаранция/Не умееш да се разправяш с такива неща = Отиваш в ОТОРИЗИРАНИЯ сервиз(По-добрия вариант е дори при изтекла гаранция) и молиш за подмяна на картата с различна и по-добра от текущата.
3. Въпреки гаранцията го отваряш сам и си сменяш компонента(Това автоматично значи край на гаранцията).
4. Купуваш си USB WiFi карта и караш с нея.

5. Ползваш по-добрия интернет през LAN :)

6. Идва коледа, подари си по-нов лаптоп и качествен лаптоп

7. Откажи интернета и без това там няма нищо хубаво вече ...

8.

преди 2 часа, Bubbles написа:

Това навежда на мисълта че WiFi картата на тези лаптопи е калпава.
В такъв случай вариантите са тези :

1. Изтекла гаранция + сръчни ръчички = Намираш си нова КАЧЕСТВЕНА WiFi карта, купуваш си я и сменяш тази на лаптопа.
2. Машината е в гаранция/Не умееш да се разправяш с такива неща = Отиваш в ОТОРИЗИРАНИЯ сервиз(По-добрия вариант е дори при изтекла гаранция) и молиш за подмяна на картата с различна и по-добра от текущата.
3. Въпреки гаранцията го отваряш сам и си сменяш компонента(Това автоматично значи край на гаранцията).
4. Купуваш си USB WiFi карта и караш с нея.

В предвид процесора, с който е лаптопа, едва ли е в гаранция вече, освен ако не е закупен втора употреба от някоя фирма наскоро. А и за какво да ходи в сервиза, рекламация се прави пред търговеца, няма работа в сервиза. Те си го пращат където трябва, не винаги може да се отиде в сервиза. 

Вариант е да се пробва с някоя live linux OS дали ще го има проблема и ако и там пак се появява, най-вероятно адаптера е за смяна, имах подобен проблем с моя лаптоп и като смених адаптера се оправи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.