Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на конфигурация за игри | бюжет :~1400лв

Featured Replies

Здравейте, 

реших да закупя нова конфигарация, понеже съм на dual monitor 2k setup и видео картата ми издъхва. 
Ето какво имам в момента

CPU: Ryzen 5 2600
MotherBoard: MSI B350 Tomahawk
Ram: 2x8 Kingston DDR5 2600Mghz
Video: Gigabyte 1060 OC 6GB

За момента плана е да закупя нова кутия (охлаждане?),захранване, дъно, процесор , а пък рамта,видеото, HDD(Sata3) и SDD(m2 PCI 3) да ги ползвам и евентуално да сложа 32GB RAM и RTX 3060. Бюджет около ~1400лв , но ако си струва мога да мръдна нагоре.

Процесорите към които съм се насочил са Ryzen 5 5600x или i5 12600k (разбира се, ако има по-добри вариянти предложете)

За останалите части нямам идея

Благодаря предварително

Майтапчия някакъв, за тия пари само видеото не можеш да купиш. Първо спазари старите части, за сумата за която можеш да ги продадеш + 1400 лв виж какво може да се вземе и дали си струва ъпгрейда.

Другия вариант е да смениш всичко без видеото, за него ще чакаш докато събереш парички или излязат карти на по-нормални цени.

Смени видеокартата и виж какво ще е положението и кое не ти стига. Имай в предвид, че RTX 3060 е подходяща за резолюции 1080p и 2K с компромиси. Ако играеш едновременно на двата монитора и са на по-високи резолюции, може да се окаже недостатъчна.

❶❶ Видео Карти на ТОП Цени ️ Компютри и Лаптопи | Plasico IT Superstore

• Автор

Съжалявам колеги, но не четете

преди 10 часа, Борислав Тодоров написа:

а пък рамта,видеото, HDD(Sata3) и SDD(m2 PCI 3) да ги ползвам и евентуално да сложа 32GB RAM и RTX 3060.

Написал съм че HDD,SDD, RAM, и видео ще купя по натам и ще карам с старите.

Играя на единия монитор, другия само интернет, мога да го заменя с full hd ако се налага в крайна сметка.

Четох че ryzen 5 2600 ще ботълнеква 3060, ако не е така мога евентуално само кутия и захранване да взема понежа са старички.

Много е относително какви игри играеш и какви изисквания имаш. Аз съм на 2560х1080 монитор с Ryzen 1600 AF, клокнал съм го @3.9 GHz и съм с RTX 3070. В повечето игри най-вероянто ще имам 10+% повече кадри с по-добър процесор, но на мен и така ми върши перфектна работа, почти във всички игри си имам 60+ стабилни кадъра при максимални настройки (като изключим cyberpynk например, там кадрите падат, но съм гледал, че играта го има проблема и с по-добри процесори). Затова прочети пак какво съм ти написал по-нагоре.

Привет, колега.

Може да погледнеш в тази тема, която току що пуснах. Четох доста сравнения между 5600x и 5700g - на пръв поглед изглежда, че за игри се представят сходно, в същото време 5700g има по-високи резултати при multi-threading задачи. Цената за процесор, дъно, захранване, кутия и вентилатори е точно 1395 - това е със BOX охлаждането на процесора, като четох доста отзиви, че е препоръчително да се смени с по-добро. От друга страна може да вземеш друго добро и по-евтино захранване (DeepCool DQ650, Gold 80+, 10yrs warranty, например в случая ще ти спести 50лв) и вентилатори за кутията, и да компенсираш от там, за да не излизаш много извън бюджета. Само не съм сигурен дали дъното поддържа твоята РАМ, съответно може да се наложи да заделиш още някой лев.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.