Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Stampit електронен подпис

Featured Replies

Здравейте! Днес си издадох електронен подпис на Stampit и нещо не успявам да го инсталирам. Свалих автоматичния инсталатор и драйвъра за устройството от тук но при свързване на флашката, windows показва известие че се опитва да настройва устройството, настройва го “успешно“ и при отваряне на софтуера не отчита че е свързана смарт картата. Да не би Windows да се опитва да сложи някакви други драйвъри, а не тези които аз съм инсталирал от сайта? Също опитах и да инсталирам и 'DigiCert Global Root CA', но и това не помогна. Не намирам никакви полезни инструкции на сайта на Стампит, а явно има някаква последователност на стъпките за инсталация, за да се получат нещата. Като цяло играх на сляпо и пробвах да инсталирам драйвъри докато е включена флашката, пробвах и да ги инсталирам и след това да я включа, но не се получава. На флашката има и листенце с PIN, който не ми е ясно къде се въвежда. Накрая видях че инсталаторът на софтуера е създал точка за въстановяване и възстанових промените, за да не омазвам още повече нещата ако правя някакви опити.
Та някой може ли да ме насочи кое как се инсталира?

Разрешен от Dani 01

Обади се на Stampit - 0700 14 220 - кажи им проблема, пусни им един TeamViewer и те ще ти помогнат. Ще ти отнеме 3 минути.

• Администратор

Слагаш електронния подпис в USB-то. Пускаш автоматичния инсталатор и ако завърши успешно си готов. Рестартирай машината. Отвори браузъра и някой сайт който изисква електронен подпис за вход. Като натиснеш в него вход с ЕЛ подпис чак тогава ще ти се покаже прозореца за въвеждане на пин. Ако ти се покаже прозореца за въвеждане на пин значи всичко е наред и подписа работи. Или когато подписваш документи отново се показва. Иначе след като инсталираш автоматичния инсталатор Уиндоус ъпдейт в драйвери по избор също ще ти покаже, че има по-нови драйвери за някой устройства няма проблем да ги инсталираш и тях всичко си работи и с тях.  

• Администратор
преди 3 минути, JKirilov написа:

Първо се инсталира драйвера на въпросната фишка, без да е включена!!! За целта трябва да се знае съвсем точното й наименование.

Повярвай ми става и като е предварително поставена. Говоря от личен опит по-горе точно със същия електронен подпис. Не живеем в 19-ти век да има значение, кое е първо, кое второ. Системите са доста по-интелигентни вече. А ти ако искаш си зареждай телефона по 24 часа след като си го купиш. 

преди 5 минути, Kalin Karaboychev написа:

А ти ако искаш си зареждай телефона по 24 часа след като си го купиш. 

Бая под кръста, беше това. :D 

:offtopic_s:Сори!

• Автор
  • Решение

Оправих се. Видях че на смарт картата вкарана във флашката пише ID Prime940, а аз бях инсталирал драйвери за Circle CIR115 . Инсталирах SafeNet Authentication Client (флашката си беше включена в компютъра) и тръгна всичко. 😀

Първоначално се обърках, защото на самото пакетче, с което идва флашката има етикет 'CIR115B-01'... Но на смарт картата вътре пише друго.

• Администратор
преди 2 минути, Dani 01 написа:

Оправих се. Видях че на смарт картата вкарана във флашката пише ID Prime940, а аз бях инсталирал драйвери за Circle CIR115 . Инсталирах SafeNet Authentication Client (флашката си беше включена в компютъра) и тръгна всичко. 😀

@JKirilov ще изпадне в шок, като прочете, че е тръгнало и флашката е била предварително вкарана. 

преди 17 минути, JKirilov написа:

То с простотии и дърти лъжи един канадец чак до премиер я докара...

Ти що не се кандидатира за вице.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.