Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за леко протекъл акумулатор след презареждане

Featured Replies

Не съм много запознат с колите. Зареждах днес акумулатора на колата, проверявах на всеки три часа, и когато последно отидох си личеше че леко е прекипял, имаше струйка течност отстрани и под колата също имаше малко капало. Общо взето около 10 милилитра да са изтекли. Въпроса ми е дали ще има проблем сега с този акумулатор? Сравнително нов акумулатор е, на една година.

преди 11 минути, elpresidente написа:

Не съм много запознат с колите. Зареждах днес акумулатора на колата, проверявах на всеки три часа, и когато последно отидох си личеше че леко е прекипял, имаше струйка течност отстрани и под колата също имаше малко капало. Общо взето около 10 милилитра да са изтекли. Въпроса ми е дали ще има проблем сега с този акумулатор? Сравнително нов акумулатор е, на една година.

Трябва да е в гаранция, връщай го! Но преди това откъде точно тече?

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Отиваш при акумулаторджия да му замери гъстотата на електролита. Ако трябва ще долее електролит, ако не трябва вода. Няма страшно. С какво зарядно го зареждаш? Ако може да се регулира зарядния ток го избери да е по-малък. Примерно ако акумулатора е 60 Ah - 6 ампера, ако е 85 Ah - 8 или 9 ампера.

преди 2 минути, andreygg написа:

Отиваш при акумулаторджия да му замери гъстотата на електролита. Ако трябва ще долее електролит, ако не трябва вода. Няма страшно.

В обслужваем акумулатор се долива САМО дестилирана вода/дейонизирана/!

преди 1 минута, nickolaycho написа:

Това имах предвид, но не се изразих правилно. Акумулаторджията трябва да знае какво да прави.

• Автор
преди 25 минути, Емил Костов написа:

Трябва да е в гаранция, връщай го! Но преди това откъде точно тече?

Тече от цепнатината където е капака. Зарядното е обикновено, 12 v, няма никакви опции, освен че свети зелено за заредено и червено за незаредено.

преди 4 минути, elpresidente написа:

Тече от цепнатината където е капака. Зарядното е обикновено, 12 v, няма никакви опции, освен че свети зелено за заредено и червено за незаредено.

По принцип може да се "залепи" мястото откъдето тече, но е хубаво да го смениш.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 36 минути, nickolaycho написа:
преди 39 минути, andreygg написа:

Отиваш при акумулаторджия да му замери гъстотата на електролита. 

Ако трябва ще долее електролит, ако не трябва вода.

ГЪСтотата на електролита се променя, заради изпаряването на водата!

Електролит се долива, когато е изтекъл - без значение причината.

преди 14 минути, elpresidente написа:
преди 39 минути, andreygg написа:

С какво зарядно го зареждаш? Ако може да се регулира зарядния ток го избери да е по-малък. Примерно ако акумулатора е 60 Ah - 6 ампера, ако е 85 Ah - 8 или 9 ампера.

„Умните зарядни“ само си сменят трите режима - на възбуждане, на истинско зареждане и на дозареждане. Няма нужда - от ръчно регулиране.

Тази цепнатина - явно е между корпуса на кутията (сивото) и капака - синьото.

220px-Photo-CarBattery.jpg

Принципно акумулатора може да се разглоби - за подмяна на сулфатизирала клетка.

преди 1 минута, jhoro написа:

ГЪСтотата на електролита се променя, заради изпаряването на водата!

Електролит се долива, когато е изтекъл - без значение причината.

„Умните зарядни“ само си сменят трите режима - на възбуждане, на истинско зареждане и на дозареждане. Няма нужда - от ръчно регулиране.

Тази цепнатина - явно е между корпуса на кутията (сивото) и капака - синьото.

220px-Photo-CarBattery.jpg

Принципно акумулатора може да се разглоби - за подмяна на сулфатизирала клетка.

Може, но тук едва ли го правят. Даже може и да се рециклира напълно.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Може, но тук едва ли го правят. Даже може и да се рециклира напълно.

За кое казваш - „едва ли го правят“? Познавам човек (фирма), който хем е търговец, хем сервиз на акумулатори. От него знам, как работят българските фирми.

Казват - „Предвидили сме 8% технологични дефекти. Плащаш 100 акумулатора , караме ти 108 и приключваме. Тези 8 - ако искаш си ги продавай, ако решиш - ползвай ги за подяна!“

Какво мислиш, че прави?

преди 26 минути, jhoro написа:

За кое казваш - „едва ли го правят“? Познавам човек (фирма), който хем е търговец, хем сервиз на акумулатори. От него знам, как работят българските фирми.

Казват - „Предвидили сме 8% технологични дефекти. Плащаш 100 акумулатора , караме ти 108 и приключваме. Тези 8 - ако искаш си ги продавай, ако решиш - ползвай ги за подяна!“

Какво мислиш, че прави?

Дали правят това! Не мисля!

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Дали правят това! Не мисля!

Мислиш или не - точно това правят! Не толкова грубо обаче!

Пп. Едната глупост на клипа е, че ползва една и съща форма - при отливането на двете клеми.

преди 13 минути, jhoro написа:

Мислиш или не - точно това правят! Не толкова грубо обаче!

Пп. Едната глупост на клипа е, че ползва една и съща форма - при отливането на двете клеми.

Не знам дали се прави в България. Това имах предвид. Иначе ще е супер!

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Не знам дали се прави в България. Това имах предвид. Иначе ще е супер!

Затова казвам - прави се!

Човека ... къща на три етажа си направи, с това!

преди 1 минута, jhoro написа:

Затова казвам - прави се!

Човека ... къща на три етажа си направи, с това!

Мога да кажа само ЕВАЛА. Ако повече хора развиват подобни бизнеси в България, тя може и да излезе от тинята.

• Автор

Акумулатора е от този модел. Горе има един малък отвор. На снимката съм показал със синьо откъде точно е текло. Сега като почистих под акумулатора, видях че алуминиевата планка която го застопорява беше леко корозирала, там където се е събрало малко от киселината. Надавам се да не съм повредил нещо важно отдолу.

fseries.jpg

преди 4 минути, elpresidente написа:

Акумулатора е от този модел. Горе има един малък отвор. На снимката съм показал със синьо откъде точно е текло. Сега като почистих под акумулатора, видях че алуминиевата планка която го застопорява беше леко корозирала, там където се е събрало малко от киселината. Надавам се да не съм повредил нещо важно отдолу.

fseries.jpg

Нищо не можеш да повредиш. Просто това е производствен дефект. Не е залепен капакът както трябва.

преди 30 минути, elpresidente написа:

Акумулатора е от този модел....

fseries.jpg

Toва е клапан. Сработва при високо налягане, за да не се пръсне кутията. Причината е примитивния изправител, защото е без ограничител на тока. И когато зареждаш гледай да е открито и проветриво, а най-добре си купи GEL акумулатор.

И да, третирай разлятото от електролита, защото корозията ще продължи.  Грунд, боя, че даже напляскай грес.

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

преди 30 минути, Profruit написа:

Toва е клапан. Сработва при високо налягане, за да не се пръсне кутията. Причината е примитивния изправител, защото е без ограничител на тока. И когато зареждаш гледай да е открито и проветриво, а най-добре си купи GEL акумулатор.

Ти четеш ли?

преди 59 минути, elpresidente написа:

Сега като почистих под акумулатора, видях че алуминиевата планка която го застопорява беше леко корозирала, там където се е събрало малко от киселината.

Това е вътре, в двигателния отсек на автомобила. Когато се е зареждал от генератора!
Пп. Тая планка не е алуминий. Корозия (ръжда) има при феритните сплави - цветните метЪли се покриват с патина!

• Автор
преди 6 часа, JKirilov написа:

Без повече снимки няма да стане. Но да си купиш такъв акумулатор...

На колко години е колата?

27

преди 30 минути, elpresidente написа:
преди 6 часа, JKirilov написа:

На колко години е колата?

27

Ами тя ... почти нова бре!

преди 6 часа, elpresidente написа:

27

Тогава сваляш акумулатора, закарваш го в банята да го изкъпеш ;) и после зареждаш в антрето с оглед на половин час (примерно)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.