Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на Компютър

Featured Replies

Здравейте!

Имам компютър, който е доста старичък и съм решил малко да го ъпгрейдна.

Дъното ми е ASRock G31M-VS. В момента имам 2GB Рам памет, 512МB ми е видеокартата на Nvidia и двуядрен процесор Intel.

Какви са препоръките Ви и какъв ще е максимума, който мога да направя.

Какъв е бюджета? За какво обичайно ползваш компютъра? С какво не се справя, за да искаш ъпгрейд? Дай повече информация за това каква е паметта, каква е видеокартата, какъв е процесора, какво е захранването, какъв е монитора.

Бюджет? Цели?

Можеше малко по-конкретно да кажеш:

- имам точно този процесор в момента

- имам тази видео карта

- паметта ми е 2GB като е 1х2 или 2х1 ..

- имам такъв системен диск

- всичко това се захранва от това захранване

- ползвам го под тази операционна система в момента и ще го ползвам онази след ъпгрейда.

Глобално - с това дъно си за никъде - най-много да добавиш малко памет и да клокнеш сегашния процесор, ако вече не си. Евентуално добавка на SSD ако нямаш.

А тази система https://alphacom-bg.com/product/1332/bluechip-businessline-m-tower-i3-4130-8gb-500gb.html обезмисля всякакъв ъпгрейд на сегашната.

• Автор
преди 21 минути, plamen_petrov_80 написа:

Бюджет? Цели?

Можеше малко по-конкретно да кажеш:

- имам точно този процесор в момента

- имам тази видео карта

- паметта ми е 2GB като е 1х2 или 2х1 ..

- имам такъв системен диск

- всичко това се захранва от това захранване

- ползвам го под тази операционна система в момента и ще го ползвам онази след ъпгрейда.

Глобално - с това дъно си за никъде - най-много да добавиш малко памет и да клокнеш сегашния процесор, ако вече не си. Евентуално добавка на SSD ако нямаш.

А тази система https://alphacom-bg.com/product/1332/bluechip-businessline-m-tower-i3-4130-8gb-500gb.html обезмисля всякакъв ъпгрейд на сегашната.

Мисълта ми е, че все по-новите игри не ги подкарва. 

Тогава направо ще се ориентирам към някоя по-нова и по-мощна система.

С тази система, може би игри от 2010 работят, но сега сме 2022 вече и ако игрите не са тип "скрити обекти", катри, табла .. много трудно е да се мисли, че тази система ще стане за игри.

Помислете много добре и глобално върху всичко - какво искате, как го искате и т.н. и след това го обяснете тук и питайте или кажете какво сте избрали. Няма да казвам, че момента изобщо не е за правене на нов геймърски компютър.

За по-нова система си приготви около 2000+ лева, ако искаш да играеш нови игри с прилични кадри и настройки. Само видеокартите, които стават горе-долу за игри, са 500+ лева - GTX 1050 TI/1650 са ти като минимум. Вече RTX 3060 и нагоре са 1400+ лева. Отделно дъно, памет, процесор, кутия, захранване, дискове - още поне 1000 лв. Разгледай темите из раздела и ще се ориентираш.

преди 1 час, Djaner Erhanov написа:

Здравейте!

Имам компютър, който е доста старичък и съм решил малко да го ъпгрейдна.

Дъното ми е ASRock G31M-VS. В момента имам 2GB Рам памет, 512МB ми е видеокартата на Nvidia и двуядрен процесор Intel.

Какви са препоръките Ви и какъв ще е максимума, който мога да направя.

Прекалено стара платформа! Моята препоръка е да си купите нов!

• 2 години по-късно...

Здравейте, 

Компютърът ми е старичък вече и му дойде ред за ъпгрейд, моля за малко информация относно подходящият ъпгрейд за мен. Основно ще цъкам игрички от сорта на Аssassins Creed, FIFA, Age of Empires, така че не ми трябва кой знае каква машина. Ето и настоящата ми:

Дъно: AsRock H110M-G/M.2

Процесор: i5 7400

Видео карта: GTI 1050TI

RAM: 8GB

Много ще съм ви благодарен.

Поздрави,

току-що, Raze написа:

Какъв ти е бюджета? Общо-взето, най-добре нова конфигурация изцяло.

Това е, че не ми се дават много пари, мислех си има ли какво да му се сложи на това дъно до 1000лв да речем, че ми лагват игрите ако не играя на минимум. :)

RAM паметта ти е малко, трябва ти поне още толкова. Също и процесора те спъва, I7 ще е по-добре, но за цената, за която се продава, не си струва, по-добре ново дъно с някой AM4 процесор за 300 лева. За останалите пари можеш да вземеш и нова видеокарта. Предполагам и захранването ти е читаво, иначе сигурно и него ще трябва да смениш.
Примерно нещо такова за бюджета: Количка: GIGABYTE B450M K AM4, AMD Ryzen 5 5600 4.2GHz 36MB 65W AM4 Tray, 2X8G DDR4 3200 KINGSTON FURY BEAS, продукти и цени. (nikem-bg.net)

Ако видеокартата я няма, може и от тук или от друго място на подобна цена, за да влезем до ~1000 лв:

Видео Карта Palit GeForce RTX 4060 StormX NE64060019P1-1070F от Vario.bg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.