Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Регистрация на нов внос автомобил

Featured Replies

Здравейте!

Ще регистрирам кола, нов внос, за пръв път ми е. Колата е бе0з номера, ще я карам с платформа до КАТ , казаха ми, че първо трябва да направя застраховка ГО и да платя еко такса.

Застраховката може ли да се направи по номер на Рама, без да е по регистрационен номер? Може ли пак само първа вноска да се плати, или трябва да е цялата?

Еко таксите в КАТ  ли се плащат?

Благодаря!

Пред КАТ или вътре в района сигурно има офиси където подготвят всички документи. Отиваш направо при тях, правят и застраховката и после добавят номерата. Не се притеснявай.

• Автор
преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Пред КАТ или вътре в района сигурно има офиси където подготвят всички документи. Отиваш направо при тях, правят и застраховката и после добавят номерата. Не се притеснявай.

Тук в Добрич ги разкараха всички фургони и бараки пред КАТ, затова мисля в друг офис да направя първо застраховката, но не знам дали цялата трябва да е или може на вноски и само първата да се плати? 

Еко таксите не се ли плащат в КАТ? Те вътре имат клон на СИБанк мисля, в самата сграда.

• Автор
преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Разбира се, че може на вноски. Явно в Добрич не мислят за удобството на клиентите си... 

Мерси за отговорите!

Пречели  им фургоните пред КАТ и ги изгониха.

Лека вечер!

преди 30 минути, Богатир написа:
  1. Застраховката може ли да се направи по номер на Рама, без да е по регистрационен номер?
  2. Може ли пак само първа вноска да се плати, или трябва да е цялата?
  3. Еко таксите в КАТ  ли се плащат?
  1. Да - може. Регистрационния номер е едно, но най-точната идентификация на автомобила е по номер на шаси/рама.
  2. Ти пак ще платиш „цялата сума“, но за по-малък период - едно тримесечие примерно.
  3. Продуктовата такса (ЕкоТакса), първоначален преглед, застраховка, тол-такса - не са работа на „Пътна полиция - КАТ“. На територията им - може да има, но може и да няма кой да прави тези неща. При нас имат свободни помещения в сградата и са вътре, но е според случая.

Пп. Възможно е в документите на автомобила, да не е вписан номер на двигател! В някой държави - той е резервна част.

Ппп. Ако документално ти си внасяш автомобила - договорът за покупко-продажбата трябва да се легализира. Да е преведен от заклет преводач.

преди 15 минути, Богатир написа:

Мерси за отговорите!

Пречели  им фургоните пред КАТ и ги изгониха.

Лека вечер!

Малко ли стояха там 15 години !!!

Застраховката се прави на вноски при първа регистрация . След това ако искаш си плащаш всички вноски .

• Автор
преди 1 минута, adersa написа:

Малко ли стояха там 15 години !!!

Застраховката се прави на вноски при първа регистрация . След това ако искаш си плащаш всички вноски .

А еко таксата къде? Застраховката имам къде да я направя. Еко таксата къде се плаща?

преди 17 минути, Joss Bomon написа:

Разбира се, че може на вноски. Явно в Добрич не мислят за удобството на клиентите си... 

Не е точно така верно в Добрич за последните 5 години доста офиси затвориха тук наемите са дебели . Лично от КАТ при мене дойдоха доста хора да си продължават да плащат вноските

преди 1 минута, Богатир написа:

А еко таксата къде? Застраховката имам къде да я направя. Еко таксата къде се плаща?

Това вече не знам надявам се някой от КАТ по запознат да ти каже .

преди 30 минути, adersa написа:

Това вече не знам надявам се някой от КАТ по запознат да ти каже .

Ами да питаме най-запознатия - Наредба за определяне на реда и размера за плащане на продуктова такса - ДВ, бр. 30 от 15 април 2016 г.

Заплаща се в Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерството на околна среда и водите.

Цитат
Чл. 5. (2) При придобиване на МПС за лична употреба чрез въвеждането на територията на страната от друга държава - членка на ЕС, или чрез внасянето им от държава извън ЕС продуктовата такса се заплаща преди първоначалната регистрация на МПС в отдел/отдели "Пътна полиция" на Столичната дирекция на вътрешните работи или на съответната областна дирекция на Министерството на вътрешните работи.
Чл. 12. (1) При първоначална регистрация на МПС по реда на Наредба № І-45 от 2000 г. .... се предоставя декларация по приложение № 12, попълнена от лицето, което пуска на пазара МПС, или от лицето, което въвежда/внася МПС за лична употреба.
(2) Заедно с декларацията по ал. 1 се представят:
1. копие от платежно нареждане за платена продуктова такса по сметката на ПУДООС от лицето, което пуска на пазара МПС, или от лицето, което въвежда/внася МПС за лична употреба, или
2. удостоверение по приложение № 13, издадено от организация по оползотворяване на МПС на лицето, което пуска на пазара МПС, или на лицето, което въвежда/внася МПС за лична употреба, или
3. разрешение за индивидуално изпълнение на задълженията, издадено от министъра на околната среда и водите на лицето, което пуска на пазара МПС.

Бога, еко таксите май нямат нищо общо с КАТ. Защото аз няколко пъти съм вкарвал коли, и ги плащах в Плевен на едно място, където е на другия край на града до галерията ,,Илия Бешков,, пък КАТ е на другия край на града преди село Буковлък. А защо не ви вземеш едни временни транзитни номера да движиш с колата, до като си управиш нещата без да бързаш.

преди 2 минути, Христофор_първи написа:

Бога, еко таксите май нямат нищо общо с КАТ

Имат без екото няма да минеш кат .Аз не виждам смисъл вече от тези такси тя май беше 300 лв .Да гушат някой с ГО е достатъчно да минеш КАТ и да ти дадат номера .

преди 3 минути, adersa написа:

Имат без екото няма да минеш кат .Аз не виждам смисъл вече от тези такси тя май беше 300 лв .Да гушат някой с ГО е достатъчно да минеш КАТ и да ти дадат номера .

Даде ясно, че няма да минеш без екото, обаче да ли тия пари се плащат на КАТ или друга държавна институция е отделен въпрос, който и на мен не ми е много ясен. 

преди 3 часа, adersa написа:

преди 3 часа, Христофор_първи написа:

Даде ясно, че няма да минеш без екото, обаче да ли тия пари се плащат на КАТ или друга държавна институция е отделен въпрос, който и на мен не ми е много ясен. 

Четете ли или само си говорите?

преди 18 часа, jhoro написа:

Заплаща се в Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерството на околна среда и водите.

Сега остава да намериш къде точно в Добрич се намира въпросното ведомство...

@Богатир ясно е, че тук няма никой от Добрич, който се е занимавал наскоро с покупка на автомобил без регистрация. Съвета ми е, да питаш в някоя автокъща или направо в КАТ, къде точно в Добрич се прави въпросното плащане. 

преди 22 минути, Joss Bomon написа:

@Богатир ясно е, че тук няма никой от Добрич, който се е занимавал наскоро с покупка на автомобил без регистрация. Съвета ми е, да питаш в някоя автокъща или направо в КАТ, къде точно в Добрич се прави въпросното плащане. 

Защо да го търси - физически? То си пише - „платежно нареждане за платена продуктова такса по сметката на ПУДООС“! Ако ще - в Австралия да е офиса.

• Автор
преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Благодаря на всички писали в темата!

Намерих каквото ми беше нужно. Еко таксата се плаща вътре в КАТ, има офис на банка в сградата на КАТ . Направих и застраховката..

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.