Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква програма използва ЮТ за обработване на видеа?

Featured Replies

Как се казва програмата, която ЮТюб използва за компресиране на видеа? Когато качите видео на сайта им, отнема известно време преди видеото да може да се гледа, и пише "We are processing this video". Какви процеси протичат по време на обработката? Питам, че ме интересува как успешно да намаля размера не видео, без да губя качество.

Видео с размер от няколко гигабайта ще стане 300-400 мегабайта, след като го кача в ЮТюб. Искам да постигна същия резултат, без да се налага да качвам видеа в ЮТюб, след което да чакам да бъдат обработени, след което да ги тегля от ЮТюб, и чак тогава да ги качвам в сайта, в който искам да бъдат качени. Сайта, в който искам да си качвам клиповете има лимит от 2ГБ на клип, което означава, че не можеш да качиш клип, който е по-голям от 2ГБ. Сега използвам ЮТюб като начин за компресиране на клипове, но качването и свалянето отнема много време.

Нужна ми е програма, която може да сваля размера на видеото, без да се губи качеството на видеото.

Клиповете, които правя са с формат MP4. Обяснете ми и кой кодек да използвам за такъв формат, както и колко bitrate в секунда да използвам.

Благодаря.

Още една подобна тема ако пуснеш, ще ти е първата! :)

Това гугъл за нищо го нямаш май? How Does YouTube Compress Videos? Why Does YouTube Compress Videos – Videoprentice

Изтегли някой клип от ютуб, виж с какъв кодек са компресирани аудиото и видеото, на какъв битрейт и ще си отговориш на въпроса.

Техен модифициран ffmpeg, като гледам ще ти е по бързо да ги качваш и сваляш от колкото да ги свиваш локално при тебе.

на 12.01.2022 г. в 13:18, bootlicker написа:

Питам, че ме интересува как успешно да намаля размера нa видео, без да губя качество.

Видео с размер от няколко гигабайта ще стане 300-400 мегабайта, след като го кача в ЮТюб. Искам да постигна същия резултат, без да се налага да качвам видеа в ЮТюб, след което да чакам да бъдат обработени, след което да ги тегля от ЮТюб, и чак тогава да ги качвам в сайта, в който искам да бъдат качени. Сайта, в който искам да си качвам клиповете има лимит от 2ГБ на клип, което означава, че не можеш да качиш клип, който е по-голям от 2ГБ. Сега използвам ЮТюб като начин за компресиране на клипове, но качването и свалянето отнема много време.

Нужна ми е програма, която може да сваля размера на видеото, без да се губи качеството на видеото.

Клиповете, които правя са с формат MP4. Обяснете ми и кой кодек да използвам за такъв формат, както и колко bitrate в секунда да използвам.

Ще ти кажа. Надявам се да оцениш материала както подобава, като решение. Само че за MP4 после преобразувай контейнера или опитай да употребиш AviDemux вместо VirtualDub или (ползвай HandBrake като програма и компресирай).

Във вторият клип има някои пропуски за сегашни полезни инструменти, които са по-атрактивни и отсъстват. Като те са напълно заменими.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.