Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся програма за рентгенови снимки

Препоръчан отговор

Програма не ти трябва да търсиш, във всеки диск има и записана програма с която да отвориш снимката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Dicom

преди 17 минути, lupis написа:

Програма не ти трябва да търсиш, във всеки диск има и записана програма с която да отвориш снимката.

Освен ако случайно е пропуснато записването на софта на диска - виждал съм такова нещо.
Ако на машината, на която ще се гледа е забрана обцията Autorun трябва да се стартира ръчно програмата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе то това хубаво дето сте дали, ама дали става дума за такива рентгенови снимки или автора има редвид ония другите не става ясн от запитването.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, цър-вул написа:

Под ония другите, плаките ли имаш предвид? Те се гледат на светлата стена, не на комптър.

Не, имам предвид оная шашма от преди десетина години когато някой беше пуснал "приложение" което уж прави камерата на телефона рентгенова.
Така поставен въпроса от автора ми звучи точно като търсене на такова чудо. Естествено само той може да каже.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, цър-вул написа:

Верно ли? Ти да видиш...😎

преди 3 часа, цър-вул написа:

Ами смешно е потвърждението ти ...
'що трябва да се пълни темата с плява?

Спамер!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, cvetanvasilkovski написа:

Търся програма за рентгенови снимки

Образите от образната диагностика - рентгенови снимки, КАТ ( компютърна аксиална томография - или просто скенер) и ЯМР ) ядреномагнитен резонанс се записват при използването на специален стандарт наре§ен DICOM - Digital Imaging and Communication in Medicine .Софтуерът за запис на изображението на всеки апарат по света вграден в апарата и е разли§ен, но но задължително на всеки диск се ка§ва и viewer с който да може да §етете диска. ПОнякога оба§е се налага разт§итане на изображения без да се раз§ита на 

Тоест - на вас Ви е необходим DICOM Viewer.

И опираме до това - кой то§но.

Ли§но аз , когато работя под Windows изпoлзвам radiant - идеална програма, вклю§ваща пове§ето възможности на платената си версия във trial периода си, който изти§а всеки месец, но се подновява лесно = просто се даунлоадва наново :) 

Под MacOS ( основната ми система ) съм абсолютен фен на Miele LXIV - програмата е абсолютен трепа§, безплатна, а слага платените си братя в задния си джоб - разполага със вси§ки възможности, вклю§ително 3D визиализация на образа, вградени ангио и фазови филтри ! Дано не я направят платена, само това се моля горещу Богу.

Под Линукс ( ползвам единствено Убунту - не знам ка се държи под други дистрота) -   фаворитът ми е XMedcon  - отворен код, има вси§ки базови функции + някои редки филтри за MRI

Toвa e.

Надявам се да съм Ви бил полезен.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За безплатната IrfanView отиваш на сайта секцията Plugins, намираш и сваляш 

DICOM - (version 4.57 allows IrfanView to read Dicom formats (DCM, ACR, IMA)

Ззаб. На последната ми снимка файлът на CD е без разширение, като го копираш на харда му сложи .DCM.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Филипов написа:

За безплатната IrfanView отиваш на сайта секцията Plugins, намираш и сваляш 

DICOM - (version 4.57 allows IrfanView to read Dicom formats (DCM, ACR, IMA)

Ззаб. На последната ми снимка файлът на CD е без разширение, като го копираш на харда му сложи .DCM.

Ще ме извиняваш, но плъджина, който се добавя на IrfanView за раз§итане на DICOM изображения е меко казано "не струва". Меко казано. Руснаците биха нарекли този плъджин със зву§ното наименование "пиздец" ;)

Защо ли ? - Извле§ените изображения са с неправилни пропорции ( а това е изклю§итено важно за раз§итането) , светлосенките не са както трябва, филтрите не се показват адекватно.

Да, постарали са се, но никой лекар не използва това недоразумение - просто не става за диагностика. Нищо на екрана не е както трябва.

Това, §е една програма изкарва някаква снимка на екрана , не озна§ава, §е върши работа. IrfanView е пример то§но за такова нещо.  

преди 4 часа, JKirilov написа:

Когато я направят, спираш ъпгрейда!

Тц- просто си намирам друга :) 

Светът се развива и знаеш ли колко §итави разработ§ици се борят за място под сллънцето - програми излизат всеки ден , и то със все нови и нови възможности. Въпросът е да намериш ПРАВИЛНАТА програма :) 

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...