Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изкарване на изборажение на два монитора от лаптоп

Препоръчан отговор

Здравейте,
Имам следният въпрос:
как може да се изкара сигнал на два монитора от лаптоп?
Изображението от екрана на лаптопа да се вижда на единият монитор и на вторият да се вижда като втори монитор?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Борислав Стоянов написа:

Здравейте,
Имам следният въпрос:
как може да се изкара сигнал на два монитора от лаптоп?
Изображението от екрана на лаптопа да се вижда на единият монитор и на вторият да се вижда като втори монитор?

Ако имате само един видео изход /в повечето случаи/ то ви е нужен видео сплитер, като този пример или според това какъв тип е видео изхода:

61bMFbT662S._AC_SL1500_.jpg

Има и друга възможност, ако единият монитор има видео изход то може да се свърже на последователен принцип - от лаптопа с кабел в първи монитор и от изхода на първи монитор с кабел във втори монитор!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дай марка и модел на този лаптоп? Така само гадаем какви изходи има.

Може да стане и с докинг станция, ако се поддържа от лаптопа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Авторът иска да има два независими монитора, а не дублиране на изображението.
1. Вариант едно
Лаптопът има 2 видео изхода
Свързва със съответните кабели
2. Вариант две
Лаптопът е с само с 1 видео изхода
С помощта на външна видео карта

Всичко зависи от това кой модел лаптоп (ще) се ползва

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, цър-вул написа:

Авторът иска да има два независими монитора, а не дублиране на изображението.
1. Вариант едно
Лаптопът има 2 видео изхода
Свързва със съответните кабели
2. Вариант две
Лаптопът е с само с 1 видео изхода
С помощта на външна видео карта

Всичко зависи от това кой модел лаптоп (ще) се ползва

Ще видя какъв е лаптопа и ще кажа.

Благодаря ти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 52 минути, JKirilov написа:

Борка, ще е по-лесно ако кажеш причината за това?

Отговорът на този въпрос е основен и съществен за решаване на казуса в темата! :writealetter:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, JKirilov написа:

Да бе да, ще ти я каже баш пък на тебе.
Те питащите питат за да си блъскате главите да им отговаряте.
Хвърляй боба и готово.
А най-интересното е, че един цървул знаел по-добре от самият питащ, какво той бил искал.
Ами ако този питащ е просто клонинг ник на един от вас писалите тука вече ?
Кой се бъзика с другарчета , а ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Его те - трееше експертът от странство да се подключи, та да разкрие кон'спира'цията... 

преди 35 минути, Белгиеца написа:

един цървул

Цървул си ти! Аз съм с ник цър-вул. Ама то си трябва четене с разбиране. Нещо, което на теб трудно ти се отдава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 25.01.2022 г. в 17:53, JKirilov написа:

Причината ? Идва колегата при мен и ми казва "Купил съм си два монитора и искам на тях да гледам таблици, документи, пощи, цифрички и т.н., а не да се кьора на малкия екран на лаптопа. Намери ми решение.

Ами ако този питащ е просто клонинг ник на един от вас писалите тука вече ?
хахахха

Колегата е отпуска и не мога да му видя лаптопа, но ползва Huawei.

А може ли да стане с докинг станция с Type C ? Примерно единият монитор да се свърже към лаптопа, а другият пред тази докинг станция ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, Борислав Стоянов написа:

Идва колегата при мен и ми казва "Купил съм си два монитора и искам на тях да гледам таблици, документи, пощи, цифрички и т.н., а не да се кьора на малкия екран на лаптопа. Намери ми решение.

Не стана ясно - два монитора вклчва ли дисплея на лаптопа или се търси два различни десктопа на два монитора.Ако е първото - просто се свърва външен монитор към някой от видео зходите на лаптопа.
Ако е второто - трябва външна видео карта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Борка, Борка...:angry:

Пак нищо не ти се разбира, но то е защото не знаеш какво е това компютър, за какво служи и как се ползва.

В една предна тема нашият всезнайко Емо даже предложи сплитер...

Но за доуточнение:

https://www.pcworld.com/article/448298/how-to-set-up-two-monitors.html

https://www.drivereasy.com/knowledge/how-to-connect-two-monitors-to-a-laptop/

Вече ако идеята е дребничкият текст на един документ на лаптопа да го изкара така - горната част на екрана на единия монитор, долната на другия, то няма да стане.

Цялата тази работа започна (според мен) с Фотошоп. Отворените 5-6-7-8 прозореца с инструменти закриваха образът, обработван на екрана. Затова образът на единия монитор, а изструментите на другия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...