Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Драскотина на монитора

Препоръчан отговор

Здравейте вчера като съм излизал и комшийката е била на гости с котката си. И вратата на стаята ми била леко отворена и котката влезнала в стаята ми и взела че си точила ноктите по монитора и е оставила черта. Случайно да знаете как се махат тези черти и дали въобще могат да се махнат монитора ми е NEC ето този модел е https://www.rmania.net/monitori-nec----ea191m-s-pva-1280x1024-3846.html прилагам и снимка на която се вижда чертата

272011344_1016554752541487_2381292460567236368_n.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На скрийншот, няма как да се види каквато и да е черта на монитора...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Иначе, физическа повреда няма оправяне, освен ако не се смени матрицата. Евентуално може да се смени покритието, но пак е трудно и скъпо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Приятел, на скрийншот няма как да се видят драскотини по дисплея. Трябваше да го снимаш с телефона. 

Но няма значение - не се махат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Raze написа:

Тази снимка със screenshot от windows ли я направи? Как да видим така чертата според теб?

Да направих я с скрийншот моя грешка . Не се съобразих че няма да се види чертата токущо качих снимка от телефона на която се вижда чертата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-горе съм ти отговорил какви са ти вариантите, ако монитора е надраскан, а не просто изцапан.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Rudy M. написа:

Тоя дъртия монитор така или иначе е за смяна. Възползвай се от случая.

Е той е за смяна но пак ми върши работа докато си оправя другия монитор

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробваш с полир паста за кола.На ръка,с мек парцал.Ако е повърхностно,може би да се намали малко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Пробваш с полир паста за кола.На ръка,с мек парцал.Ако е повърхностно,може би да се намали малко.

Благодаря ще опитам

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не бих си правил експерименти с пасти. Много вероятно е да се изтърка всичко покрай драскотината и да стане още по-зле.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Raze написа:

Не бих си правил експерименти с пасти. Много вероятно е да се изтърка всичко покрай драскотината и да стане още по-зле.

Да прав си и аз като се замислих не си струва риска а по самия монитор може да се чертае примерно с пръст

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, Raze написа:

Това е паста,която полира,а не шкурка.Стъкло не може да повреди.А ако има остатъци от ноктите на котката,те ще се махнат по този начин и ще стане по-прозрачно самото надраскване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Идвам за наема написа:

Момчета , монитора е 10 лв , сериозно ли скате да го търкате с паста ? 

Къде видя тази цена?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 27.01.2022 г. в 12:20, Димитър 59 написа:

Това е паста,която полира,а не шкурка.Стъкло не може да повреди.

Покритието не е стъкло, а поляризатор филм. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, ^Li^ написа:

Покритието не е стъкло, а поляризатор филм. 

Знам,затова казах,че може нежно да се полира,но при положение,че е от гланцовите дисплеи.На матовите,ще си личи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Димитър 59 написа:

Знам,затова казах,че може нежно да се полира,но при положение,че е от гланцовите дисплеи.На матовите,ще си личи.

Няма да се получи с полиране, смяна на филма, матрица или нов монитор. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-добре се ориентирай към нов или втора употреба подобен монитор. Цената със замяната ще ти излезе по-скъпо от нов.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Този монитор си ми върши добра работа и драскотината от котката едвам се забелязва. Забелязва се най вече на бял фон но не ми пречи а за една драскотина да сменя монитора не си струва. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...