Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли и струва ли си ъпгрейд?

Featured Replies

Колеги здравейте тъй като с тия копачки цените на видео картите отидоха до небесата а моя кошник не е нито много стар нито хич нов а е по средата...на века,се чудя какъв оптимален ъпгрейд да му направя.Понеже и не ми е много сила материята бих искал съвет.

Ползва се за всичко и за умерен гейминг csgo,gta V и прочее.

Мисля си за двойка 2х8гб рам ,задължително ssd и понеже така ми е разделен дяла и прочее че ...има винаги между 20-30гб свободно място.(да не разправям)

Може би като гивезелък доп. Охлаждане и външно оптично устройство че и плаче за преинсталация стана над 2г не е ...сиреч от както е купен.(че с флашка прекалено игра а и някой път си трябва да прочете диск..)

Как стоят нещата с клокването че там съм хептен риба?

Мерси за вниманието

Screenshot_2022-01-31-14-35-31-193_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg

Screenshot_2022-01-31-14-35-26-878_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg

Screenshot_2022-01-31-14-35-11-745_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg

Нищо не можеш да клокваш с това дъно, едвам го видях какво е с тези мини снимки, дето си качил. Дори и от 2х8 RAM памет едва ли ще имаш особена нужда и разлика ме съмнява да усетиш. Слагай SSD и това е, иначе всичко е за смяна. Евентуално може да смениш процесора с I5 или I7 от поддържаните от дънната платка, но въпроса е при цените им дали си струва. Реално по-добре е да дадеш още малко пари и да вземеш нова платформа - AMD или intel. Видеокартата също не е подходяща за игри, прекалено е слаба.

• Автор

Сори за снимките правени са чрез TeamViewer ...ясно разбрах.това как е като конфигурация за 2300 с остатък 2г почти гаранция към онлайн магазин.мен ми се струва чук 🔨 иначе не съм фен на амд едно време грееха кат слънцето ама беше преди хах ся навярно не отстъпват много на интел.
Specs
CPU RYZEN 5 3600
GPU NVIDIA RTX 3060 MSI GAMING X 12 GB DDR6
RAM 16 GB DDR4 3200 MHZ DUAL CHANNEL 
PSU Мисля, че е около 600w
Motherboard Arsenal Gaming X
SSD 228 GB I 1 TB HDD

• Автор

Не е от магазин иначе ми предлагат друга ся ще дам инфо Процесор Intel Core i5-11400F (2.60Ghz Up to 4.40Ghz,12MB, 65W, LGA1200) Box

Дънна платка ASUS PRIME H510M-A

Памет G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 2666MHz CL19 - F4-2666C19D-32GIS

Диск SSD ADATA GAMMIX S5 1TB M.2 PCIe NVMe Gen 3.0 x4

Хард диск WD Blue 1TB 3.5" 64MB cache 7200rpm

Захранване EVGA 600 W1 600W 80+ 100-W1-0600-K2

Кутия AeroCool Hive v2 FRGB, Mid Tower, Черен

Видео карта EVGA GeForce RTX 2060 SC OVERCLOCKED 6GB - 06G-P4-2062-KR

Всичко: 2594лв. И се чудя коя от двете

Това дали си фен или не е без значение, зависи кое ти дава по-добра производителност за парите, които ще дадеш. Дали видеото е 6 или 16 ГБ е без значение, ако няма достатъчна мощност и е старо. Например RTX 3060 > RTX 2060.

Процесорите са почти идентични, вече в игри със съответна видеокарта по същия начин може да потърсиш сравнения в youtube или направо в google. В първата конфигурация "Motherboard Arsenal Gaming X" не съществува, нещо не си преписал правилно. Но пък видеокартата е по-мощна, с повече памет и едно поколение по-нова. Най-добре дай ориентировъчен бюджет, който си склонен да дадеш и ще видим какво може да се сглоби за сумата.

• Автор

За сега повече от парите за втората оферта която ми изготвиха не повече...те с тия копачки видео картите стигнаха небесата...да иначе и аз това исках да  спомена че е повече рам и поколение по нова видео картата в първата оферта дето един пич си продава неговата конфигурация,другата е от магазин офертата

• Автор

https://gplay.bg/share/k49 това ми го предлагат също като вариант на "т.нар примерната конфигурация" от горния пост която е за ~2600 как ви се струва? 300лв по малко са си 300лв 

ПП ся видях  e само дъното :D

Не виждам процесор да има.

Ако е само за игри, памет 16 GB (2*8) са достатъчни. По-добре вземи по-голямо SSD или механичен диск за разликата.

Иначе, по-добре вземи конфигурация с RX 6600: Геймърска конфигурация Gplay Fighter RX 6600 HELL

• Автор

Абе ...то и едни игри той малкия и хбокс има ...играе там Fortnite и гта то върви сега но онлайн малко сбозва на моменти.Така че ...да малко повече fps държи rx-a ще видим.Мерси за коментарите.

• Автор

https://www.emag.bg/nastolen-kompjutyr-gaming-lenovo-legion-t5-28imb05-intelr-coretm-i5-10400f-comet-lake-16gb-ddr4-512gb-ssd-m-2-2280-pcie-3-0-nvme-nvidia-geforce-rtx-2060-cd-6gb-gddr6-free-dos-90nc00rtri/pd/DJXDSFMBM/?utm_source=facebook&utm_medium=dpa_emag&utm_campaign=facebook_dpa_ongoing_all_3d_igtag_cia_rewq&utm_content=carousel_image&utm_term=23844872738460581&cmpid=91511 тва избраха а аз бях да се намали на 512гб ССД то на офертата от 2600лв и 16гб рам за да дойде към 2300 и си мисля че малко отстъпва леновото ама ми писна хах и на мене ...прав ли съм :) наздраве колеги

Готовите конфигурации с марковите машини, като от горния линк: твърдо не.

Поставят се най евтините компоненти,  и кутията не струва.

• Автор

...да бе тва е най малкото.

Пуснах на две фирми с по нисък капацитет ССД и рам да видим ако е около 2300 добре за ся я отказах макар че все си викам да не се меся толкова и да се набута сестрата и в качество малкия че все бързат .. сякаш оферти няма да има  ..че кат говорим тва е тва е бати машината кат се има предвид че ще свали малко пак си е чук https://m.olx.bg/d/ad/geym-komp-lenovo-legion-ryzen-7-3700x-rtx-3060-12gb-16gb-512g-nvme-ssd-CID632-ID8JqsV.html

Ако наистина го вземаш това последното, най-добре да го тестваш и огледаш обстойно на място, провери компонентите отговарят ли на описанието и най-вече серийните номера на гаранциите. Това захранване от 50 лв. задължително го смени, че може да ти изгори всичко:

Цитат

6. Захранване: 550W HUNT KEY 80 PLUS GOLD.

Употребявано захранване 550W, Huntkey (descom.com)

Help with Huntkey 550W psu (LW-6550HG) powering GTX560Ti | Tom's Hardware Forum (tomshardware.com)

Цитат

• Автор

Ами за 400лв разлика ще вземе боклука ама ко да направиш тя рядко взима техника от която после да не съжалява под една или друга причина....опитвам се да не се ядосвам казвам да не се бърза не е тумнало ама квото човек сам си напрай цяло село не може ..живи и здрави момчета!

ПП даже ми свали още 100 с друга марка видео хахх

IMG_20220202_125727.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.