Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бойлер Теси - движение на водата по меката връзка на бойлера за студената вода

Препоръчан отговор

Привет колеги, когато пусна крана за студена вода или тоалетното казанче се усеща движение на водата по меката връзка на бойлера за студената вода. Не ми е ясно, когато ползваме студена вода от бойлера ли идва или от водопровода и самото движение на вода по меката връзка защо се получава-за изравняване на налягането, или бойлерът се пълни отново.

Благодаря предварително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Vazil1 написа:

се усеща движение на водата по меката връзка

Я пак ?...

В бойлера влиза студена вода и излиза топла след нагряване. До батерии и казанче си отива директно разклонение след водомера на студената вода. Ако някой "майстор" си е правил свободни съчинения по инсталацията е отделен въпрос.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Vazil1 написа:

Привет колеги, когато пусна крана за студена вода или тоалетното казанче се усеща движение на водата по меката връзка на бойлера за студената вода. Не ми е ясно, когато ползваме студена вода от бойлера ли идва или от водопровода и самото движение на вода по меката връзка защо се получава-за изравняване на налягането, или бойлерът се пълни отново.

Благодаря предварително.

когато пуснеш рязко студената вода, налягането във водопровода пада рязко
и когато спираш рязко, налягането се вдига рязко
което се отразява като движение на меката връзка...тъй де, рязко променяш налягането и уно са дърви и мърда кът пишок

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

... или възвратния клапан на бойлера е за смяна...

БРАВО! Със сигурност е за смяна!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

БРАВО! Със сигурност е за смяна!

може и да не е
тези нещица са нормални при гъвкавите връзки

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, дръндю написа:

може и да не е
тези нещица са нормални при гъвкавите връзки

Клапан. Това е първият заподозрян, да не говорим че има случаи когато не е правилно монтиран!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Клапан. Това е първият заподозрян, да не говорим че има случаи когато не е правилно монтиран!

може и да си прав
току що пробвах и не мърдат
преди време, гъвкавите връзки ми бяха дълги и имаше ефекта споменат в предишен пост
сега връзките ми са къси, много къси
пп
и налягането на водата  вече е по-малко, защото едно време ставаха много аварии

Редактирано от дръндю (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, дръндю написа:

може и да си прав
току що пробвах и не мърдат
преди време, гъвкавите връзки ми бяха дълги и имаше ефекта споменат в предишен пост
сега връзките ми са къси, много къси
пп
и налягането на водата  вече е по-малко, защото едно време ставаха много аварии

Като за начало той трябва да се провери. После вече ще видим!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Vazil1 написа:

Благодаря предварително.

Благодаря за отговорите!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Обикновено възвратният клапан е на входа на бойлера. И ако меката връзка е по-дълга, може да възникне това люлеене на маркуча от промяна на налягането(пускане на водата в тоалетната например). Това показа и е възвратният клапан работи. Иначе ще се източва бойлерът в тоалетната.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...