Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HP лаптоп включва но без екран

Featured Replies

Здравейте. Имам един HP Probook 4710s който се инати да стартира ако дисплей кабела отвътре му е включен. Работише си без проблеми докато един ден спря да показва картина. Опитах цял куп неща но нищо не помага. Работата е следната:

Лаптопа се включва обаче на екрана не излиза нищо. Чувам как оптичното устройство стартира но не чувам хард диска да започва да върти и лампата отдолу която мисля че трябва да индикира когато диска върши нещо въобще не свети. Когато го свържа към монитор чрез VGA или телевизор чрез HDMI пак нищо не излиза. Отначало опитах следните неща:

Извадих батерията и задържах бутона за включване за 20-30 секунди
Разместих РАМ дори ги опитах 1 по 1 в различни гнезда
Изключих клавиатурата
Изключих тъчпада
Изчистих CMOS като премахнах батерията
Изключих кабела за дисплея и пак го наместих

И ето го сега интересното. Оказа се че ако изключа дисплей кабела и след това го свържа с монитора или телевизора, хард диска най-накрая започва да върти, лампата която споменах нагоре започна да мига и Windows буутва докато ако този дисплей кабел стои включен, нищо не се случва. Когато уиндоуса зареди обаче пък ми излиза син екран с грешка VIDEO_TDR_FAILURE (с Windows 10 съм). Деинсталирах този драйвер и уиндоуса си буутва без проблеми и мога да си го използвам обаче пък на екрана има 5-6 червени вертикални черти/петна. И при VGA и HDMI излизат идентично. Бих могъл да си го ползвам така с монитор или телевизор но предпочитам да си използвам вградения дисплей.

Вече не се сещам какво друго мога да опитам да заработи. Видеото ли е повредено, дъното?

преди 23 минути, hfourxzeror написа:

обаче пък на екрана има 5-6 червени вертикални черти/петна. И при VGA и HDMI излизат идентично. Бих могъл да си го ползвам така с монитор или телевизор но предпочитам да си използвам вградения дисплей.

Вече не се сещам какво друго мога да опитам да заработи. Видеото ли е повредено, дъното?

Качи една снимка да видим тези черти може и да са артефакти сменяна ли е пастата на процесора и видеочипа? Ако не е смени я и виж какъв ще бъде резултата

• Автор
преди 3 минути, vlado1985 написа:

Качи една снимка да видим тези черти може и да са артефакти сменяна ли е пастата на процесора и видеочипа? Ако не е смени я и виж какъв ще бъде резултата

A1IdKn7.jpg

преди 2 минути, hfourxzeror написа:

A1IdKn7.jpg

Смени термопастата на процесора и на видеочипа. Това са артефакти но след смяната на пастата ако се оправи ти препоръчвам поне на 6 месеца да сменяваш пастата и също така смажи вентилатора на процесора капни му малко машинно масло или му сложи бързооборотна грес с нея поне няма да ти се налага често да го смазваш.

преди 5 минути, ined написа:

Видеото е повредено и да сменя пастата все тая - това няма да го оправи

Има шанс да се спаси видеото но си иска редовна профилактика и лаптопа на автора явно не му е правена профилактика от много време. Дугия вариант е ако се влоши да свали дъното и в фурната за 10 минути

преди 11 минути, vlado1985 написа:

Смени термопастата на процесора и на видеочипа. Това са артефакти но след смяната на пастата ако се оправи ти препоръчвам поне на 6 месеца да сменяваш пастата и също така смажи вентилатора на процесора капни му малко машинно масло или му сложи бързооборотна грес с нея поне няма да ти се налага често да го смазваш.

Има шанс да се спаси видеото но си иска редовна профилактика и лаптопа на автора явно не му е правена профилактика от много време. Дугия вариант е ако се влоши да свали дъното и в фурната за 10 минути

И къде точно да го капне това машинно масло?

s-l1600.jpg

s-l1600.jpg

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

И къде точно да го капне това машинно масло?

s-l1600.jpg

Как къде сваля радиатора маха вентилатора и му слага масло вентилатора е на фтулка а може и да няма фтулка и да си излиза перкат спокойно поне аз съм забелязал на доста лаптопи които съм отварял че на вентилаторите фтулките ги няма и перката си излиза спокойно без проблеми

Ето го и от другия край вентилатора!

s-l1600.jpg

Ето го и от другия край вентилатора!

s-l1600.jpg

На снимката се вижда много добре как е захванат вентилатора и може да се свали спокойно да се почисти и смаже

преди 13 минути, vlado1985 написа:

На снимката се вижда много добре как е захванат вентилатора и може да се свали спокойно да се почисти и смаже

Дори и да се смаже, все тая, щом охлажда процесора значи видеото си е заминало!

Виж колко некадърно е охлаждането на видео чипа. Този от дясно, от ляво е процесора.

s-l1600.jpg

И артефактите как ще ги махнеш? Като смажеш вентилатора ли?

преди 3 минути, ДзВяРа! написа:

Виж колко некадърно е охлаждането на видео чипа. Този от дясно, от ляво е процесора.

s-l1600.jpg

Като казах да смаже вентилатора не съм имал в предвид че така ще се реши проблема. И двамата знаем отлично че за да охлажда, добре процесора един вентилатор то той трябва да бъде почистен. И смазан за за да върти перката нормално и да прави, хубави обороти но като казах обороти. То ниските обороти както знаем всички са когато няма натоварване и температурите са ниски а високите обороти когато са когато има натоварване и температурите са високи. А относно радиатора който охлажда видеото такъв е дизайна нито ти нито аз или който и да е има вина че така са го измислили смотано.

преди 9 минути, vlado1985 написа:

Като казах да смаже вентилатора не съм имал в предвид че така ще се реши проблема. И двамата знаем отлично че за да охлажда, добре процесора един вентилатор то той трябва да бъде почистен. И смазан за за да върти перката нормално и да прави, хубави обороти но като казах обороти. То ниските обороти както знаем всички са когато няма натоварване и температурите са ниски а високите обороти когато са когато има натоварване и температурите са високи. А относно радиатора който охлажда видеото такъв е дизайна нито ти нито аз или който и да е има вина че така са го измислили смотано.

Виж снимката, има едно винтче между двата слота на рама. :hush: Ами прави впечатление. :D

Това дъно ще е евтино ако го намери втора употреба, защото процесора не е вграден.

Виж, има едно винтче между двата слота на рама. :hush:

Това дъно ще е евтино ако го намери втора употреба, защото процесора не е вграден.

Да процесора не е вграден и се маха но дори и да намери същото дъно 2 ръка от някой продавалник рискува много 

преди 2 часа, ДзВяРа! написа:

s-l1600.jpg

И артефактите как ще ги махнеш? Като смажеш вентилатора ли?

Всъщност на тази снимка процесора го няма. Той се пада надолу от северния мост, който пък е от дясно на видео чипа и от ляво на южния мост.

Мисля, че даваната информация трябва да е технически вярна - има показана картика и обяснения по нея които не са точно така. Това не е като проблема може да е такъв или такъв, пробвай това или онова - тук всичко е ясно кое  какво е.

преди 4 часа, цър-вул написа:

Така е, но на кого му пука и каква е връзката с дефектиралата видео карта?

Това дъно което си предложил дори е с ДДР3, а неговото с ДДР2! Което е още по-добре, но ще трябва и РАМ да копува!

преди 6 часа, plamen_petrov_80 написа:

Всъщност на тази снимка процесора го няма. Той се пада надолу от северния мост, който пък е от дясно на видео чипа и от ляво на южния мост.

Снощи къде съм зяпал не знам. :wub:

2Х4GB DDR3/DDR3L - 2х29лв. + транспорт или пак от Ali... И става с "нова" машина

преди 10 часа, hfourxzeror написа:

ако изключа дисплей кабела и след това го свържа с монитора или телевизора, хард диска най-накрая започва да върти, лампата която споменах нагоре започна да мига и Windows буутва докато ако този дисплей кабел стои включен, нищо не се случва.

Това може да се окаже проблем в дисплея - окъсява изхода на видеокартата и машината умира - не може да мине POST.
От дръга страна чертите показват проблем във видео контролера. Та накрая можедасе окаже, че след смна на дъното дисплеят да опука отново видео контролера.
Т.е сака си диагностика в сервиз.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.