Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще има ли драстичен спад на цената на Уиндоус 10?

Featured Replies

Да очаквам ли драстичен спад на цената на Уиндоус 10, ако Уиндоус 11 стане по-популярен и повече от 50% от компютрите са с инсталиран Уиндоус 11, а не 10?

Кога ще има драстичен спад на цената на Уиндоус 10, според вас? Колко време ще отнеме докато популярността на Уиндоус 10 спадне дотолкова, че и цената му ще падне поради намалено търсене?

Ти на каква цена го гледаш сега?

Колко очакваш да падне цената му?

За самостоятелен лиценз ли говорим или за закупуване на хардуер с лиценз?

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Ти на каква цена го гледаш сега?

Колко очакваш да падне цената му?

За самостоятелен лиценз ли говорим или за закупуване на хардуер с лиценз?

В момента е 370 лева в онлайн магазина на Ardes. Става въпрос за самия софтуер, без никакъв хардуер.

Очаквам цената да падне под 200 лева, или да е някъде около 100-150 лева. Просто ми е интересно защо нещо старо и неподдържано се продава на доста по-голяма цена от Уиндоус 8, 10, и 11, които са по-нови, по-качествени, и имат по-голямо търсене и потребление.

преди 3 минути, bootlicker написа:

Очаквам цената да падне под 200 лева, или да е някъде около 100-150 лева. 

Заповядай Windows 7 на ниска цена. 

преди 3 минути, bootlicker написа:

В момента е 370 лева в онлайн магазина на Ardes. Става въпрос за самия софтуер, без никакъв хардуер.

Очаквам цената да падне под 200 лева, или да е някъде около 100-150 лева. Просто ми е интересно защо нещо старо и неподдържано се продава на доста по-голяма цена от Уиндоус 8, 10, и 11, които са по-нови, по-качествени, и имат по-голямо търсене и потребление.

Аз съм объркан .. за кое говорихме?

Я помисли отново и напиши пак отговора си!

И в момента Win 10 се намира на цена по-ниска от 100 лв.

Също така предполагам правиш разлика между Win10/Win10Pro ....

преди 1 минута, ^Li^ написа:

Заповядай Windows 7 на ниска цена. 

https://www.emag.bg/softuer-windows-7-professional-sp1-32-64-bit-oem-elektronen-licenz-ilds01p002/pd/DJTJ1VBBM/?ref=other_customers_viewed_go_2_3&provider=rec&recid=rec_52_3761d5aa36e4142b3d1576ac21c38ba1af3f3a8b548afb2a4f2e37ba918f412c_1644513049&scenario_ID=52

Интерсно Pro e по-евтин ...

Като цяло мисля, че продажбата им трябваше да е прекратена.

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Логиката следва да е, но вероятно има все още свободни лицензи. 

Мисля, че преди време съм търсил Windows 7 - нямаше легален начин да го закупиш, имаше само новите версии. Като казвам легален - визирам за фирма и да издържи всякакви проверки.

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Мисля, че преди време съм търсил Windows 7 - нямаше легален начин да го закупиш, имаше само новите версии. Като казвам легален - визирам за фирма и да издържи всякакви проверки.

На практика щом ОС бъде спряна от поддръжка изчезва и от пазара след кратък период от време, към момента какъв е случая с тези лецензи които се намират не мога да кажа. 

На практика щом ОС бъде спряна от поддръжка изчезва и от пазара след кратък период от време, към момента какъв е случая с тези лецензи които се намират не мога да кажа. 

Може да е в следствие онова решение на онзи съд, които позволява препродаването на вече закупени лицензи.

https://www.emag.bg/windows-10-pro-full-retail-fpp-win10-pro-full/pd/DS0Y1TMBM/?ref=graph_profiled_similar_1_2&provider=rec&recid=rec_49_3a310b9357233f6d4fd24dcb7a67bd9c13791a53344eb15a0facf3ffc45bb004_1644513070&scenario_ID=49

FPP - Full version (Retail)
Includes transfer rights to another computer - Можете да преместите диска на друг компютър и ще си тръгне нормално..

FPP е най-скъпият начин за закупуване на продукти на Microsoft. Този тип лиценз е вечен и е подходящ за домашна употреба и за малки фирми, които се нуждаят от по-малко от пет софтуерни лиценза.

• Всички Microsoft лицензи на нашия сайт, са за еднократно активиране, което означава, че прехвърлянето или преинсталирането не е възможно. Но опитайте все пак, понякога става.

Свободни съчинения от ученик в 5 клас ...

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Цитат

В момента прогнозата за доставка не е налична

@bootlicker, докога ще генерираш теми като за детската градина?

преди 7 минути, цър-вул написа:

В качеството на какъв си да му говориш така админ , мод ? Не виждам да имаш подобна титла да правиш забележки не ти отива на годините и не живеем в Северна Корея да казваш какво може да се пуска и какво не .С всеки изминал ден се убеждавам , че го играеш като Ким в форума .

• Автор
преди 3 часа, ^Li^ написа:

Бройката на лицензите ограничена ли е?

преди 11 минути, цър-вул написа:

Еми, нали все някакви теми трябва да се пускат, че да има активност... Като ми дойде нещо на ум, но не го разбирам, пускам тема.

преди 2 минути, bootlicker написа:

Предполагам, не мисля че са неограничени лицензите предвид, че всяка ОС има свои жизнен цикъл. Едва ли може някой да каже със сигурност, освен MS. 

току-що, adersa написа:

В качеството на какъв си да му говориш така админ , мод ?

На тъпи въпроси по принцип не отговарям, но ще направя изключение като за бавноразвиващ се.
1. Ако бях админ нямаше да питам в тема.
2. Питам в качеството си на редови потребител, на когото се налага да превърта плявата, за да стигне да съдържание, имашо смисъл за четене.
Тъп опит да се заяждаш. Не ти се отдава - казвам ти го за пореден път. Нямаш такъв капацитет. Илитерат не може да генерира умна мисъл...

току-що, bootlicker написа:

Ти как мислиш?

Може би той искаше да каже, че има останали бройки никога не ползвани лицензни копия. Нещо като произведени тениски с надпис "Честита Нова 2021 година" - тениска е, топли, но не е актуална, защото сега е модерерно да си актуален ...

преди 6 минути, bootlicker написа:

Еми, нали все някакви теми трябва да се пускат, че да има активност...

Словоблудството не вдига ниво! Форумът е с добро индексиране в търсачките...

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ти как мислиш?

Може би той искаше да каже, че има останали бройки никога не ползвани лицензни копия. Нещо като произведени тениски с надпис "Честита Нова 2021 година" - тениска е, топли, но не е актуална, защото сега е модерерно да си актуален ...

И му показаха в друга тема, че дори на новите коли, които не са по 2 за лев не с е сваля драстично цената при застой.
За съжаление при Windows не е като при парцалките - аутлети няма.

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Може би той искаше да каже, че има останали бройки никога не ползвани лицензни копия. 

Това имах предвид, лицензи които са вече в системата им, не активирани до този момент. 

преди 10 часа, цър-вул написа:

А ти какво правиш в тази тема, ако не си за детската градина?... 

Пиша ти не за да се заяждам, а да те накарам да се замислиш. Отиди в сериозните теми, и остави дечицата (и възрастните с акъл на дечица) да си играят тук :) .

През 2020 година закупих OEM лиценз за Windows 10 Pro от надежден сайт. Към днешна дата цената му е 12.23 Є. Не е тайна, че големите компании купуват голямо количество лицензи и тези, които им останат се изкупуват на символични цени и препродават след това. Поне така съм чувал/чел в Интернет. Разбира се това е мой съзнателен избор и не афиширам никого да купува лиценз по този начин. Поради това и не пиша името на сайта.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.