Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Уиндоус 7 все още е скъп и е с оригиналната си цена?

Featured Replies

Защо Уиндоус 7 е все още скъп и цената му е толкова висока, колкото му беше като нов, пред положение, че Уиндоус 7 не се поддържа и има нови Уиндоус издания, които са по-популярни от уин7?

Гледам, че Уиндоус 7 държи цена между 250-370 лева, докато уиндоус 8, 10 и 11 са по-евтини. Защо по-новите и по-качествени издания са по евтини от по-старото и неподдържано издание?

Опитвам се да разбера бизнес логиката на капиталистическия Майкрософт.

Защо нещо старо, неподдържано и по-малко търсено се продава на по-висока цена от нещо по-ново, поддържано и по-търсено?

Не трябвале намаленото търсене и намалената популярност на даден продукт да доведе до спад на цената му?

Щом се предлага на висока цена - значи има търсене! Друга логика няма!

Защото е Дъ Бест оф Дъ Бест, много по-добър от 10-ката с безкрайните си ъпдейти и бъгове. За съжаление новите компютри ги правят нарочно така , че да не можеш да сложиш 7-ца.

Защото се ползва във всички държави, държавни администрации, частни бизнес компании и много обикновенни потребители. Не всеки има възможност да си закупи нов компютър!

преди 8 минути, ДзВяРа! написа:

Защото се ползва във всички държави, държавни администрации, частни бизнес компании

Брей,от извора на истината ще да е това заключение.............аз сигурно работя на марс,но от няколко години не съм срещал служебна машина с уин 7,камо ли всички да са с него........................

преди 37 минути, bootlicker написа:

Защо Уиндоус 7 е все още скъп и цената му е толкова висока, колкото му беше като нов, пред положение, че Уиндоус 7 не се поддържа и има нови Уиндоус издания, които са по-популярни от уин7?

Гледам, че Уиндоус 7 държи цена между 250-370 лева, докато уиндоус 8, 10 и 11 са по-евтини. Защо по-новите и по-качествени издания са по евтини от по-старото и неподдържано издание?

Защо нещо старо, неподдържано и по-малко търсено се продава на по-висока цена от нещо по-ново, поддържано и по-търсено?

Не трябвале намаленото търсене и намалената популярност на даден продукт да доведе до спад на цената му?

Пускаш N-та тема,защо това било скъпо...Много искам да те видя,ти като произведеш нещо-за колко ще го продаваш.И колко време.

преди 1 минута, Слави Маринов написа:

Брей,от извора на истината ще да е това заключение.............аз сигурно работя на марс,но от няколко години не съм срещал служебна машина с уин 7,камо ли всички да са с него........................

И кога казах, че ВСИЧКИ ползват уин7? Казах, че се използва от много администрации, предприятия и потребители!

Виж Слави, не искам пак цяла вечер да споря с теб.

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

И кога казах, че ВСИЧКИ ползват уин7? Казах, че се използва от много администрации, предприятия и потребители!

Виж Слави, не искам пак цяла вечер да споря с теб.

Ами това,което казах е факт,аз съм фен на 7цата,и дори на 8.1,също нямам намерение да споря,но наистина от няколко години не съм срещал служебна машина със 7ца,може да е случайно,или знам ли ,просто е така.............

преди 1 минута, JKirilov написа:

Защо се пънеш? На бензиностанцията може и с 98!

А 95 ... вече няма!

И 86 също няма! Но уин7 има.

преди 6 минути, ДзВяРа! написа:

И 86 също няма! Но уин7 има.

Уин ХР и Уин 3.11 - също има!

преди 54 минути, Слави Маринов написа:

аз сигурно работя на марс,но от няколко години не съм срещал служебна машина с уин 7,

на марс работиш

всичко бачка на уиндолс 7

от уидолс  7 нагоре е за келеши  

Аз си карам на 7 бях и на 10 но се върнах пак на 7 не че не ми харесва 10 харесва ми ама не е там работата причините за да се върна на 7 са съвсем други. Един приятел бачка на някаква бензиностанция 2 от машините им са с xp Ii edna druga s 7 Xсестрата на тоя пич бачка в общината нещо като заместник секретарка на кмета. Преди няколко дни тоз лапни шаран вика айде да те карам с мен до на сестрата работата че трябва да вземе от нея някъв документ. Отиваме ние при момичето ми аз я гледам си цъка на 7 и я питам вий тук за 10 не сте ли чували и тя вика ми той и кмета кара на xp и май незнае какво е това 10

преди 13 часа, bootlicker написа:

Ми то се иска поне малко акъл за тая работа :angry: 

Windows 7 нарочно е по-скъп. Ако беше без пари - кой щеше да купи новите 10 и 11?... 

Качествената стока държи цената си. Особено след като бе разработен за него браузер за контакт с интернет. 

Ако има  Microsoft Edge, то аз бих се върнал и на XP. 

Правете разлика между програма и приложение. Кой инсталира външна програма в Windows?! Кой ползва външни "безплатни" програми извън договореностите между M$ и корпоративни клиенти?! Кой пуска изпълнението на макроси от непознати?! 

Определено правете разлика между Windows за лични цели или за служебни. Служител не би следвало да ползва служебния компютър за лични цели, а отговорността за конфигуриране на служебен компютър се пада на IT администратора във фирмата, така, че в друг аспект, то за ПК за какво трябва да си купуваш ОС при положение, че има безплатна?! 

Та за какъв скъп продукт може да се говори, ако е с OEM ключ за някакъв Windows?! -> Друг е въпроса от къде може да се изтегли оригинален имидж на windows 7, който да не е пипан от разбирачи ... 

преди 16 минути, dioib написа:

Друг е въпроса от къде може да се изтегли оригинален имидж на windows 7, който да не е пипан от разбирачи ... 

От майкрософт си се тегли,с този инструмент примерно.................https://www.heidoc.net/joomla/technology-science/microsoft/67-microsoft-windows-and-office-iso-download-tool

преди 2 часа, dioib написа:

Качествената стока държи цената си. Особено след като бе разработен за него браузер за контакт с интернет. 

Ако има  Microsoft Edge, то аз бих се върнал и на XP. 

Минавай направо на Линукс - Microsoft Edge си работи на *Убунту без проблеми!

А за качеството ... „Цена има - когато има сделка. Другото са само оферти!“
Щом има кой да купува - значи „цената“ е Ок!

преди 17 минути, jhoro написа:

Линукс

Ли нук кс не е моята ОС. ;) От там на сетне, то ми е все тая над каква машина аз ще имам власт. ;) 

п.п. За разлика от други в тоя форум аз съм софтуерист ... ;) 

Е, имам и механични и други познания в следствие на "всестранно развита личност", но от социалистическия строй. :) 

преди 5 минути, JKirilov написа:

Как да не фане вирус човека, кат не се къпе?

В твоето киснене в форума 24 часа по колко пъти се къпеш ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.