Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обновяване на Windows 7 след инсталация.

Featured Replies

За да работят ъпдейте намерих следната информация:

Цитат

Когато ръчно инсталирате актуализации, трябва да превключите настройките си за актуализация на Никога не проверявайте за актуализации и първо рестартирайте устройството.

Уверете се, че KB3020369 е инсталиран, ако не го инсталирате ръчно,

Win-7 64 бита https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=46817

След това инсталирайте ръчно KB3172605 Win-7 64 бита,

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=53332

След като превключите настройките за актуализация на Windows обратно към това, което сте имали преди, и ръчно проверете за актуализации, останалите трябва да се покажат скоро.

Намерих следният метод:

https://forums.techguy.org/threads/updated-steps-for-installing-and-updating-windows-7-sp1.1222250/

Искам специалистите по Windows. Да кажат дали посоченият метод по-горе е все още актуален и може ли да е ползва?

Нямам  интерес от разни инсталатори "всичко в едно".

Интересувам се само от метод подобен на този, който е посочен в линка.

Идеята е, да се инсталират последните комулативни ъпдейти, които включват почти всичко, като се избегнат купчината дребни ъпдейти натрупани през годините до сега.

Разрешен от lupis

• Отговори 61
  • Прегледи 10,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А за мързеливите може и с това .

• Смяташ ли, че руснаците нямаше да надигнат вой в озон или на сайта на simplix... А и присъствието му в majorgeeks и sevenforums и на още доста авторитетни места също е показателно.

• Ами според мен няма смисъл от такава играчка, след като методът на simplix работи отлично без да умуваш какво точно да обновяваш. Пък и може да се каже, че simplix е  "специалист по Windows", а авторъ

• Автор
преди 11 минути, Raze написа:

И какъв е проблема да тестваш и да кажеш кое и дали работи?

Ще тествам и дори след това ще дам подробни инструкции. Просто си мислех, че някой може скоро да се е занимавал с това и да сподели опит.

преди 1 час, ntm7iv написа:

Искам специалистите по Windows.

Тук няма човек който да е участвал в разработката. ;) 

Специалист е този който се е специализирал само и единствено да работи за M$. ;) 

преди 25 минути, dioib написа:

Специалист е този който се е специализирал само и единствено да работи за M$. ;) 

Това не е вярно! Не всички MVP са служители на М$ и тези, които не са, не получават възнаграждение за дейността си.

преди 3 минути, цър-вул написа:

не всички

:offtopic_s:;) 

Щях да го постна, но изискването е 

преди 2 часа, ntm7iv написа:

Интересувам се само от метод подобен на този, който е посочен в линка.

Ами според мен няма смисъл от такава играчка, след като методът на simplix работи отлично без да умуваш какво точно да обновяваш. Пък и може да се каже, че simplix е  "специалист по Windows", а авторът точно такъв търси:)

преди 6 минути, lupis написа:

методът на simplix работи отлично

Напълно съгласен съм!
А може да се интегрира актуалният пакет на simplix в чист Windows  7 iso и да се инсталира от актуален имидж.

• Автор

Благодаря ви за коментарите, запознат съм със simplix. Не съм сигурен до колко може да се има доверие на издателя на инсталатора, защото винаги има риск от получаване на нежелани промени по системата. Затова искам да си направя всичко сам ръчно. Иначе да simplix е много добър инструмент.

Аз съм с Windows 7 64 Pro и никога съм нямал такива врътки с ъпдейтите, макар, че от дълго време се доверявам само и единствено на пакетите на simplix, защото ъпдейтите директно от сайта на M колкото помагат, толкова и вредят.
Но идеята ми е, че след чист инсталиран windows без проблеми си пускам ъпдейтите от сайта на Майкрософт и си вървят без никакви заобикаляния.
Тествано и на седмица 86 и на седмица 64.

преди 12 минути, ntm7iv написа:

Не съм сигурен до колко може да се има доверие на издателя на инсталатора, защото винаги има риск от получаване на нежелани промени по системата.

Смяташ ли, че руснаците нямаше да надигнат вой в озон или на сайта на simplix...
А и присъствието му в majorgeeks и sevenforums и на още доста авторитетни места също е показателно.

• Автор
току-що, цър-вул написа:

Смяташ ли, че руснаците нямаше да надигнат вой в озон или на сайта на simplix...

Надявам се да си прав :)

• Автор
преди 9 минути, Ivan Zangagolev написа:

Аз съм с Windows 7 64 Pro и никога съм нямал такива врътки с ъпдейтите, макар, че от дълго време се доверявам само и единствено на пакетите на simplix, защото ъпдейтите директно от сайта на M колкото помагат, толкова и вредят.
Но идеята ми е, че след чист инсталиран windows без проблеми си пускам ъпдейтите от сайта на Майкрософт и си вървят без никакви заобикаляния.
Тествано и на седмица 86 и на седмица 64.

Без първите два ъпдейта, които се добават ръчно и за които писах в началото не се получават никакви ъпдейти. После вече като се появят и като видиш дългия списък...

преди 3 минути, цър-вул написа:

Освен това simplix присъства в мрежата не от вчера.

Така е знам за този пакет от много години. Наистина логиката е, че трябва да е безпроблемен.

• Автор

Относно защитите:

"Ключ /FixOn включает защиту от Meltdown и Spectre, а /FixOff её выключает. Без ключей для Win7 защита выключена, а для Win2008R2 включена."

Включвате ли защитата или я оставяте изключена?

Най-добре пробвай с това: GRC | InSpectre

Тествай варианти с включени/изключени защити дали ще ти спадне производителността, при по-стар и слаб хардуер може да има разлика.

преди 1 час, ntm7iv написа:

Относно защитите:

"Ключ /FixOn включает защиту от Meltdown и Spectre, а /FixOff её выключает. Без ключей для Win7 защита выключена, а для Win2008R2 включена."

Включвате ли защитата или я оставяте изключена?

По подразбиране е изключена. С ключовете можеш да си я превключва. Но имай предвид, че с активна защита може драстично да ти падне производителността. Тествай с инструмента на GRC от поста на @Raze

• Автор

@цър-вул интересувал ли си се има ли риск и какъв е от експлоатиране на Meltdown и Spectre, при нормално сърфиране, примерно с браузъра Firefox?

Да кажем при наличие на някакъв зловреден JavaScript на даден сайт.

• Автор
преди 1 минута, цър-вул написа:

Има тема за Spectre и Meltdown във форума

Ако ми дадеш конкретен линк ще съм ти благодарен.

• Автор

Благодаря за отговорите.

Реших да си спестя часове разправии с ъпдейти и се доверих на simplix. Системата се ъпдейтна успешно. Много съм доволен от инструмента. Браво на създателя. Човека се е погрижил дори след инсталацията автоматично да се стартира "disk cleanup".

Ако все пак някой реши да се пробва с обновяването ръчно се надявам нещата, които съм пъбликувал в началото да са му полезни.

@lupis и @цър-вул много ми помогнаха, за да взема решение и да използвам simplix. Бих искал да дам решение и за двамата но мисля, че няма как. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.