Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малко мрежови въпроси

Featured Replies

Здравете отбор имам няколко мрежови въпроси , които ми се набиха в главата този месец и не стигнах до точен отговор . На скоро на доставчика ми в вкъщи Бергон имах 1 седмица проблеми с скоростта вечерно време , бавно зареждане на сайтове , спийдтеста отчита едвам 3 мбпс на всички устройства у дома . Говорих с едно момче от фирмата питах го да не би някой да ме флооди по едно и също време или да се е закачил по мак адрес или ИП .Той ми отговори така - Не открихме необичайна активност на суитча или от устройствата имали сме 1000 мбпс оптика до блока споделена , може някой от входа или от блока да точи голям брой торенти и така да разкъсва трафика . Друго което го питах има ли начин да се закачи по мак адрес или ИП без да съм му ги давал той каза едва ли имаме защита . И друго което го питах за което от вас ще искам точен отговор - Когато се пусне новата оптика до дома ще е споделена ли скоростта той ми отговори така - да пак е споделена но всеки клиент отива до главния суич и я споделя много по - скъпа апаратура.Така въпроса ми е , когато от бергон ми пуснат оптиката моите 100 мбпс ще се споделят ли с другите им клиенти от входа .

Имат дръжки, не могат да смогнат на многото клиенти. Тези 1000 мегабита да дойдат да ги измерят пред теб и да ти покажат колко потребители има и кой на каква скорост е, след това ги разпредели и ще видиш как лъжат.

• Автор

Raze 

Не знам какво се случи с мрежата им тази година до сега съм нямал поблеми  с скороста им винаги съм стигнал макс 90 мбпс .

преди 30 минути, adersa написа:

Raze 

Не знам какво се случи с мрежата им тази година до сега съм нямал поблеми  с скороста им винаги съм стигнал макс 90 мбпс .

Не им стига капацитетът, но няма да си го признаят. БГ трафикът както и международният интернет трябва да се купуват, а на тях не им се дават повече пари.

• Автор
преди 52 минути, adersa написа:

Когато се пусне новата оптика до дома ще е споделена ли скоростта той ми отговори така - да пак е споделена но всеки клиент отива до главния суич и я споделя много по - скъпа апаратура.Така въпроса ми е , когато от бергон ми пуснат оптиката моите 100 мбпс ще се споделят ли с другите им клиенти от входа

А нещо по този въпрос ?

преди 38 минути, adersa написа:

Raze 

Сигурно, преди да си добавят нови абонати...

преди 1 минута, adersa написа:

А нещо по този въпрос ?

Това с тях трябва да го уточниш, не можем да гадаем какво ще направят и как.

преди 10 минути, adersa написа:

А нещо по този въпрос ?

Не, няма да се споделят. Не е в това проблемът. Проблемът е в това колко капацитет купен имат.

преди 6 минути, adersa написа:

А нещо по този въпрос ?

Твоите 100 Mbit/s би трябвало да не ги споделяш с никого - споделена е скоростта (капацитета), който "идва" до входа. Ти просто си шейпнат на 100, НО това е негарантирана скорост - максимално достижима. Ясно е, че ако до входа има 1000 Mbit/s и трябва да се разпределят на 20 килента по 100 - това няма как да се случи. Виж си договора, дали има клауза за минимални скорости U/D.

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Не, няма да се споделят. Не е в това проблемът. Проблемът е в това колко капацитет купен имат.

Ясно Мерси за отговора Емич !

Цитат

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Твоите 100 Mbit/s би трябвало да не ги споделяш с никого - споделена е скоростта (капацитета), който "идва" до входа. Ти просто си шейпнат на 100, НО това е негарантирана скорост - максимално достижима. Ясно е, че ако до входа има 1000 Mbit/s и трябва да се разпределят на 20 килента по 100 - това няма как да се случи. Виж си договора, дали има клауза за минимални скорости U/D.

Да в момента са по такава технология Лана им е такъв . Дано по бързо пуснат оптиката до дома и комшиите да си бучат колкото си искат торенти

Аз ще го обесня по следният начин. В нас съм с гигабитова свързаност всеки закачен в LAN може да прихвърля данни с максимална скорост до 1Gb/ps, но интернета ми е 100Mb/ps и данните се прехвърлят респективно с 10 пъти по-ниска скорост в Интернет средата. При ISP е подобно. Ако има 20 клиента с план 100Mb/s то той трябва да има свързаност със сградата поне 2Gb/ps, но въпроса е дали има толкова капацитет към мрежите в публичното пространство, особенно когато вечер всеки сяда зад PCто, TVто и т.н.защото не се знае с колко още сгради и клиенти споделя този капацитет на дадената локация?

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

защото не се знае с колко още сгради и клиенти споделя този капацитет на дадената локация?

Абе...то се знае, ама го знае само ISP и се прави на "чук" :) 

Може би тук се крие отговара:

https://bergon.net/internet_dobrich

Аз никъде не виждам високи скорости. Тези дето се виждат обикновено са до, но реално винги стигат до към 75%, при натоварени часове а има я няма 50.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.