Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Уеб сайт на компютър с Windows 10 Pro или ?

Featured Replies

Първо имам няколко въпроса гуугле  не ми помага особено , моля не цитираите ама потърси в гуугле има толкова много материял. сигурно е така ако знаеш какво точно трябва да търси гуугле Да кажем така имам компютър( 12 ядра ссд 8 рам )искам да направя уеб саит които  да е в интернет 1 какво трябва да инсталирам на компютъра за стане саита онлайн 2-ро  какво трябва да съм платил към дадено едикаквоси за да е законен саита в българия. сайта маи ще е от тип 1 страница тя е само статична съдържа само афлет линкове 2 страница ":потребител :парола"(търсене регистриране обява) като се има предвид че (потребитела се регистрира с емаил телефон и начин за плащане)   като се има и предвид че  не сам на ниво супер потребител с уеб дизайн не ми цитираите фирми плати на некоя и т.н  (ако цитирате даите и информация колко ще излене изработка на саит направата на саита де е и онлаин)   3 въпрос трябва ли да сам фирма за да имам уеб саит при търсене  в гугал излизат наи глупавите истории преразказ от тип бади номер едно глупак с моя блог милионер за един ден , но не отговарят на нито един от въпросите ми  а просто някви простотии кликни двапати инстал и хоп компютъра стана на сървър да бе сигурно . 4 въпрос с уиндоус ли или може с линукс дистрибуция ако е така освен коя дистрибуция а и какво още трябва да има инсталирано  ако намирате темата за супер тъпа което може и да е така моля направо я изтриите  но все пак поне некое мнение би било полезно да прочета 

само не посочваитае матерял за четене с тонове страници и изрази а бе момче ти знаеш ли това не е  за теб плати на некоя фирма да ти направи услугата пак после си смучи пръстите че си дал 1000 или 1500 лева за уеб саит  а да не знаеш даили въобще уебсаита ще има възвращаемост на парите или не излишно е .не съм много тъп просто доста години неползвах компютър  ползвах само телефон и маи затъпех от тоя телефон

Цък! и Цък!

преди 2 минути, lupis написа:

С това твое неграмотно писане даже и не го прочетох...

Смятай как търсачката го е разбрала...

• Автор

Съжалявам ако грешно сте ме разбрали не става въпрос как да си направя саит  "аз мога да си направа сайт" въпросът ми е (какво трябва да има платено  саита  да е законнен в българия и да е онлайн) и (как да превърна обикновенния компютър да работи като" уеб сървър (лицензен по възможност с безплатен софтуер  ако е възможно)"  )

току-що, karpata_bob написа:

Съжалявам ако грешно сте ме разбрали не става въпрос как да си направя саит  "аз мога да си направа сайт" въпросът ми е (какво трябва да има платено  саита  да е законнен в българия и да е онлайн) и (как да превърна обикновенния компютър да работи като" уеб сървър (лицензен по възможност с безплатен софтуер  ако е възможно)"  )

Купуваш си хостинг и домейн. Колкото до това дали сайтът ще е законен зависи от това с какво съдържание е и дали нарушаваш законите на България.

току-що, dioib написа:

Не са само те! Да не говорим, че не е нужно да е българска фирма.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Мисля че е възможно домашният ти компютър да стане уеб сървър, но трябва да е 24 часа в денонощието включен за да е активен сайта. Едно от условията беше да имаш реално IP . Трябва само да си закупиш домейн и да го пренасочиш към твоята машина.

Относно това как става има много материал в интернет. 

това е един от вариантите -  https://www.apachefriends.org/index.html

друг вариант - https://www.wampserver.com/en/

Добре обяснявал съм го, ама нейсе ще се повторя за Nти път :

1. Идеята компщтъра да ти е сървър не е добра, защото като за начало това значи че той трябва да работи 24/7/365, всяко негово спиране на работа ще значи спиране и на сайта, после ако сайта е доста активен това значи и доста товар за машината и т.н.м, Затова си вземаш някоя хостинг услуга.

2. Какво трябва да имаш и да си платил към държавата зависи от дейсността ти. Ако разбирам правилно ще работиш с лични данни(Имена, телефони), това значи че ти трябва право да оперираш с такива данни, което май се взема от комисията за защита на личните данни или някоя институция свързана с тях.

3. Сам по себе си всеки сайт си е законен, единственото нещо което може да е незаконно е неговото съдържание. С други думи ако чичо Гошо заподозре незаконни материали и т.н. няма да публикува линковете(Много важно).

4. За да ти е популярен сайта ти трябва добра SEO оптимизация(Обратни линкове, тагове, реклама и т.н.), нещо което струва доста.

5. Ако все пак държиш компютъра да ти е сървър, можеш и под линукс с някоя сървър дистрибуция, а под уиндоус например с XAMPP, който се инсталира с няколко клика, после естествено някой ще трябва да ти го настрои ако ти не можеш и т.н., но за него има доста материал из интернет, така че ако се поразтърсиш ще намериш.

6. Домейн вярвам знаеш какво е.

• Автор

благодаря на всички за коментарите ако може темата да се изтрие 

Ако намеренията на автора са сериозни наистина трябва да се обърне към линукс дистрибуция. Например Убунту Сървър

• Автор
преди 30 минути, 2249 написа:

Млък ! Марш !

само не разбира чуството ви за хумор """"Млък ! Марш !"""" 

нищо лично за да напишеш с самочуствие дори и да е на подигравка или насмех написано от вас ""Млък ! Марш !""" на тема попитано на въпрос в форум за мнение ==== Браво много добре присмял се някого на друг 

всички сме минали все пак по един и същи път училище образование семейство  срам- (някои дори и голями имат чуство за хумор "Млък ! Марш !""  браво успех!

преди 8 минути, karpata_bob написа:

само не разбира чуството ви за хумор

Цитат

2. С главна буква се пишат имена на държави, континенти, реки, планини, езера, небесни тела

!!! Когато са употребени като нарицателни съществителни, думите земя, луна, слънце, космос, вселена се пишат с малка буква.

• Автор
преди 9 минути, Joss Bomon написа:

Разбирам "правопис граматика и т.н"  просто в последните няколко години не съм използвал българския нито за писане нито за говор не съм збравил граматика и тн просто като не го ползваш ти става безразлично как го пишеш въпроса е отсреща да разбере или прочете това което си написал  Единственото което трябваше и ми бе от полза бе англиския   такаче за българската граматика и правопис  ми е все тая 

• 1 месец по-късно...

купи си хостинг, купи си и домейн, не каза какъв ще  е сайта и съдържанието му, за да се прецени колко ще е законен но...

Щом казваш че сам можеш да си направиш, сайт-добре.

Ако искаш да го популяризираш ще ти трябват много пари.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.